måndag, januari 01, 2007

Natten...

Svaret på frågan nedanför vet jag nu. Det gick att fälla in armarna, men bara temporärt... Barnbarnet kommer säkert att göra karriär som helikopter i framtiden. Självgående rotorblad med inbyggd motor! När jag hade fått en armbåge i ögat, en örfil och ett knä i magen vände jag ryggen till på de ca 40 cm som jag lyckades knöka åt mig - och mottog kvarvarande smällar bakifrån - fast hon lyckades få in ett par hälar i magen på mig ändå.

Det lilla livet sov 12 timmar i sträck och jag somnade faktiskt några av de senare framåt morgonen, men jag har varit med om skönare nätter... fast att bli väckt av små gosiga klappar på kinden var inte helt fel.

Nu har vi väckt morfar och han har tagit över jouren innan vi lämnar tillbaka helikoptern till förhoppningsvis utsövda föräldrar. Själv hoppas jag på en slummer vid granen framåt eftermiddagen.

16 kommentarer:

Qi sa...

*skrattar* Hälsa helikoptern! Måste vara skönt för föräldrarna att få en sovmorgon...

LindaLotta sa...

*skrattar* gott jag med!
Sådana där foto finns det flera stycken på mig som liten.
Hoppas du får vila lite idag (jag läste under granen...)

Bloggblad sa...

Qi + Linda: Nu har vi varit och återlämnat barnet - och nu ska jag lägga mig under granen... nästan i alla fall.

londongirl sa...

Fniss, hon är väl för söt....men jag förstår att det inte var lätt att sova med en liten helikopter i sängen.

En liten tant sa...

Ja, helikopter eller balettdansös (de gör ju också utfall med både armar och ben) eller thaiboxning (det är väl i sånt man kickar högt ovan ögonbrynen på folk?).

Men jag tycker inte särskilt synd om dig eftersom du kompenserades överhövan genom att få gosiga klappar och kramar på morgonen. *avundsjuk*

Lena sa...

Ett gott nytt år 2007 önskar jag dig!

Anonym sa...

Hej "BLOGGBLAD" kul å läsa din blogg. Jag är en nying som smyger runt i bloggvärlden å skikar lite här & där :) Det är en mysig blogg du har tycker jag.Kommer att fortsätta tassa runt.........

Bloggblad sa...

Londongirl: förhoppningsvis sover jag desto bättre inatt...

En liten tant: Det är inte särskilt synd om mig... :) i vissa avseenden.

Lena: tack ska du ha! Och gott nytt år själv!

Pia: Välkommen hit! Jag försöker hinna med att läsa hos alla "nytillkomna tittare" så gott det går.

Susanne sa...

Din bild påminner mig om de första åren med min förstfödde: han ville aldrig sova i sin egen säng utan hamnade alltid mellan sin pappa och mamma på nätterna, oftast på tvären, vilket innebar en ganska smal sängplats för föräldrarna allt eftersom han blev längre och längre.

Bloggblad sa...

Susanne: Eftersom mina vuxna barn har ögonen på min blogg, törs jag ju inte ens andas om att det knappt är 25 år sen vi hade två som slogs om plats i dubbelsängen mellan mor och far. Numera har jag egen kuppe...

Mette sa...

Trevligt att vara saknad! Nu har jag kommit igång igen!


Gott nytt år!!

Ca sa...

GOD FORTSÄTTNING!!!

Anonym sa...

...men for ett bilde nedafør. Hon ser ju virkelig ut som en liten engel : )

Eva sa...

hahaha..."karriär som helikopter"! Du är rolig du!

Eva sa...

hahaha..."karriär som helikopter"! Du är rolig du!

The Pale Green Woman sa...

Hon kanske blir trafikpolis när hon blir stor? Eller dirigent? Mamma blev sparkad på benen av sin rumskompis en gång när de var ute och reste och delade en bäddsoffa, det visade sig att kompisen, som är organist drömde att hon spelade kyrkorgel.