Statcounter

fredag, juni 23, 2006

Midsommar


Jag har alltid tyckt att det varit för mycket hysteri kring midsommar, men förra året ändrade jag mig. Då insåg jag hur kul det är. Varför det då? Jo - det fanns en orsak att dansa kring stången - och hon var äntligen stor nog att förstå. Den orsaken kommer om några timmar och intar den obligatoriska kransen som ligger och väntar...

Sen kommer det några fler - men dom glittrar inte ur ögonen av Små grodorna... dom väntar med att glittra till lite senare, av andra orsaker... :)

14 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Va! Ska Ni suuuupa?

Bloggblad sa...

Mamselamsen: Vad tror du om mig/oss? Vi kommer att sitta lite lagom salongsfähigt och smutta försiktigt på vitt vin med några jordgubbar till...

Humlan sa...

Här blir det också jordgubbar och vin så småningom... men ingen som tindrar av Små grodorna!

Jubbe sa...

TREVLIG MIDSOMMAR

//Jubbe, direktsändning från jobbet

Visionary soul sa...

Det måste nog till såna där små som verkligen värdesätter hoppandet, för att man själv ska lyckas upptäcka det roliga i det... :-) Det är lätt att vara glad med andra sådana gånger! Ha en härlig midsommar!

Monica med yffen sa...

Här går det väldigt städat till den här midsommaren. Byggprojektet går före... (vi tar igen det nästa år).

Ha en jättebra midsommarafton med lilla L.

Bloggblad sa...

Jo - det var bra. Börjar ljusna mot norr nu när jag går till sängs... godnatt. INga lbommor undder kudden.

Gagga sa...

Hur mås det så här dagen efter då? :)

Anonym sa...

Hoppas det var riktigt skojigt med Små grodorna och vinet och jordgubbarna, det låter som om det skulle kunna vara receptet på en riktigt behaglig kväll.

Anonym sa...

Kan hålla med om att det är smått hysteriskt som så många andra helger. Jag/vi tillhör kategorien där vi tar det lite lagom. Både vad det gäller mat och annat. En del tycker nog vi är tråkiga men det bjuder jag på i så fall. Dansa kring stången är ingen höjdare men när barn är med då blir jag också som ett barn :O)
Hoppas ni hade bra väder medans ni hoppade runt som små grodor

Anonym sa...

Hoppas helgen var och är fin, både för stora och små!

Bloggblad sa...

Tack allihop - det har varit så bra - hoppas att ni själva haft det skönt och bra.

Mette sa...

Jag har faktiskt aldrig dansat kring en midsommarstång i hela mitt liv. Är det vanligare kanske norrut? Eller var min familj annorlunda?
"Undrande"

Elisabet. sa...

Min pappa älskade allt som hade med midsommar att göra och han anmälde sig genast om det behövdes tävlande i hoppa-säck eller annat, då, på hembygdsgården.

Gissa, om man som tonåring höll sig därifrån ..-))

Att dansa runt stången har jag aldrig tyckt om, som barn.
"Gå nu och dansa ...!" sa pappa och mamma.

Det är först sen barnbarnen kommit som jag kan tänka mig sånt .., eller inte bara kan tänka .. jag skulle lätt kunna, men vi firar aldrig midsommar tillsammans, då det löser sig ändå .-.))