Statcounter

lördag, juli 22, 2006

Spamdusch

Nu blir det kontroll av alla kommentarer innan de kommer in i bloggen. Jag har bara fått enda spam sedan jag tog bort de sjösjuka bokstäverna för flera månader sedan, men idag kom en spamdusch - 48 stycken i ett svep. Jag kan förstå de spam som har en länk att klicka på, även om jag inte gillar det. Men jag förstår inte de anonyma som bara skriver "nice site you've got" eller "Hey what a great site keep up the work its excellent." Och inget mer... 48 gånger...

F.ö. undrar jag vad alla gör idag. Inte en enda granne i området tycks vara hemma, annars är det alltid nån gräsklippare som smattrar - det hörs inte ens några bilar ute ifrån stora vägen - det brukar annars höras ett svagt men ständigt sus därifrån. Helt tyst och alldeles underbart är det. Är det nån match eller idrottstävling kanske? Strunt samma, jag passar på att njuta av tystnaden.

25 kommentarer:

qi sa...

Njuuut!!! ;-)

Vi på Kantarellen sa...

Jaghar jobbat... men nu gör jag helg. Rosevin ligger i FRYSEN!

Bloggblad sa...

Qi: Jag skyndar mig att njuta så att jag nästan blir stressad och andfådd...

Mamselamsen: Jag har rödvin på gång - fått av grannen för att jag tar in posten. Jag kanske ska anmäla mig i hela grannskapet... :)

Jubbe sa...

Likadant här i 08 området...inte en själ ute på gatorna. Det ekar tomt o jag undrar vart alla har tagit vägen. Har jag missat ngt obligatoriskt utrymmningsplan eller?

Monica med yffen sa...

Jag fick 106 spam och även jag tog tillbaks ordverifikationen. Tråkigt.

Själva har vi varit på dop. Medan de andra sjöng psalmer i kyrkan letade jag efter psalmer som du skrivit texten till. Visst hade du några?

Bloggblad sa...

Jubbe: Oj, det tänkte jag inte ens på...

MMY: Nu ska jag se hur det funkar med att jag godkänner först - wv är så jobbigt...
Men tyvärr - i psalmboken har jag inte fått med några texter trots att jag försökt. Mina finns publicerad på andra ställen...

Humlan sa...

Det verkar vara någon spam epedemi just nu! Jag har inte drabbats av mer än ett(!) men jag har sett att andra har ägnat tid åt att rensa uppåt 200 stycken...

Här i huset är det också tyst, men på gatorna runt omkring flanerar både turister och de som är på väg hem med matkassarna. Så staden har nog inte utrymts helt, Jubbe!

Bloggblad sa...

Nu vet jag var alla varit! Våra ungdomar kom just från Västervik och E22:an var smockad med trafik... fast de måste ha kört med ljuddämpare eftersom jag inte hört nåt.

Visionary soul sa...

Ja, det verkar ha varit en spamattack idag... jag fick 76 stycken, och har återaktiverat verifikationen... trist är det!

Bloggblad sa...

monica: Synd att jag inte var där och satt...
VS: Jag undrar vad de vill - bara visa att de finns? Och har makt? Sabotagelust?

Anonym sa...

Du kan inte ha sett många filmer av typen "48 dagar senare", "Dawn of the dead" och "Trifidernas uppror". Det som hänt med dina grannar är att de blivit zoombies och om någon dag kommer de att resa sig på jakt efter kött. Det är därför allt är så tyst. För tillfället är de döda. :)
(Vill inte oroa dig eller så.)

Vill också påpeka att jag lärt mig säga nej. Jodå. Jag kan säga nej till roliga uppdrag och intressanta utmaningar. Nästan lite för bra. Att jag får en avession när de dyker upp för jag är rädd för vad sådant gör med mig.
Det blir som en alkoholist som bli absolutist. Vågar inte hantera och avstår därför helt.
Men en liten jäkel innanför västen då och då mår man bara bra av - så det gäller att hitta en sund ballans. :)

Mette sa...

Ja, igår var det väldigt lugnt. Nästan dött överallt. Utom sen på natten - puben mitt emot, grrr.

Bloggblad sa...

Freddi: Mycket riktigt. Jag ser inga otäcka filmer alls. Därför har jag inte förstått att de är döda. En av dem har inte dött - kom från Spanien inatt och klipper gräset nu, ovetande om ...

Jag har börjat tacka ja till sånt som låter kul - fast jag har svårt att ta betalt ordentligt...

Mette: Du kunde ju ha gått dit och varit med i stället för att reta dig. Fast - just det, ja! Du sparar pengar till augustiresan!

Bloggblad sa...

Freddi: Du har fel adress till din seriedagbok. Det ska vara .com och inte .se
(Hälsningar skolfröken)

Anonym sa...

Jag tror att du har det tyst och lugnt omkring dig för folk orkar inte arbeta i denna värmen. Själv sitter jag inne vid datorn. Jag brukar inte klaga på värmen...men nu är det (bara) lite för varmt ute. Skulle gärna vara vid havet...men men...dit är det långt för oss.

Bloggblad sa...

Gunnel: På hamnkrogen ute vid Stegeborg var det gott om folk! Men inte på badplatsen.
Nu sitter jag också inne med fläkten påslagen. Det kom några stänk nyss och jag jublade, men då slutade det regna tvärt...

Anonym sa...

Igår åkte i alla fall "alla" bil på samma vägar som jag.

Jag får spam på riktigt gamla inlägg och då har jag möjlighet att ta bort kommentarsfunktionen på just det inlägget. Men om det sprider sig till nyare inlägg ska jag återinföra moderering, jag också.

Vonkis sa...

Det har varit rätt dätt i norpan idag med. Själv har jag hållit mig hemma större delen av dagen, det är ju för varmt för att hitta på några allt för krävande aktiviteter.

Mildamakter sa...

Njut av tystnaden - det är sannerligen en bristvara nuförtiden ;o)

JULIEK sa...

Uff ja dom her spamen, men at du fikk så mange, det er jo helt utrolig. Jag fikk nogra nu i børjan och la derfor inn dom her tråkiga bokstavene.
Vi merker det her i staden også at det er lugnare. Semestertid, deilig.

Batbut sa...

Äsch då, jag vet var de var - de satt och glodde på Dirty Dancing! (iaf om man ska tro på PGW *s*)
Resterande satt vid datorn och skickade spam, för jag fick rekord igår! Dock inte på bloggen, men mailen lyckades få 317 st!

Anonym sa...

Själv har jag varit i stugan och där står tiden alltid still. Ser aldrig till någon, så skönt. Fast när jag tänker efter var det tomt vid sjön också, där brukar det vara andra när vädret är vackert. Något lurt är det!

Bloggblad sa...

Mmmm - men nu sen jag la in att jag ska kolla först har jag inte fått ett enda!

Bloggblad sa...

Eva - du ser ju nu att vi fått en del förklaringar.

Anonym sa...

Har aldrig besvärats av spam,, men nu jäklar rammlar det in massor! Märkligt nog, bara på vissa jättegammla inlägg.