Statcounter

söndag, juli 17, 2005

80-talet passerade visst bara förbi...

I går kväll var det 80-talsnostalgi i teve. Fick några aha-upplevelser av frisyrerna och kläderna, men inte kände jag igen särskilt mycket av stjärnorna från då. En och annan melodi, men inte mycket… Vad gjorde jag under 80-talet? Sov jag? Tänk, tänk, tänk… Förmodligen skjutsade jag på ungar så ofta att jag inte ens märkte vad som rörde sig i världen utanför fot- och handbollslagen, skolorkestern, simskolan, flickkören, skoldiscovaktningen… Skramlade väl med kastruller och fostrade barn och gick på kvartssamtal så till den milda grad att inga ylande popstjärnor lyckades överrösta.

Däremot 60-talsnostalgiprogram….. Då ni! Då sitter jag som klistrad vid teven och sjunger med i varenda låt och minns allihop som om det var igår. Tio i topp på lördagarna klockan tre, beredd vid transistorradion med penna och kollegieblock. Korta kjolar, breda eye-liner och vita stövlar… Candy man med Donovan… hm….då var det Lennart… Michelle med Beatles…. då var det Tommy…. In the Ghetto med Elvis….då var det Georg…. California Dreamin’ …. Vad hette han, nu då?... Äsch, han var snygg i alla fall…

8 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

60-tal!! Nu börjar vi snacka riktigt BRA musik.
Kvällstoppen!!! Jag satt på terassen hemma och sjöng och sjöng och sjöng. Det var tider det. Hmmm... undrar om jag börjar bli gammal?

Bloggblad sa...

Ja, ibland undrar jag om det inte bara har gjorts kopior efter 60-talet... Då när allt var nytt...

(Eller säger varje ny tonårsgeneration så? Nej.... det kan dom inte göra, för det VAR nytt med långa håret och popen!)

Vi på Kantarellen sa...

Självklart har du rätt!

Bloggblad sa...

Nu kommer vi nog att få på huden av dom som föddes på 80-talet och tror att Världen, Livet och Kärleken uppfanns med dom...

Anonym sa...

60-tal med op! Svart-vitrutiga kläder och solglasögon? Kommer så väl ihåg även om jag var liten. Manfred Mann, Alma Coogan, Shanes, Hep Stars, Beach Boys... Vilka var det mer?

Ilva sa...

Sjuttiotalet sager jag bara, varfor far man inte bumpa langre??? Det var grejer det!

Batbut sa...

Hallå... glöm inte Hep Stars, Ola och The Janglers, Bildjournalen. Vi hade bra inhemska produkter också. Själv köpte jag min första skiva i slutet av 60 talet, "Walk right in" av någon *s*, och ej att förglömma min då bästa "Upside down" som jag fortfarande har kvar (och kan delar av texten till..)

The Female Dinousaur sa...

60-talet... Jag säger bara Hootennanny Singers...! :-)