Statcounter

söndag, maj 07, 2006

nyttigt kan bli dyrt...

Halsontet har jag tagit med jämnmod, men nu är jag deppad!Här kurerar jag mig allt vad jag kan med både egna och andras tips... vitlök på knäckemacka... jättegott - och nyttigt... men... *suckar* det kan bli dyrt.

En fjärdedels tand lossnade i knäcket... längst bak, där det är mest svåråtkomligt för allt utom tungan... Tusan också! Och jag som redan har så dyra tänder med fyllningar av diverse material (utom amalgam). Kanske jag kan fila av det vassa hörnet med idogt knäckebrödsätande? Morot? Nagelfil? Måste man ha en kindtand förresten?

Min tandläkare är duktig, trevlig och jättesnygg. Men DYR. Jag skulle faktiskt kunna avstå från att hänga kläderna på designad krok, vänta i designad soffa och titta på designade prylar mot att han var billigare... men det är jag för feg för att föreslå. Är noga med borstandet i stället så jag slipper gå dit.

Jag kanske ska sluta äta ett tag - spara matpengarna till ny tand och ny design... och få en ny figur på köpet :)

16 kommentarer:

Tankevågor sa...

Aj, aj, aj vilken otur! Det som är så dyrt att gå till tandläkaren. Ta och fila med nagelfilen lite du! ;-)

Undrar just om han blir glad då nästa gång ni ses?

Anonym sa...

Aj då!
Jag fick samma problem för några månader sen. En fjärdedel av kindtanden längst in i munnen var plöstligt spårlöst försvunnen och lämnade en skrapande krater mot tungan.
Jag hade skräckslagen räknat med ett par tusen kronor?
Det gick på sjuhundra hos min privata tandläkare (som för övrigt är väldigt bra).
Har hört att det kan bli mycket värre om man låter bli att gå.
Lycka till!

anna sa...

På tal om annat så har jag varit i din hemstad och festat i helgen. Tillsammans med över 1000 andra mer eller mindre galna människor invaderade vi hockeyarenan och hade norsk bobollstrunering på fotbollsplanerna innan vi klädde oss i vitt och sjöng allsång ;) Skitkul! Men våren hade inte kommit lika långt hos er, men allt slog nog ut igår *snörvel*

Anonym sa...

Stackars dig! Maken kör samma koncept som du. Vitlök på knäckebröd. Då luktar han så vridigt i dubbelsängen!

Monica med yffen sa...

Jag tycker faktiskt att du ska ta dig råd och gå till tandläkaren. Om du väntar, kan sånt leda till rotfyllning och det blir ännu dyrare. Så slå en signal till snyggingen och ge dig iväg till den designade mottagningen så fort som möjligt.

Vi på Kantarellen sa...

Skulle det vara möjligt att få in en planslip i munnen och kapa ner eländestanden en bit. I så fall kan jag ställa upp.

Mette sa...

Jag har också ont i halsen, blä.

Jag har dragit ut två kindtänder på ena sidan, grr. När den tredje skulle dras ut (jag har gnisslat sönder dem när jag sover) var jag bedrövad. Men hon lyckades rädda en bit av den. Kan du inte göra så? En halv tand klarar man sig bra med... förutsatt att man äter på andra sidan, gulp.
"Specialist"

Bloggblad sa...

Tack för alla empatiyttringar! Jag har försökt ringa snyggingen, men han har råd att bara jobba halvtid också, den filuren!

Är något litet piggare idag och ska ta en tur till arbetslivet... Fast det är lättare att känna sig pigg hemma, med soffan inom räckhåll, än när man kommer ut bland folk.
Inbillningsfrisk, kallas det...

Anonym sa...

...........Sorry, bloggblad! Vilken osis! Men knäcka tand på Falu Rågrut? Jag brukar knäcka dem på sega småfrallor!

Gå till någon mindre snygg tandläkare medan snyggingen bättrar på solbrännan för dina pengar!

Och så ska det vara rå GUL lök, inte vitlök.... och så ska man inte dricka te så mycket, det fräter på tänderna. Särskilt om man borstar hårt direkt efteråt.

Anonym sa...

...Förstår dig och du har en härlig syn på vilka konsekvenser det hela skulle kunna ta form i

Anonym sa...

Ajaj...det är inte kul. Säger som Monica med Yffen...gå...annars blir det dyrare

Bloggblad sa...

ab, monica, lena, gunnel: Jag ser det egentligen inte som ett alternativ att strunta i att fixa tanden. Hoppas han jobbar i morgon - maten smakar inget när jag koncentrerar mig på att tugga högerstyrt.

Anonym sa...

...........Det går att klistra en konstgjord tandbit på en halv tand. Kanske det funkar på dig?

Bloggblad sa...

ab: jag ska höra med honom - han är väldigt duktig. Och jag törs säga att jag inte har råd med nytt porslin eller guld - eller gröna skogar med för den delen...
Ska dit på tisdag.

Anonym sa...

Hmmm...
Be snyggingen om tre alternativ, till olika lösning på tandproblemet. Dessutom kan Du lugnt be om kostnadsförslag ... till de tre alternativen. Det är inget konstigt med det. Då måste han liksom komunicera med dig om vad DU kan välja mellan... det är ju din tand och din plånbok. Just olika material har också olika prislapp....

(Jag är liksom i branschen... *rodnar*)

Lycka till!!!!

Bloggblad sa...

Ca: Tack för tipset! Jag är varken blyg eller rädd för honom, så jag ska be om förslag!