Tack Ilva för din godhet och för tips om den goda heta salsan! Jag har nu röjt i landen och fick ihop till 2 satser på en gång. Jag förstod redan av listan med ingredienser att det skulle bli gott - och det blev det. Det blir bara närbild, för som vanligt lyckades jag kleta ner det mesta med grön gegga (obs! inte gagga!) det som jag inte slickade i mig förstås.
Tre pytsar ligger redan i frysen. Påminner lite om pesto fast väldigt annorlunda... Mums...
Hoppas jag får godkänt. Min mixer trilskas lite, jag kan skylla på den om någon får en stor vitlöksbit mellan tänderna...
Uppdaterad:
Varning - för stort intag ger enorma rapningar med vitlöks- kapris- och sardellsmak... det var godare när smaken kom ner andra vägen måste jag erkänna...
18 kommentarer:
Med berom godkant! Jag ar sa glad att du gillade den!
Haha, de där raparna verkar inte vara att leka med... :-)
Jag kan tänka mig att både få vitlök mellan tänderna och rapningar...mums, det ser verkligen gott ut!
Har du REDAN gjort det? Jag ska sätta i gång med Ilvas Pesto inför midsommar, men vad ska jag ha till den?
Ilva: Det är jag med!
Honken: Näe, jag lär få leva med den hela natten...
Angela: Det smakade helt nytt för mig. Och jag älskar nya och gärna lite starka smaker. Jag har fått mitt lukt- och smaksinne lite avtrubbad av allergi så det krävs lite mer nu.
Anne-Maj: jag var tvungen, det är gränsfall att persiljan förvuxit sig redan. Då blir bladen träiga och träliga.
Äter man grön gagga så nog får man finna sig i att det blir både rapningar o annat ;)
Vad duktiga ni är allihop. Själv har jag gjort falukorv och makaroner idag... :)
så gott det ser ut...
Gagga: Jag ska definitivt döpa om såsen till "Grön Gagga"!
MmY: Duktig - jag??? Jo, jag får ett ryck då och då, men än har jag långt kvar till epitetet duktig.
Lena: Pröva! Det är jättegott.
Det ser onekligen spännande ut. Var in och tittade lite på Ilvas sida. Ujuj vad mycket gott hon verkar få till. Vilka fina bilder hon tar!
Jag har skrivit ut receptet och skall också pröva det när min persilja har vuxit lite mer.
Det var verkligen bra att få en påminnelse om salsa verde. Jag gjorde det mycket för några år sen. Underbart till böckling eller annan rökt fisk.
Om du får för mycket gräslök någon gång kan du i stället göra nobisså, som också är vansinnigt gott (men inte alls lik salsa verde).
Och nobissås har förstås ett s på slutet.
Nobissås - aldrig prövat. Men jag misslyckas ofta med gräslöken, den går i blom direkt. Vad har man den till? Jag är nyfiken.
Smarrigt!
Vilken andra väg?
Mamsen: Nu är du väl nästan ekivok. Jag menar: andra vägen = uppifrån och ner, förstås.
Nobissås är jättegod till t.ex. varmrökt lax, kall kyckling, hårdkokta ägg m.m.
Skicka en kommentar