Jaha. Jag faller för argumenten här:
Kolla den här länken: http://www.wideum.se/i_aronia.html , sätt sedan igång och gör saft av bären för de är bättre än rödvin......
Brorsan
Med så bra argument blir det saft - men hur? Ska jag bara koka och sila? Socker? HJÄÄLP! De är alldeles mogna.
Tack brorsan!
UPPDATERING! Bra bloggare hjälper sig själv! Titta här vad jag fann på nätet:
Aroniasaft
Tid: 35 min + avrinning
Ingredienser:2 liter bär, sköljda och avrunna
5 dl vatten
Till varje liter avrunnen saft: 5–6 dl socker
1 krm bensoat
Saften är en rubinröd dröm i vintermörkret. Och dessutom lär den vara nyttig! Tillsätt gärna någon krydda du är förtjust i.Koka bär och vatten under lock på svag värme tills bären skrumpnat helt och avgett all saft, ca 15 min.Sila av saften genom silduk, låt självrinna, rör eller kläm inte.Mät saften, häll tillbaka den i grytan och tillsätt rätt mängd socker.Koka upp, ta grytan från värmen och skumma väl.Rör ut bensoatet i lite av saften, häll i grytan och rör om.Fyll på rena, varma flaskor, på med kork genast.
Höstbusken som bär hela vintern
10 kommentarer:
Du har helgen räddad!
Och sen hoppas vi på fina bilder :)
Hoppas det bär sig...
Mycket konstig grej du hittat på....Jag kör bara med svartvinbärssaft.
LindaLotta: Jovisst ska det fotas! Hela processen när jag bär mig åt...:)
Anne-Maj: Här kör vi annars tranbärsjuice året om, men det här lär bli billigare med samma effekt.
Åh, du gör aroniasaft! Får man tigga en flaska? Snälla! :-)
Nä, jag får väl fråga min vän i stället.
Bugar mig för din ihärdighet. Själv blev jag trött bara av att läsa receptet. Tänker på allt jobb som kvarstår efter att flaskorna korkats: diska, torka golv, väggar, spis och i värsta fall även innertaket, röja ur skafferiet för att få plats med flaskorna, flytta det utröjda till annan plats som först måste röjas ur, flytta det som blev över där till nytt ställe som...
Som sagt jag bugar mig!
Susanne: Du får komma förbi här och dricka ett glas... :)
En liten tant: Å, nu blev jag trött direkt, känner jag...
Hoppas att du inte tappar saften! Det är ett elände att få bort, jag tänker på mitt vinbärssaftskok, som bara blev ett försök.
Men du klara det! Väntar med spänning på bilder.
Attans ! jag ska iNTE blogga utan glasögon! KlaraRRRR ska det vara.
Detta låter spännande. Har aldrig hört talas om dessa bär. Smakar de som svarta vinbär?
Eva: Råa smakar bären vråläckligt. Beskt och kärvt och surt. Det var därför jag inte trodde på det där med saft.
Skicka en kommentar