Statcounter

tisdag, maj 30, 2006

Namn

Vårt efternamn är hur enkelt som helst - men ovanligt. Vi är 10 som heter det, varav 6 hör till familjen - vi har haft kontakt med de andra, men vi är inte alls släkt.

Men det är tydligen inte så enkelt, eller också måste jag ta ett allvarligt snack med sonen om hans handstil. Det kom ett brev till honom i dag, från ett ställe där han sommarjobbat för länge sen. Förnamnet och adressen var helt rätt, men inte en bokstav var rätt i efternamnet. Det stod "Shep" Hur man kan få en bok och ett blad ihopsatt till Shep... ? Jag är så nyfiken. Hörfel, synfel? (Jag har ju redan tidigare avslöjat vad jag heter, men så här särskrivet kan man inte googla sig hit!)

Fast jag har sett andra varianter. När jag under 10 år var vegetarian var det inte kul att få brev till Fam. Bogblad. Det har även kommit brev till Fam. Bobblad. Men roligast var nog ändå när jag hämtade ut medicin till Marianne Rakblad...

21 kommentarer:

Anonym sa...

...........haha! Rakblad...? Vilken vass tjej du är!

Humlan sa...

Haha! Tyckte doktorn att du var vass?

Anonym sa...

Så galet det kan bli,, men lite kul var det ju.
Jag o mamma är dom enda i Sverige med vårat efternamn. Skall skriva ett inlägg om namnsökning, riktigt trevligt.

Anonym sa...

Ja, det här med namn är lustigt. Jag heter ju Angela i förnamn men får heta massor av varianter...Jag brukar dock säga att man får kalla mig precis vad man önskar för jag svarar ändå bara när jag har lust ;-)

Anonym sa...

Det är som vårat efternamn. Tror bara det är vår släkt som heter så (på gubens sida). Det är sällan det är rättstavat men fattar dom inte vad jag säger då drar jag till med den fria översättning som är weekendstone. Det brukar fungera.
Men Rakblad...hehe

Vi på Kantarellen sa...

Vårt namn är inte heller så vanligt... jag trodde att vi bara var ett tiotal som hette det. Men nu har vi hittat andra i Portugal... och samma namn som då härstammar från 1400-talet... fast samma ställe och gård på Gotland.

Och jag har många gånger fått heta Gravide.

Monica med yffen sa...

Rakblad och Gravide... :) Själv brukar jag få heta Pundig (men då har jag inte bokstaverat det).

Bloggblad sa...

*gapskrattar* Gravide, Pundig, Weekendstone och Rakblad. Vilket gäng!

Bloggblad sa...

Angela: Din variant var också bra. Jag hade en bästis som hette anGEla - sen en kompis som hette ANgela. Svårt att hålla reda på vad som ska betonas.

Anonym sa...

Skrattar så jag inte klarar av skriva något vettigt... Jo jag har haft mina konstiga namn som det här:
Arne Magnus Ström!

Bloggblad sa...

Tjena Arne-Magnus! Välkommen... (Såg den som skrev det att du har tuttar?)

Tankevågor sa...

Ha ha....fniss...
Nu när min svärmor dött så är vi bara 4 som har det här efternamnet. Alla i samma familj. Men när jag ska boka bord på restaurang eller ringa taxi använder jag aldrig det för jag tycker jag bara blir missförstådd. Ingen hör eller fattar vad jag säger. Får alltid bokstavera. Så då säger jag mitt namn som ogift istället.

Fria Foten sa...

Här kommer en hälsning från Miss Forceman, eller om du vill Riverman. Både två passar in på mitt liv. Force som i kraft och River eftersom jag bor vid floden.
Samtidigt så bor jag på ett konstigt ställe som kallas för "sejlon". Jag håller nog på att bli prillig...

Bloggblad sa...

Flaxa: Har du inte bloggat om det härliga missförståndet?
Rivergirl låter väl annars rätt snyggt? Eller varför inte "Kanalflickan"?

Fria Foten sa...

Flickan vid kanalen, hon har inga pengar kvar.
Sitter vid sitt fönster, väntar på en....ja vadå?
Sommar kanske?

En annan sak. Jag behöver skapa em kategorilista på min sida. vet du hur man gör?

Bloggblad sa...

Flaxa: Jag har ingen aning. Har ingen eftersom jag är så dålig på att själv veta vad som är vad.

Anonym sa...

Ha, ha.....Rakblad, Bogblad ( får mig att tänka på en stek ).....ganska kul detta med namn och hur det kan bli. Jag har klarat mig bra...ännu.

Anonym sa...

..glöm inte Herr Torun (+ efternamnet) som jag har fått brev adresserade till!

Visionary soul sa...

*storfnissar* Rakblad... Exakt hur konstigt tittade farmaceuten på dig då?? :-) Du borde nästan ha passat på att klä ut dig till en riktigt säkerhetsnålsöverbemängd punkare när du hämtade ut receptet! :-) Anne-majs namn var också helt underbart kul, inte särskilt nära rätt... :-)

Förutom att jag väldigt ofta får posten som är tydligt adresserad till grannarna som bor 5 meter bort, så har jag fått heta "Mr" i en del mail från Asien och Afrika, men annars är det bara alldeles fel titel jag kan få ibland, också från andra länder. Och det räknas inte riktigt tycker jag, jag fattar inte om dessa människor är "herr" eller "fru" eller den ena eller andra titeln heller... ;-)

Bloggblad sa...

Eva: ja, det var just det som var trist när jag var vegetarian. Jag har en kusin som alltid skickar julkort till M. Bogblad... fortfarande.

Torun: Jag har sett namnet förr och vet att det är ett kvinnonamn, men håll med om att det är rätt ovanligt! Jag känner en Kai som väldigt ofta blir tagen för att vara man. Vilket hon inte är.

VS: Det var nog farmaceuten som skrev av fel... det var före datarecepten. Men hon måste väl ha tyckt att det var ett konstigt namn.

Helt rätt - vi har svårt med våra invandrarbarns namn när de ska komma. Pojke eller flicka?

Anonym sa...

Nice colors. Keep up the good work. thnx!
»