Statcounter

tisdag, maj 16, 2006

Nä nu...


Titta vad som låg i brevlådan idag!!! Måste ha kommit fel. Jag har inte beställt nån seniortidning… här finns ju ingen senior. Men nej, den var adresserad till mig personligen. Är det nån i familjen som behagar skämta? Beställt i mitt namn? Då... blir det inget lördagsgodis!

Titta uppe i vänstra hörnet! Syns det? Livsstilsmagasin för dig 55+ Jaha. Ja. Nej – vänta! Till mig? Jag som schavar runt i halvtrasiga jeans och är så barnslig? Eller har det rapporterats till Högre Ort att jag går med stavar, använder cykelhjälm och har Birkenstock? Håller hastighetsgränser och blandar ut det grå i håret med mörka slingor? Fast jag matar inte änder...

Jag skäms inte alls för att jag inte dog medan jag var ung och vacker och varken hade hamsterkinder eller dubbelmagar/hakor, men att buntas ihop med ett gäng vithåriga herrar och damer i en seniorhög… nej, tack. Inte än. Eller aldrig? Det räcker med att jag tjuvtittar lite på PRO-seniorkalasen när jag har barnkören på måndagar i lokalen ovanför. Det är inte dags för bingo, seniordans och tårta än.

”Hur har du det med minnet?” heter en artikel… och jag funderar. Har jag glömt hur gammal jag är? Nej. Och jag glömmer bara onödiga saker, som namn och siffror...

Tema: långresor… Hur skulle jag hinna det? Jag jobbar ju!

Suck. Mamselamsen var indignerad när hon fick ett senilsnöre ihop med M magasin härförleden. Det är en liten vindpust mot hur jag känner det inför den här tidningen. Men hon är för ung för att ha fått den, förstås. Senilsnören förresten – det är bara lillsyster till att ha skaffat progressiva som sitter på jämt, jag hittar inte ens senilsnörena…

Jag bläddrade i den glättade trycksaken till lunchen (snål är jag också, den är värd 47:-!) Golf, långresor, aktiekapital… Men lådvinsprovningen lät intressant…

Det blir pappersinsamlingen illa kvickt! Om inte nån ute i cyberrymden känner sig sugen?Jag får hoppas att himlen blir lika vacker i kväll över Ramunderberget... då ska jag stå på balkongen och lugna ner mig, dra några djupa andetag...(i verkligheten finns ingen skarv...:)

29 kommentarer:

Anonym sa...

Hoho...vilken tur att jag inte har hunnit till 55+ än. Klarar mig kanske ett år till :O)
Jag vill inte heller buntas ihop. Nej lös och ledig det gillar jag. Då gör jag sådant som jag tycker är skönt.

Monica med yffen sa...

Jag har inte heller hunnit dit än. Alltså till 55+. Åtta år kvar innan den där tidningen dimper ner hos mig, alltså.

Ilva sa...

jamen varfor kan man inte fa en tidning efter hur gammal man kanner sig? Du skulle nog fa Kamratposten da...och jag Pellefant....
vackra bilder!

Gagga sa...

Jag har INTE fått den, fast jag också är 55+. Blev mycket upprörd när jag fick Tenareklam adresserad till mig när jag var 45 ungefär.
Gillar orden i din avslutande parentes "i verkligheten finns ingen skarv" Fin boktitel!

Unknown sa...

Hejsan hoppsan.Maken han fick erbjudande om Seniorboende..
DÅ blev han lite upprörd faktiskt..han är ju bara barnet..41 år...

Han intalar sej att de måste ha skickat till en annan med samma namn.. :)

Anonym sa...

Det där var nästan elakt faktiskt. Fast Tena-reklam är snppet värre.

Bloggblad sa...

Hm... så många ungdomar jag har besök av, smickrande...

Tena... Ska man liksom kissa på sig på prov?

Boktitel? Ja, varför inte, när jag ändå är igång. Jag kände att jag behövde peta dit den förklaringen om det är nån ÄKTA senior som läser...

Vi på Kantarellen sa...

Hahaha.... och jag gnällde över senilsnören. Men å andra sidan är jag ju inte 55 RIKIGT än.

Anonym sa...

........."Ska man kissa på sig på prov...?"
Akta mina skrattmuskler!
Får karlar Tenareklam, förresten? De har precis samma problem. Vad får de? Ett bamseplåster...?

Jag är 55 +++ och har varken fått seniortidning, senilsnöre eller Tena... har de glömt mig? (Fortsätt med det, i så fall!)

Cissi sa...

Har du kollat in Amelias nya tidning då? Verkar hysterisk...

Tankevågor sa...

Åh vad befriande att få skratta här! :D
Håller med Gagga om sista raden....den sätter igång fantasin. Titel till en poesibok? :D

Bloggblad sa...

Monica: Tack för det mentala stödet!

Mamsen: Flicksnärta, dänna!

ab:...och ändå försöker jag hålla mig skapligt seriös här, jag är mycket elakare IRL...

Fr.B:Ja, men den tyckte jag var rätt ok. Jag vill inte bara se trådsmala anorektiska brudar. Men den här var snudd på lösgomsreklam.

Londongirl: Ha! Tror du de skulle ta emot poesi av en senior som är heterosexuell och inte är kändis. Har ingen värre skandal i bagaget än att jag varit spärrad på bibblan tre gånger!

Anonym sa...

Skrattar fortfarande. Lösgomsreklam...

Bloggblad sa...

E.l.t: Skratta lagom du! Man kan köpa glasögon via Internet, bara maila in sina siffror, så varför inte lösgom... Bredkäftad - lösmynt...

Anonym sa...

Jag är sen och jag tror jag har hamnat fel, skriver Bloggblad om tidningen? Har hon fått den? Oj, mildamakter! Jag köpte faktiskt tidningen M! Dne var inget vidare..

Anonym sa...

Jag uppskattar nog utsikten över Ramunderberget mera än blaskan du fick. Snart är det min tur att bli utsatt för den (om jag inte blivit för senil för att gå till postlådan då, det är nära ibland).

Bloggblad sa...

Anne-Maj: Du är på tok för ung både för M och för Seniortidningen!

Uffe: Vänta du bara! Åren går fortare än du tror. Och snart är det dags för foträta skor! (Såna orkar man hämta posten med!)

Anonym sa...

Då har jag fyra år kvar då...men de får gärna glömma bort mig. Alla dessa fack vi ska sättas in i och vaddå senior? Nej, det är långt dit. I känsla och tanke.

The Female Dinousaur sa...

Hej Senior! Undrar vad Kim Anderzon tycker om att bli kallad Senior? Med det där ruggigt ansträngda leendet... :-) Den där tidningen får vänta ett tag för min del. Läser nästan aldrig tidningar längre - vet inte varför. Förut var det mycket Vecko-Revyn, men den tycker jag att jag har växt ur (och dessutom leds den av en människa som jag inte tål) och någon annan ersättare har jag inte hittat. Får botanisera lite i tidningsbutikerna. Men Senior hoppar jag över tills vidare. Och det låter faktiskt som om du också kan göra det med gott samvete!

Anonym sa...

Hej, Läste dina intressanta reflektioner över seniortidningen och skratta lite. Man är väl inte äldre än man känner sig.
vacker himmel!
Ha en fin dag :-)

Bloggblad sa...

Eva: du har framtiden framför dig du - själv kände jag det som om jag hade min bakom mig när tidningen kom....

Biggis: Tjena junior! Det är nog p.g.a. bloggandet du inte hinner läsa tidningar längre. Kim A ser verkligen ansträngd ut i sitt leende!

Lekne: Tack, och välkommen hit!

Anonym sa...

Hej Bloggblad! Det här blir min första kommentar hos dig. På tal om allt snack om att "livet är slut" vid en viss ålder: I helgen lyxbåtskryssade jag och tre nästan jämngamla väninnor till Åland. I damrummet på båten, strax utanför toaletterna, råkade jag stå bredvid en ung tjej, som utstötte små sorgsna suckar, allt medan hon ordnade till sitt hår. Det föranledde mig givetvis att fråga henne vadan detta suckande: "Jo", svarade denna unga tjej, “jag fyller 30 år om några dagar och känner det som att livet nästan är slut”.
Givetvis kände jag för att stötta henne, och det gjorde jag genom genmälet “Ja, det är lika bra att du får veta det: Livet ÄR verkligen slut vid 30. Vänj dig vid det”. I samma veva som jag sade det uppenbarade sig två damer/tjejer i min ålder (kring 50) och de brast i gapskratt då de hörde mina gravallvarliga kommentarer (jag är MYCKET duktig på pokerface!). De instämde glatt i vad jag nyss berättat, men då gjorde jag en kovändning och sade att jag givetvis skojade och att jag nu, vid fyllda 85 aldrig hade haft det så bra som nu, och, vänd till de andra två damerna fortsatte jag: “Och ni, ni är ju kring 90 och ni verkar ju också ha det riktigt kul”! Tänk, tjejen började skratta och jag tror faktiskt att jag fick henne på ljusare och bättre tankar. Tillade gjorde jag också att om man valt att leva, ja, då är varje ögonblick värdefullt, no matter åldern.

Oj, det blev långt det här!

Bloggblad sa...

Torun: Välkommen och tack för din roliga kommentar! Sån humor gillar jag - och det är ungefär min stil. Fast jag har märkt att ironi sällan går fram i skrift, det måste finnas en liten ögonglimt också - och kanske måste man känna varandra lite.
Några gånger har jag behagat skämta i bloggen och fått gravallvarliga svar...

Anonym sa...

Jo, det är sant. Somt kan missuppfattas. Ibland får man nyttja många smilies för att övertyga om att man verkligen skämtar. Men det blir nog fler kommentarer från mig hos dig - och så kanske vi ses i sommar, eller hur - du vet var...

Bloggblad sa...

Hmm... Torun, känner vi varandra? Brukar du frekventera Smultronstället eller Creperiet? Göta Källare? Hojta till i så fall!

Anonym sa...

Nej, men hos Elisabet brukar vi båda kommentera! Jag är den Torun hon nämner då & då! Finns ju bara jag som heter det ;) - och 200 andra i Svea Rike!

Fria Foten sa...

Får du inte med "ceylon tornet" på bild från balkongen?

Unknown sa...

Är det någon, som har kvar tidningen? Jag skulle gärna vilja köpa den.

Unknown sa...

Är det någon som har kvar den tidningen med Kim Anderzon?