tisdag, juni 09, 2009

Ska jag öppna ett zoo?

Tack för intressanta kommentarer från alla erfarna. Bältros eller loppbett, därom tvista de bloggande. Det är garanterat inte kolera i alla fall... *blink till Linda*.

Jag funderar på om det är dags att öppna en lite zoologisk trädgård här hemma. En grandios padda, eventuella loppor och så en urtjusig spindel i vinkeln mellan armarna på skrivbordslampan. Ett helt perfekt nät har den vävt. Men jag ska nog ändå inte föda upp den, som jag gjorde med spindeln Sture som hade gjort ett stort nät i trappfönstret för många år sen. Han fick levande flugor av mig för att jag skulle få nöjet att kika när han käkade upp dem.

Kan meddela att mina bält-bett är snäppet blekare idag, fast det vete tusan om det inte är ytterligare två knappt synbara "bett". Jag ringde sjukvårdsupplysningen på eftermiddagen, och fick ett sånt där fantastiskt svar... fritt ur minnet:

- Det låter inte som bältros, och OM det är det så ska du göra som du gör, smeta på alcogel (eller vad det nu heter), det är försent för medicin i alla fall. Det kommer att försvinna, ingenting att bry sig om när du mår bra i övrigt.

- Det kan inte plötsligt bli sämre då, jag ska åka bort om ett par dagar?

- Näej, det brukar inte bli mer när det gått 10 dagar... Men OM du blir sjuk, kan du ju gå till läkare där du är.

Jaha. OM. Det där sista är så typiskt... allt snack om att jag inte behöver bry mig försvann där i ett litet "om".

Nej, jag är inte hypokondrisk, men jag vill gärna veta vad det är som kliar och svider. Och jag vill vara pigg som en ärta när jag åker på kurs. Och går på studentkalas - och går på skolavslutning...

Fast i morgon, när jag är ledig, får jag vara hur trött och degig som helst. Så det så.


Ungefär så här - fast inte lika vig... (Sitter och gottar mig i bäbisbilder ibland.)

14 kommentarer:

Elisabet sa...

Jo, det är mycket om och men.

Här sitter en liten njursten och väntar på att göra entré.

"OM" du får ont ...., säger sjuksyster .. när jag lite oroligt tänker på hemresan till norr och ett njurstensanfall i bilen ..-))

Hälsa lopporna!

Evas blogg sa...

Ja detta OM, som man aldrig kan garantera sig för. Låter märkligt att ingen kan ge dig ett svar på vad det är. Hoppas nu att betten alt bältrosen ska försvinna.

Monica Hansen sa...

Hoppas det blir bättre men OOOOOMMM.... *skrattar*

Visst är det galet att man aldrig får ett klart och tydligt råd när man vill ha det?

Bloggblad sa...

Elisabet: Som väl är vet man oftast inte om när de där "om" kommer - och det är ganska skönt. Nånstans långt där bak i skallen vet vi ju ändå att "om" alltid finns.
Njursten låter inte kul - skönt att det finns saker jag inte haft... hoppas det går bra för dig.

Eva: Det ser mycket bättre ut. Jag hade ställt klockan för att kunna ringa om en tid före 9 - men jag vaknade till vid 06, såg att det var ännu blekare än igår, så jag ställde av klockan och sov som en stock till ½10. Skönt.

Monica: Jag tror att de vill ha en nödutgång när de ger råd... samtalen spelas in, och ve och fasa om de lovar att nåt "inte är nåt" och sen visar det sig att de har fel.
De ser mycket bättre ut i dag i alla fall. Och jag får slappa i lugn och ro utan tider att passa.

Annika sa...

Tänkte på dig inatt, Bloggblad. Blev biten av ngt, fick klåda på foten. Sen imorse visar det sig att jag har två bett, ett på vardera fot, på samma ställe. Märkligt.
Jag tror att det är spindelbett, har haft det förr. Läbbigt, men OK.
Vette 17 vad det är du har, men inte var sjukvårdupplysningen till mkt hjälp iallafall...
Hoppas att det är på återgång nu.

Hanneles paradis på Hisingen sa...

Spindlar är riktiga nyttodjur, man ska vara rädd om dem. Jag kan nog inte suga på tårna..

Bloggblad sa...

Annika: Min spindel var det i alla fall inte... läskigt låter det. Här är spindlarna snälla.

Hoppas dina bett inte blir infekterade - mina håller på att klinga av. Som väl är.

Hannele: Vi får in många spindlar, fler än någonstans jag bott. Men jag tröstar mig med att "spindlar trivs bara i lyckliga hem" (som säkert nån trött husmor hittat på nån gång)

Jag kan inte heller bita mig i tårna - och lika glad är jag för det... lockar mig inte det minsta.

Panter sa...

Jag fick också konstiga bett på benen för någon månad sedan. Det blev inga fler, när jag slängde ut mitt duntäcke. Kan kvalster orsak bett?
Min syster arbetar på sjukvårdsupplysningen och jag vet att det ibland är svårt/omöjligt att ställa diagnos per telefon. Vi uppfattar och beskriver företeelser så oerhört olika.

Bloggblad sa...

Panter: Om kvalster biter, borde jag nog vara helt uppäten... :)

Jag förstår att man inte per telefon kan vara säker. I mitt fall har 2 sköterskor och 2 apoteksdamer tittat och vet ändå inte.
Och det där med värk... har man haft en förkyld karl i närheten, så vet man ju att det uppfattas olika... :)

Annaa M sa...

Jag tror bett av olika slag är det sämsta sjukvården är på. Där finns inte mer kunskaper än hos den delen av gemene man som inte själv varit drabbad! Kollar man hos olika nätdoktorer så är uppgifterna där väldigt skiftande.

Jag fick mitt midsommarfirande förra året inställt av den förmodade bältrosen. Eftersom läkaren varnade för ögonproblem. Dvs OM de skulle uppstå så måste jag till en ögonakut. Jag räknade kallt med att jag skulle fått ont i ögonen redan på bussen till skärgården så jag blev hemma. Utan ögonproblem.

Bloggblad sa...

AnnaaM: Hörde av en, vars far var läkare, att hudproblem är svårast att diagnostisera. Och det har jag förstått, när jag gick i väggen fick jag enorma nässelutslag så fort jag tänkte två tankar på en gång. Olika former och varianter, kliade så det blödde, men ingen läkare kunde hjälpa mig, mer än med Betapred.
Sen såg jag ett tyskt program om att huden är själens spegel, och att man kan få allt möjligt av stress där.
De här blupparna ser dock inte alls ut som nåt jag haft, och beter sig inte heller så. Nu struntar jag i dem.

Jag förstår precis din tanke - att det är klart att "om" händer... det är ungefär så jag själv tänkt. Men jag ska inte ut med båt, utan resa till bebodda trakter med vägar. Och förresten, sjukdom och elände kan ju drabba hur som helst!

Annaa M sa...

Precis! Värden för festen jag struntade i drattade på ändan på en hal bergknalle och det var förstås lika långt för honom att ta sig till akutsjukvård!

Liv sa...

Hej Bloggbladet! Vad kul att du kommer till oss nästa år oxå! Ja, detta velande på våren! Jag mår inget bra när jag inte får veta vad jag förväntas göra! Tack för din kommentar på min blogg!

Bloggblad sa...

AnnaaM: Just så menar jag. Allt kan hända. Därför är jag så glad när det är riktigt händelselösa vilsamman dagar - som idag.

Liv: Ja, jag tycker det är roligt - extra kul att följa nån som kom alldeles ny.
Jag vill också gärna tro att jag har koll på läget - men egentligen vet man ju ingenting.