Statcounter

söndag, december 17, 2006

Bara tre grejer kvar...

Nu är det snart avbetat, allt det där jag hade på agendan och som hållit mig ifrån bloggarlivet.

Mycket blev det... och det gjorde inte saken bättre att jag tappade rösten förra helgen och inte hittat den än. Har legat på soffan stora delar av veckan - när jag inte intagit Treo och masat mig iväg och spelat på div. luciatåg... Eller suttit vid datorn och skrivit så det osat bränt om tangenterna. Korta stunder! Inser (!) att jag måste skaffa nya glasögon, tusan så ont i ögonen jag får efter bara en kort stund vid skärmen.

Jobbiga veckor - men nu är det bara en julavslutning på torsdag med dans kring grannen... äsch, granen menar jag, (då blir det stor personalorkester!) och sen sång vid krubban med barnkören på julafton och sen körsång (om jag hittat rösten!) i midnattsmässan. Svar: Nej, jag ska inte fira julafton. Alltså - på julaftonen. Det tar vi dagen efter.

Just nu är jag jättenöjd och glad att den jättestora julkonserten gick bra idag. Cocillanaetyfin + Treo = WOW säger jag bara!

Mina minstingar (har många 6-åringar i år) blev så tagna av den enorma publiken att de mest stod och glodde, men de något äldre sjöng. Orkesterdirigenten stod bakom barnen och jag satt i en bänk framför och viftade i takt med o-dirigenten och mimade så min tandläkare kunde passat på att kolla tandstatusen (han var där!).

Lite blomsterutdelning gav det - och faktiskt var det kul och intressant att få höra
kyrkokören från publikplats - men ändå hopplöst att inte få klämma in i överstämman på Dagen är kommen... det sved. Både i själen och halsen. Undrar hur körkompisarna känner sig som kört en föreställning till...

Rosor från kyrkan, hyacint från ett par körbarn och ett litet porslinshjärta med en liten liten krukväxt med pärlor från skolbarnslussandet... OCH - kolla! Till tredje advent kom ljusstaken fram! Det tar sig! Putsat den har jag också gjort...

Hmmm... jag hör att nån undrar om jag blev klar med mitt tävlingsbidrag. Jodå. Nu ska det bara ligga till sig en vecka och sen ska jag kolla felslag. Dottern och hennes man läser för fullt just nu för att leta fel och konstigheter.

17 kommentarer:

PGW sa...

Det var något alldeles infernaliskt vad du har varit effektiv trots borttappad röst!

Anonym sa...

Låter alldeles väldigt hektiskt. Bra gjort att få fram adventljusstaken, det hade jag inte klarat med det programmet.
Deadline är deadline när den än är, men att lägga den precis innan jul...

Lycka till med tävlingen och resten av julandet!/ Panter

Bloggblad sa...

PGW: Ja, det känns. Men nu när det värsta är gjort känns det rätt bra - utom i halsen...

Panter: Deadline är 1/1-07, men det är lika illa...

Linda sa...

Jösses så mycket du har gjort!
Vi turas om att sjunga på midnattsmässan, kyrkokören och gospelkren. I fjol var det vi, alltså kyrkokörens tur i år.
De blev 3...
Så nu är gospelkören involverad ändå, men vi har julfirande 10 mil bort i år så jag får stå över. Lite synd, eftersom det är så högtidligt och stämningsfullt

Linda sa...

Ps. min adventsljusstake kom fram och sen stoppade jag undan den igen. Den är inte fin...

Anonym sa...

Åh du lever!!!!! Men rösten, jaa.. TÄnk om du tecknade istället!

Det var bra att du lät bidraget ligga och "mogna" lite. Då ser man helt annat med sin glasögon.... Det har jag nu märkt.. Men jag har svårt att lagra texter.. Det får bli nyårslöfte!

Bloggblad sa...

Linda: Vi kommer att hyra in döttrarna till ett par sångare, det är alltid kris i sopranstämman.
Du, mitt julgranspynt... i säkert 10 år har jag sagt att nästa år, då köper jag nytt...

Anne-Maj: Det var medvetet, jag vet att jag måste låta det ligga, helst längre, men en vecka får duga... har ju inte mer :) Men, sen när jag vet att jag inte vinner, då hinner jag fila i lugn och ro.

Anonym sa...

Så trist att du tappade rösten just nu men det verkar som om du, trots det, hittade en lösning ändå. Dock utan sånginsats. Låter spännande med ditt manus. Klokt att låta andra läsa, det är det bästa, man blir så "hemmablind" själv. Lycka till med det du har kvar denna vecka!

Anonym sa...

Du kan mitt knep för korrekturläsning? Byt typsnitt på hela texten. Då ser du orden på ett nytt sätt och upptäcker lätttare fel och konstigheter. Annars är det ju hopplöst att korrläsa egna texter.

Bloggblad sa...

Eva: Ja, att rösten är mitt främsta arbetsredskap märks extra tydligt när den inte finns... Den här veckan går jag på halvfart...

Ökenråttan: Tack! Det har jag inte prövat, men det ska jag! Jag brukar annars skriva det i annan form, med smalare spalter. Då blir det också lite annorlunda. Nu ska jag testa spalter + annat typsnitt!

Anonym sa...

Så trevligt att du är tillbaks på bloggen och att du hunnit med det mesta på listan.
Hoppas rösten bättrar på sig snabbt!

Ljusstaken och blomstren ser jättefina ut!

Vonkis sa...

Förkylningar och diverse andra halsåkommor är verkligen inte roliga att få den här tiden på året. Inte för att de är så roliga att få annars heller men...

Det där med att höra sin kör sjunga och inte själv vara med, åh, så smärtsamt. Men till nästa konsert hoppas jag att du kan vara med.

Anonym sa...

Ljusen är ju alla i samma längd.. :)

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Jag är bara inne på banan med ena foten än så länge...

Vonkis: Det känns hemskt, som ett straff... när det är det roligaste jag vet.

Hannele: Beror på att staken inte kom fram så tidigt...men jag har eldat lite i taget, så det är faktiskt ett par m.m. skillnad...:)

Anonym sa...

Så beklagligt att tappa rösten precis till jul!

Bloggblad sa...

LAS: Det märks extra tydligt när det är ett av arbetsredskapen som är ur funktion... du vet... Dom är sköra!

Tankevågor sa...

Nu är det snart jullov. Då kan vi pusta ut. Spara rösten, skriv lappar istället för att prata och se till att få lite VILA människa!
* Varma hälsningar från en trött skolfröken som går omkring och mumlar...jullov, jullov, jullov *