Statcounter

onsdag, juni 28, 2006

Ett år

Jag kom just på att det idag är ett år sen jag började blogga. Ivrigt påhejad av Monica och Monica. Inte trodde jag att jag skulle hålla på så här länge, det var mest för att slippa skriva likartade mail till alla mina mailkompisar.

När jag gjorde några felklickningar tappade jag räknaren, men det har varit drygt 100 besökare dagligen hela tiden. Otroligt. Och så kul jag haft. Lärt känna massor av trevliga bloggare och även träffat några personligen. Känt lite stress ibland att hinna läsa andras bloggar, men mest kul har det varit. I går träffade jag Flaxa, som jag visserligen var bekant med sedan tidigare, men tycker att jag lärt känna mer via bloggen. Vi gick på fin konsert och tog en öl efteråt vid ett av stans vattenhål. Och i morgon kommer en annan bloggare förbi på besök.

Ibland glömmer jag att lyssna på sommarpratarna, men i dag lyssnade jag på Thomas Sjödin, honom vill jag inte missa. Bäst tyckte jag om när han pratade om konsten att hasa sig fram genom dagen i morgonrock och tofflor. Hur bra själen mår av det. Så därför blir inga fler skåp städade idag - jag ska pröva Hasandets konst. (Frågan är bara hur länge man kan hasa innan det blir skadligt...)

41 kommentarer:

Ilva sa...

Jag minns forsta gangen jag var inne pa din blogg och det var inte manga dagar efter det du startat, du skrev om hur olika radiokanaler paverkade dig att ta dig ur sangen om jag inte missminner mig! Jag ar glad for att du bloggar. Fortfarande. att du bloggar alltsa. glad med. Men vem skall du traffa ikvall da???

Cissi sa...

Grattis på ettårsbloggdagen!

Bloggblad sa...

Ilva: Just det, så var det. Att jag borde skriva till P4 och tacka dem för att jag kom upp - var (är!)tvungen att gå upp och stänga av eländet. Jag har ännu inte skrivit...
Det blir stillsamt hasande med maken...

Fr.Bokmal: bugar och tackar!

Ilva sa...

I morgon menar jag ju!

Visionary soul sa...

Hörde Sommarprogrammet idag, men lyssnade väldigt dåligt... fokus på en massa slutjobb... men, jag kan lyssna på honom senare när jag har semester! :-) Det är så mysigt att kunna välja och vraka på webben bland dem man inte har kunnat höra för att man jobbat! :-)

Grattis på ettårsdagen! :-)

Bloggblad sa...

Ilva: Jag trodde du var lite spydig eftersom jag varit iväg flera kvällar i rad - i måndags lyssnade jag till Marie Hermansson.
Det är inte hemligt - men kanske farligt att tala om så här öppet vem som är bortrest i inbrottstider. Man vet ju aldrig vem som sitter med kikaren och kollar...

Monica: Ska akta mig för mattkanterna!

VS: Ja, lyssna på honom - han var så bra att jag ska lyssna igen innan jag somnar. Jag tycker jämt det krånglar med ljudet när jag ska lyssna på datorn.

Ilva sa...

Spydig? Jag? Nej du, det star du ju sa bra for sjalv sags det!! Du kan fa lana var hund, garanterat inga inbrott!

Bloggblad sa...

Ilva: haha...

Morgondimma sa...

Grattis, då har vi hållt på lika länge.

Anonym sa...

Skrev här, förut, en lååång kommentar, men det blev "denna sidan kan inte visas", då la jag ner!

Anonym sa...

Grattis till ett års jubileet!

Ang hasandet - menar du att det finns någon bortre gräns för hur mycket man kan hasa?!?!?!?

Anonym sa...

Särskrivningssjuka drabbade tant i samband med ettårsjubiléet.

Bloggblad sa...

rita: Det är hemskt frustrerande när det försvinner ut i cyberspace. Och jag får leva med att undra...

En liten tant: (Eller "en litentant") Jag tog för givet att det finns det. Men kanske inte? Det finns i alla fall en bortre gräns för "Ett års kalas" - så mitt kalasande tar slut idag!

Bloggblad sa...

Morgondimma: Men det tog ett tag innan jag hittade dig. Det var den lika layouten som jag fastnade för.

Gagga och jag började med bara ett par timmars mellanrum och hittade varandra i stort sett direkt.

Humlan sa...

Grattis på ettårsdagen!
Att hasa sig fram en dag nu och då, är nog nyttigt för själen. Hur länge eller ofta beror nog på person och tillfälle. Jag behövde lång tid av hasande när jag var riktigt sönderstressad för några år sedan, minsta avbrott (=inbokad aktivitet) gjorde att stressmätaren slog i taket igen...
Framförallt tror jag att det är nyttigt att ha oplanerad tid, kanske några oplanerade dagar under semestern, sedan kan man ju använda dem till vad man vill just då, hasa, träna eller vara supereffektiv och storrensa där hemma...

Vi på Kantarellen sa...

Jag minns också när jag kom till din blogg för första gången och fick mindervärdeskomplex för hur du skrev.

Och jag vet fortfarande inte var man säter ut kommatecken. :-)

Bloggblad sa...

Humlan: Gud, så klok du är. Du måste vara en kvinna i dina allra bästa medelår!

Mamsen: Men kära hjärtanes! Ändå har du så otrooooligt många fler läsare! *viskar* Om du lovar att inget säga så kan jag meddela att jag inte heller vet. Jag var sjuk på komma-dagen!

Anonym sa...

Det var Monica som lurade mig med att börja blogga. Det tackar jag henne för, för annars hade jag inte träffat på alla trevliga människor som finns här i bloggvärlden. Grattis till ett år

Bloggblad sa...

Då får vi tacka henne för att vi lärt känna varandra! Tack Monica.

Cornelia sa...

Grattis!
Jag lyssnade också på tomas Sjödin. Just det där om hasandet tyckte jag var så bra. Det är i alla fall en konst jag behärskar.

Anonym sa...

Bamsekramar och grattis! Du var en av de första som jag lärde känna. Jag har inga tofflor att hasa mig fram men flanellbyxorna slits fortare än bomullsbyxa!

The Female Dinousaur sa...

Stort grattis på ettårsdagen! Jag har nog också hängt här nästan ända från början! You rock!

Tankevågor sa...

Grattis Bloggblad! Lyssnar på reprisen av Tomas Sjödin i kväll istället. Från Miss Marple på Tv och sen över till radion. Har inte ens tid att hasa omkring! ;)

Klimakteriehäxan sa...

Grattis på ettårsdagen! Gläd dig åt alla besökarna och alla glada tillrop, du är värd dem!

Bloggblad sa...

Londongirl: Tack för påminnelsen, jag drog genast igång radion. Trodde det var senare.

Klimakterihäxan: Tack. Och jag gläds. Bloggargänget har blivit goda vänner.

Anonym sa...

Grattis! Jag minns att jag hittade dig ganska snabbt, jag är ju lite färskare i branschen. Vet inte var jag fann dig minns dock att jag var imponerad över att du alltid hade så många kommentarer. Du är en duktig skribent! That's the answer.

Bloggblad sa...

Eva: Nu rodnar jag nästan...

När jag började, trodde jag att det bara var unga tuffingar som bloggade om en massa fenomen som jag inte kunde hänga med. Om politik och sport och smink (för jag råkade halka in på några såna)
Och till min stora glädje hittade jag en hel drös med damer i sin bästa ålder med intressen som liknade mina ... i början kändes det som att vara på tjejfest hela tiden.

Monica med yffen sa...

Grattis! Men inte började du blogga tack vare mig? Jag hejade på dig för att du skriver bra men blogga hade du redan börjat med då.

Det gör inget att du berättar att det är jag som kommer och hälsar på dig imorrn. Vi har ju katten som stannar hemma och den måste ha sällskap. Alltså är huset bebott under tiden.

Jag hör av mig när vi närmar oss. Det ska bli jättekul att träffa dig igen!

Bloggblad sa...

MmY: Det där gör vi upp över en öl i morgon kväll!

(Nu känner jag mig som om jag sitter här och svarar på allt bara för att höja statistiken - men jag slösurfar samtidigt som jag lyssnar på reprisen av Sommar.)

Jubbe sa...

Grattis på Bloggdagen!

Mette sa...

Grattis! Då har jag bloggat (lite)längre - även om det inte synts eftersom jag bytt blogg. Jag tror jag hittade till dig ganska snabbt. Eller om det var du som hittade till mig. Minns att jag publicerade en novell som jag haft på Skrivarsidan och att du kände igen den!

Det där med att hasa runt... det gör jag alldeles för mycket. Min blogg idag kämpar för lite rörelse! Action!

Bloggblad sa...

Mette: Det tog ett tag innan jag kände igen dig! När vi skrev på Skrivarsidan trodde jag att du var mycket äldre.

Source: Tack - men oj, inte är jag så flitig. Då skulle du känna dom som skriver 7-8 inlägg per dag!

Fyller dagarna, jodå - både med kreativitet och hasning... Kul med lite manligt inslag här - det är inte så vanligt.

Fria Foten sa...

Undrar hur lång min karrär blir som bloggare?
Du har en annan merit oxå, nämligen, att du fick igång mig som bloggare. Fadderbloggare eller Bloggfadder. Kalla det vad du vill!
Ikväll blir det en liten kort sväng till La Uva igen. Wållberg ska spela.

Anonym sa...

Jag vill gratta pa ettarsdagen, jag med. Men jag gör det fran Estland, sa du far inga a (a med ring över) fran mig, hoppas det gar bra ända.

Bloggblad sa...

Flaxa: Man kör på så länge lusten håller... Ja, fadder eller modder... :)

Tobias: Tack ska du ha. Med eller utan spelar ingen roll. Här snackar du med en veteran som läst skoluppsatser med värre fel än så...
(Värst var nog när 25 elever i rad hade skrivit kök som 'skök' (du vet, Vadstena-Motaltrakten!) och jag började undra till slut om det verkligen var jag som hade rätt...)

qi sa...

Jag grattar dig med, bloggblad, visserligen en dag för sent, missade dagen igår men ändå, gott att du finns här...

qi sa...

Jag grattar dig med, bloggblad, visserligen en dag för sent, missade dagen igår men ändå, gott att du finns här...

qi sa...

Ja, så lyckades jag trycka in mig två gånger också...

Bloggblad sa...

Qi: Tack. Och till och med tre...:)

Gagga sa...

grattis! Och min blogg fyllde visst ett år igår. Får väl göra nåt om det nån dag när jag orkar. Trött!

Bloggblad sa...

Ta igen dig du, Gagga, det kan du behöva. Gôbben också.