Statcounter

söndag, oktober 29, 2006

Nytt projekt

Kanske nån minns mitt ponchoprojekt från i vintras? Det blev mitt favoritplagg, men nu vill jag ha något mer färgglatt, så jag har tänkt till... om det kommer att funka har jag ingen aning om, men jag stickar vidare så länge. Blir det inte bra får jag ha den som knävärmare vid datorn i vintern när Nordan ligger på.

Ska fästa lite trådar medan jag ser på Orden med Anna-Charlotta.
..... redan uppdaterad eftersom det tog tid att få in bilden.... trådarna är insydda och nerklippta.

Och om nån missade min svarta poncho - här är den i repris: (fast det röda under är bara för att få fram mönstret, jag brukar köra med helsvart till den här) Att posera har jag lärt mig på Top Model i tv3.

21 kommentarer:

Anonym sa...

Jag erinrar mig den gamla AIK-ponchon - AIK:s minst populära souvernir någonsin. Jag vet inte om den sålde i något enda exemplar faktiskt...

Strumpstickan sa...

Frisyren är fin!

Anonym sa...

Men bloggblad! Har du inte gjort makeover nu? Inte konstigt att lill-grabben tog dig för fel person.

Jag tror jag ska börja sticka när jag kommer hem. Maken ska få en halsuduk, för jag stickade ju bara till flickorna förra vinter.

qi sa...

Ähmm... ursäkta, det där väldigt färgglada stickade, vad är det???

mossfolk sa...

Men vad du är duktig! Fast det var tur att qi redan frågat så att jag slapp vara den första att undra vad det färgglada är..?

Mette sa...

Väldigt tjusig bild! Snart kommer du att få erbjudanden från modellvärlden... sen kommer vi att se dig i kokainskandaler i Hänt Extra och så kommer du att slå din drogterapeut på käften.... ja... allt detta för att du stickar.

Bloggblad sa...

Lars-Anders: AIK? Fotboll, va? Svart och gult, tror jag. Kommer jag att se ut som ett AIK-fan??? Vojne vojne...

Strumpstickan: Den fick jag jobba länge med!

Anne-Maj: tänkte inte på det...

Qi och Karin: Det ska bli 6 långa remsor som jag virkar ihop - 3 och 3 och syr ihop till samma modell som den svarta ponchon.

Mette: Ojoj - fast jag har ju mörka glasögon... känner dom igen mig i alla fall? Tar dom upp det där efedrin i hostmedicinen också, tro?

Vonkis sa...

Alltså, du ÄR ju bara så SNYGG i din Top Model-pose, är grymt avis.

Tankevågor sa...

Snyggt! Det är ju stora hål i den där svarta.....men Humlan säger att hålen också värmer. Blir det hål när jag stickar så har jag tappat något. ;-)

Bloggblad sa...

Vonkis: Om du möter mig på stan nån gång, så känner du garanterat igen mig på att jag GÅR som dom också!

Londongirl: Jovisst - och numera när jag inte är så frusen längre är den perfekt, jag fladdrar bara lite med framfliken...

Anonym sa...

Ja, inte vet jag men jag tycker du var snyggare i håret förut. Men det är väl modernt eller så. Jag förstår inte heller hur de färgglada korvarna ska uppstå som ett klädesplagg men det beror väl på att jag själv inte kan sticka nåt alls. Men imponerad är jag fast jag inget fattar!

Bloggblad sa...

En liten tant: Under de blonda lockarna döljer sig den vanliga gråsprängda tanten... var lugn!

Och du - huvudsaken är att du blir impad! Det är nämligen inte alls säkert att korvarna blir som jag har tänkt.

Anonym sa...

ha ha ha Toppen bilde : )

Klimakteriehäxan sa...

Då kan vi snörvla ikapp under var sin poncho. Jag har faktiskt också en jag gjort själv, virkad, för JÄTTElänge sen! Om man inte bloggade så flitigt skulle man hinna sticka eller virka rader av ponchos nu för tiden också! Speciellt när näsan rinner och halsen kliar och man faktiskt inte bör gå till jobbet alls.

Bloggblad sa...

Julie: Ja - allt för ett konstnärligt foto!

K-häxan: Visst är det synd om oss! Du kokar väl saltlösning och sköljer med? Jag har tryckt upp så mycket saltvatten i bihålorna att jag är blivit en riktigt salt böna!

Elisabet. sa...

Sicken snygging!
Ring reklamkanalerna bums ..-)

Översättarhelena sa...

Snygga färger. Och smart idé att sticka remsor. Då blir det liksom inte så stort och ohanterligt att ha med sig.

Mette sa...

Ja, efedrinet i hostmedicinen är med i rubrikerna:
Bloggblad om drogtestet: Det var bara min hostmedicin!

Sen kommer folk att "göra en Bloggblad" d v s skylla på hostmedicinen. Patrik Strand håller redan på att ändra sin utsaga.

Bloggblad sa...

Elisabet: Redan gjort! Men tyvärr - jag hade passerat åldersgränsen... annars dög både tuttar och hårfärg.

Ö-helena: Tyvärr går jag sällan någonstans där jag kan ha stickningen med, men det är ändå enklare att hantera i tv-soffan.

Mette: HAHA! Jag kan se de svarta rubrikerna - och under, med mindre bokstäver: författare avstängd från biblioteket 2 ggr...

PGW sa...

Och hur var det egentligen med det där vita pulvret i skafferiet som du påstod var vetemjöl ..? ;-)

Något helt annat, jag hittade ett tyg idag som påminde väldigt mycket om den överkörda katten du stickade i somras, vldigt mjukt och mysigt!

Bloggblad sa...

PGW: Hm... schhhhh!!!!

Jag hade ett nystan av "katten" över, det sålde jag till en kompis som blev förälskad. Men min "katt" fastnar i precis allting och trådarna dras upp hur lätt som helst. Ingen bra katt.

Jag stickade en annan variant av schal med bakstycke i ett nästan lika mjukt, men bättre garn. Den har jag glömt att blogga om. Kommer snart!