Statcounter

torsdag, juli 13, 2006

Så kan det gå...


Nog har jag producerat en och annan torr sockerkaka genom åren, men så totalt misslyckad som idag - det har jag aldrig lyckats med förr...
Och jag som skulle göra mig till och bjuda på nåt typiskt svenskt när min syriska kollega kom på besök. Tur att jag hade några Findusbullar i frysen...
Är det kanske ett tecken från ovan att jag ska hålla mig borta från köket? Håller tummarna för det...
Det gick att slafsa i sig den döbakta smeten med sked... smaken? Njae...

24 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Gråt inte... det kunde lika gärna varit jag. :-)

PGW sa...

Men hur kunde du misslyckas med sockerkaka ..? Vad hade du i den egentligen?

Ilva sa...

No comment.

Bloggblad sa...

Mamselamsen: Nej du, jag skrattade för jag har inga husmorsambitioner som föll ihop med kakan.

PGW: Jag gjorde precis som vanligt - med den skillnaden att det tog 3 minuter att vispa ihop den...

Ilva: Tack!

qi sa...

Misslyckade socker kakor tycker jag är jättegott... *rodnar*

Bloggblad sa...

Qi: Lagom misslyckade kan vara goda, men den här smakade mest blött bakpulver...

Humlan sa...

Men OJ! Hur kan det bli så???
Typiskt när man ska bjuda på den också!
Nåja, vissa trivs i köket, andra inte!

Anonym sa...

Kakan liknar väldigt mycket den jag gjorde för länge sen där jag råkade ta vällingpulver istället för vetemjöl (fanns i liknande burkar). Den var oätlig! Lycka till nästa gång.

Gagga sa...

Sockerkakan liknar mig. Så degig o slapp känner jag mig efter hökörning o allt annat elände.

Bloggblad sa...

Humlan: Lite degigt kan det väl bli ibland, men det här tog priset... tur att jag inte tar husmorsrollen så allvarligt.

Sötsyster: Hm... men jag tror att unga familjen har tagit med sig allt pulver hem... men tänk om...

gagga: Då kanske jag ska kalla kakan gaggig i st f geggig...

Cissi sa...

Lite charmig var den allt. Och ätbar. Då ska man inte klaga:)
Och Findusbullar är goda!

Anonym sa...

Sockerkaka är gott i alla dess former: Smeten, halvgräddad, "misslyckad" och helt som den ska vara.
För mig kan man inte misslyckas med detta bakverk...skulle vara om man förväxlade socker och salt då...blä :O)

Anonym sa...

Sockerkaka är gott i alla dess former: Smeten, halvgräddad, "misslyckad" och helt som den ska vara.
För mig kan man inte misslyckas med detta bakverk...skulle vara om man förväxlade socker och salt då...blä :O)

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Elisabet. sa...

Jag ska omgående tipsa TV4 om dina kulinariska kunskaper .., måhända får du ett eget morgonprogram ... och inte ett enda av dem ska jag missa!

Bloggblad sa...

Gunnel + Fr.B: Vad härligt positiva ni är. Kanske för att ni slapp att bjuda på den? Eller för att ni slapp äta? hehehehe

Elisabet: Bra att du tog bort mitt namn - och den dagen jag får en egen mathörna i ett morgonprogram då ska du bli min gäst. Fast... morgonprogram... jag som är så morgontrött...

Anonym sa...

Det var något bekant över sockerkakans utseende. Sådana har synts även i detta kök.
Så här ligger det till:
Man kan lätt som en plätt misslyckas med sockerkakor och andra s.k. idiotsäkra bakverk likaväl som man tvärsnabbt kan döda vilka motståndskraftiga växter som helst samt stöka till ett helt rum bara genom att passera igenom det. Nema problema. Om man liksom jag har en särskild talang för sådant.

Bloggblad sa...

En liten tant: Tack för att du reder ut begreppen. Jag har helt enkelt utvecklat en ny talang! Tadaaa! För det där med krukväxter har jag också märkt...

Översättarhelena sa...

Jag har hört att sockerkakor kan reagera sådär om man smäller igen ugnsluckan! Du verkar ju vara en rätt energisk person så det kanske kan vara förklaringen?

Bloggblad sa...

Energisk? Jag? Men jag öppnade luckan - tyckte att jag gjorde det försiktigt och först efter mer än 10 min (lampan är sönder så jag ser inte utan att öppna).

Kanhända vispade jag för lite? Eller också var mjölken för kall? Brukar ljumma den i smöret - men det hade redan kallnat... Nåja, skit samma. Jag lägger den till handlingarna - eller till maskarna i komposten...

Anonym sa...

Den ser sååå goood ut ändå! Spännande! Något nytt! *vinkar hejdå* lalalala....blir borta från bloggen, du!

Anonym sa...

du är härlig du...
tycker den ser rätt läcker ut...allt är ju relativt...

Mette sa...

Hahahahha! Vilken kaka!! Men den döbakta delen - var den inte god? Jag brukar tycka att den biten är godast...

Anonym sa...

När jag var liten sa alltid mamma att "blir den inte bra så äter vi upp den" när jag prövade mina talanger i köket. Det tycker jag är en bra devis. Och så tokig såg väl ändå inte din kaka ut tycker jag! Jag hade ätit om du bjudit i alla fall.

Kram!