Statcounter

tisdag, september 05, 2006

Mord i en kör - i ett kör...

Nu har det mördats i bokcirklar, konstklubbar, marknader, teatergrupp... äntligen kom dom på att det skulle handla om körsångare! Jag njöt.

Att den spionerande körledaren var otroligt lik en märklig körledare jag haft, gjorde ju inte saker (---- usch! saken ska det stå!) sämre... :) (Tack fröken LindaLotta :)


Kan ju svara här då:
Jag ville ha ha bort spammare - och ogillar de sjösjuka jobbiga bokstäverna - men det blev fullt i inkorgen eftersom allt kom två gånger, och många tryckte flera gånger för att de trodde nåt var fel. Nu testar jag sjösjuka ett tag..


Visst var det i Midsomer jag var och mördade... och jag förundras också varje gång över hur många av fruns bekanta som mördas utan att hon slutar le. Och hon är med i varenda förening och går på allt - jag kräks på hennes präktighet snart.

Jo, nån var han lik den där, men jag kom inte på vem... :)

Osammanhängande? De har väl snarare moderniserat. Första omgången förklarade de hela tiden för varandra (=oss) vad som hände, men nu får man vara snabb för att fatta. Vilket jag inte alltid är, jag bara njuter av de små pubarna och trädgårdarna och språket när jag inte fattar ... :) Snart släcker de ner också, för det är jättemodernt i deckare att det är helt mörkt även när solen skiner...

15 kommentarer:

Cornelia sa...

Mycket igenkänning... och till slut gick det lika bra med obducenten...hm

Bloggblad sa...

Att en amatörkör klarar sig med en amatör är rätt otroligt. Däremot kan en proffskör sjunga med vem som helst framför - har jag sett på kurser där amatörer lyckats kanonbra därför att kören kan ändå...

Monica med yffen sa...

Jag missade eftersom jag blev fast i 11-septemberdokumentären men det låter som om det var ett bra avsnitt ikväll?

Linda sa...

Först fattade jag ingenting... Sen kom jag på att du kanske varit och löst något mord i Midsommer, är det så?

Jag såg dokumentären om 11 september på trean och blev illa berörd, igen...

Linda sa...

Usch... ett förmodat stavfel på författarens sida... ILLA!!

Cissi sa...

Men vad dom dricker i Midsomer, tror jag och min sambo skulle passa bra in i byn...

Översättarhelena sa...

Det jag tycker är roligast och mest absurt med den serien är att Tom, Joyce och Cully alltid är lika glada och applåderar och skålar på slutet åt en lyckad körtävling eller grönsaksfestival eller vad det nu kan vara, trots ett flertal mord (varav minst ett i familjen Barnabys bekantskapskrets), mordförsök och andra hemskheter.

Översättarhelena sa...

Du har tagit bort modereringen av kommentarer, märker jag nu! Funkar det eller får du en massa skräpkommentarer igen?

Anonym sa...

Och var inte den olyckligt käre mannen (har redan glömt vad han hette) väldigt lik Julian Lennon? Tänkte att det kanske var ett sätt för honom att byta till skådespelarkarriär, sången går visst inte så bra för honom. Och här fick han ju i alla fall ta ton lite grann ... Trots att jag knappt kunde hålla korpgluggarna öppna var jag tvungen att hålla mig vaken till eftertexterna för att se om det inte var han. Men inte då. Suck.

Mette sa...

Jo det borde vara döda alla i grevskapet Midsomer ...

Linda sa...

Bloggblad!!! Det var ju jag som stavade fel!!! Till Midsomer i min kommentar.

Anonym sa...

Nu törs jag inte gå in här.. På min blogg ser jag en del stavfel och grammatiska fel. Jag orkar inte gå in och ändra igen hela tiden:-) Jag har den självklara förklaringen: Svenskan är ett svårt språk och mitt andra språk, härmed och basta!

Tack för förklaringen till morden i kör, jag som började spekulera på nån bok som du hade börjat med/på...

Bloggblad sa...

Anne-Maj: För sjutton - det är bara mig själv jag är spydig emot. Jag klankar inte ner på hur nån annan privatperson stavar eller skriver. Det är som med sångrösten - vi har olika. Jag gnäller bara om det är offentliga saker som det är fel i - då tycker jag man ska kolla och korrekturläsa. Liksom jag tycker att man ska sjunga rent och vackert om jag ska betala inträde...

Dessutom är jag ganska slarvig själv i bloggen, jag ser det som ett mellanting mellan tal och skrift.

Jag tycker du skriver otroligt bra för att inte ha hört orden och betoningar och sånt. Så gå på i ullstrumporna du!

Bloggblad sa...

LindaLotta: Det såg jag inte ens... :) Jag trodde bara du retades med mig - vilket jag tål! (Jag ger bara igen...)

Linda sa...

Det låter bra!

:)