söndag, juli 03, 2005I två år har jag varit mormor åt denna lilla dam. Och inte tycker jag det är länge sen hennes mamma fick två ljus i tårtan.

Sedan mina egna två barn växt upp har jag inte intresserat mig alls för småbarn, aldrig tittat i vagnar aldrig pratat och gullat med främmande ungar. Tittat pliktskyldigt på vänners foton av barnbarn och artigt sagt: Å, så gullig…(och hållit inne med: ser ut som alla andra ungar…)

Jag har nogsamt talat om för mina barn att jag inte hade behov av att bli mormor/farmor på måååånga år, och OM jag skulle bli det tänkte jag minsann inte sitta barnvakt! Räkna inte med mig! Jag har gjort mitt!

Men jag erkänner: Jag hade fel. I dag för 2 år sen insåg jag att jag inte visste vad jag talade om. När som helst är jag barnvakt, kan sitta och titta på det sovande barnet i timmar, torkar bajsblöjor och vyssjar och sjunger och leker och lyssnar på allt hon säger vare sig jag förstår eller ej – det är lika intressant i vilket fall, även flåsande ljud i telefonen. Jag har drabbats av mormorsnojan. Numera är det jättekul att titta på andras barnbarn… men mitt är sötare… Höra om andras framsteg…. men mitt är smartare…

19 kommentarer:

Börje sa...

Grattis mormor!
Det är bara synd att dom växer upp så förbaskat fort.

Visst ja, gratta tvååringen också så klart.

Bloggblad sa...

Tack!
Visst går det fort! Tur att inte jag blir gammal i samma takt...:)

Jag inser att det är insikten om tidens gång som får mig att njuta så enormt av detta livets underverk.

Mamselamsen sa...

Fy tusan vad jag är avundsjuk!! Mina "höns" vägrar än så länge att reproducera sig.

Bloggblad sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Bloggblad sa...

Jag var inte ens avundsjuk eftersom jag var negativ till ALLA småbarn och inte visste hur ljuvligt det är.
Mina egna tog all tid - den här tar bara så mycket tid jag vill. Sen får jag sova om morgnarna resten av tiden...

Dina kottar fixar säkert till nåt med tiden.

Kerstin sa...

Hej, kul med ännu en "mormor" i bloggosfären. Jag har känt mig lite avsigkommen här det halvår jag funnits här.

Jovisst är hon söt din dotterdotter. Är själv redan över momorsåldern, utan att ha blivit mormor. Min dotter bestämde sig när hon fyllde 30 att nu var det för sent, det skulle inte bli några barn. Då trodde jag henne inte, men idag, dryga 10 år senare har jag tvingats inse att hon menade allvar.
Fast å andra sidan, jag har resonerat precis som du, det där med barnbarn känns inte alls som något måste. Men jag har ju hela tiden insett att om det skulle inträffa skulle jag nog bli väldigt mormorig :-)! För visst är de väldigt söta, och roliga när de börjar prata, de små!

Bloggblad sa...

Jag hade "35" på fingertoppen - men insåg att det faktiskt finns några däromkring i teveprogrammen. Gröna rum, Doktorn och några fler. Men dom åker snart ut gissar jag.

Jag har fått utstå en hel del spott och spe för att jag ändrade åsikt om barnbarn - men det var det värt. Det lilla livet har skrivit dagbok på min hemsida ända sen dagen innan hon föddes...

maruschka sa...

Jag är ju inte mormor då, min höga ålder till trots, men sonen är ju drygt två så säg till om barnbarnet vill dejta så kan vi fika?...*skrattar*

Nu blev jag så där lycklig igen när jag såg att du har lagt en länk till min blog...*ler förnöjt*
Märkligt vad det stärker egot när man uppmärksammas på det sättet?
Kram!

maruschka sa...

Mailade dig precis nyss, men skriver in det här också ifall du inte kollar mailen snart...
Adressen i länken till min blogg ser det ut som det är dubbla "http", så jag tror det är därför det inte funkar!
Ha en mysig dag!

B*i*g*g*i*s sa...

Grattis, mormor och tvååring! Hon är jättefin!
Antar att det är ungefär så här min mamma känner, hon delade dock inte dina känslor av att inte vilja, hon ville verkligen! Jag ville inte heller ha barn, åtminstone var det vad jag trodde och inbillade mig, efter att ha levt ihop i 8 år med en man som absolut inte ville. Men, när jag var 40 insåg jag att jag faktiskt inte skulle kunna leva med mig själv utan barn. Förhållandet ändades och strax därpå träffade jag Johan och så kom Michelle till, efter 8 månader. Och gissa om hon har världens gladaste, underbaraste och tacksammaste mormor... En mormor som nog aldrig trodde att hon faktiskt skulle bli just det.

Ilva sa...

Sag pa Gaggas blog att du vill ha en besoksraknare och jag kan hjalpa dig! Ga till http://susnet.se/tjanster/ och dar far du gratis raknare. Det ar en tjej som haller pa med det o det funkar fint!
Det ar lite trix med att 'klistra' i koder men till sist fick jag till det o jag har ingen forkunskap skall du veta. Lycka till!

Bloggblad sa...

Tack Maruschka! Jag såg inte det fast jag stirrade flera gånger på vad jag skrivit in. Nu är det fixat.
Barnbarnet ställer säkert gärna upp på en date... Hon älskar att leka med andra barn. Sen om vi ska arrangera nåt mer får väl anstå ett par år....:)

Tack Ilva! Jag ska förstås pröva, nyfiken är jag...

Batbut sa...

Avis igen.. mitt liv på bloggen består mestadels av avundsjuka... Ni lyckas fixa länkgar, bilder och massa annat fint!
Och så har ni eller är ni underbara mormödrar. Mina små troll vill ha en mormor, men deras är en ängel uppe på ett moln. Och farmor som skulle verkligen kunna vara en kanonfarmor får inte för farfar... Gubbj****l! Usch och fy, nu fick jag en svart prick i själen igen...

Bloggblad sa...

Äsch inte ska du vara avis bara för att vi andra är perfek... men - vad höll jag på att skriva där??? ajaj!
Jag tror nog att jag gör som min mamma, ger till barnbarnet det jag inte hade tid/ork/lust för när mina barn var små. Mina barn hade en väldigt gamla morföräldrar så det varade inte så länge tyvärr.

Att jag lyckats fixa till den här bloggen är bara för att visa maken att jag "kan själv". Men när jag fick tips om räknaren inser jag att jag nog måste krypa över till andra sidan rummet och tigga och be om hjälp...

Monica sa...

http://www.statcounter.com/

Där finns räknare. Kunde jag kan garanterat du!

Gagga sa...

Åh,en sån skulle jag också vilja ha! Det var allt bättre upp än en besöksräknare det. Pussa henne från mig

Bloggblad sa...

Datamaken har gett upp - han får inte in nån räknare av Ilvas sort... jag själv? Njae, jag blir alldeles konfys av språket på sidan där jag ska in och ändra.

Jo, den lilla pussgurkan slår alla gullighetsrekord. Bäst är när hon säger: Momo äskar est hela väden.

Bloggblad sa...

Beata: Efter i morgon har jag säkert en....:)

Ilva sa...

Kan val inte vara sant! Om jag och 3057 andra ( for sa manga medlemmar star det att det finns pa sus.net) lyckas sa skall val DU kunna folja instruktionerna. Du gar in pa Template sidan pa Blogspot och i det dar stora rorliga faltet sa klistrar du in registreringskoden som du fatt hogst upp. (Vet du hur man klistrar?) Det som foljer kan du sakert gora snofsigare men jag vantar tills jag kommer upp till sverige i augsti o tvingar minbror att hjalpa mig. Nu drar du ner texten och nar du kommit dit dar det star: MainOrArchivePage>
for sista gangen sa klistrar du in de andra koderna. Under det skall da bara finnas kvar den har texten:
p id="powered-by"

osv osv. Da far du upp en serie pa fem siffror pa din sida men forst sa maste du spara och republish the blog. Fran vanster till hoger betyder dessa siffror: totalt antal besokare. manadens antal besokare, veckans besokare, dagens besokare och sa till sist hur manga som ar on line!
Forstod du nat??