Statcounter

onsdag, januari 17, 2007

Skjutjärnsjournalist

Hm... kanske en ny karriär efter den förra som drottning? Vem vet? Eller... förresten... att skriva i församlingsbladet kanske inte räknas till skjutjärnsjournalistiken? I alla fall är det snart dags för det första av årets 4 blad och jag valde - inte helt överraskande - att skriva om den nya gospelkören.

Det var kul och lite ovanligt att se en kör bakifrån. (Fast i Kanalen kommer det ett par bilder framifrån, där gäller inte PUL-lagen) Det lät jättefint med en tät och maffig klang, trots att kören bara är ett par månader gammal. Jag kände igen en hel del erfarna körkompisar från andra körer och flera av mina egna sångare från (den numera i malpåse lagda) VIS-kören*. Och så fanns där flera som aldrig sjungit i kör. Intressant blandning! En bloggare med sambo hittade jag där också...

Om bara två veckor ska hela kören åka till stor gospelfestival i Sthlm, den 27 januari med workshops och konsert i Berwaldhallen. Gack dit, den som kan!

* VIS-kören = Vi som vill sjunga... (som jag ledde i 7 år) Förväxlas lätt med: Vi som inte kan sjunga-körer.

Obs! Förtydligande: Jag sjunger alltså inte själv i kören på bilden, utan var där för att skriva om den, så jag åker inte till Sthlm - den helgen ska jag snacka om bloggeri på en bloggkurs...

18 kommentarer:

Anonym sa...

Tror faktiskt det är allra första gången jag ser en bild på en kör bakifrån... men varför inte?

Anonym sa...

Ja, faktiskt första gången jag ser en sådan bild också.
Hoppas allt blir jättekul i Sthlm!
Kul att du stötte på en bloggare.

Anonym sa...

Du får helt enkelt lägga ut vilket datum ni är i Berwaldhallen.

Bloggblad sa...

K-häxan: Jag är mer van att se körer inifrån och framifrån, men det var rätt kul med bakarna...

Annika + CW: Som ni ser av förtydligandet är jag inte med i kören (jag trodde det framgick av texten). Nu har jag lagt in länk till festivalen.

Anonym sa...

Kul med bakifrån kör! Jag är så nyfiken på hur du lägger upp föreläsningen om bloggande.

Bloggblad sa...

Eva: Det är jag med! Hehehe. Det blir ingen regelrätt föreläsning, alla har var sin dator, en datalärare lär ut hur man gör tekniskt och jag ska berätta om ... ja, hur jag gör, och hur jag märker att många andra gör. "Inspirera!"

Anonym sa...

Riktig paparazzi Om det blir skjutjärnsjournalistik, beror ju helt och hållet, hur du skriver, eller hur, om du lyckas få alla att läsa och längta efter nästa nummer :)

Anonym sa...

Vad roligt det låter! Att få vara inspiratör.

Bloggblad sa...

Hannele: Jag kände mig som en antiklimaxpaparazzo med min pyttiga digitalkamera...
Faktiskt är det lite svårare att skriva där än här... "hela stan" läser, och jag skriver åt uppdragsgivaren Kyrkan, inte åt mig själv, så jag vaktar tangenterna lite noggrannare.

Eva: Det ska bli jättekul. Hoppas att det kommer så pass många att det blir av. Hur många bloggare får plats ute i cyberspace?

Fria Foten sa...

Snabb som attan är du och lägger ut bilder. Gubben var ju med såg jag...fniss!
Du grymtade om min pingning. Jaghar varit inne på nyligen och försökt flera ggr. Vet inte hur jag ska göra faktiskt. Lite knöligt!

Linda sa...

Men männsika, du är ju med överallt!
Att du orkar!
Men det är ju roliga saker så det är väl lättare. Men du har många järn i elden.
Hon är väl rädd om sig, den där Marianne?

Kram

Bloggblad sa...

Flaxa: Jag hittar inte din mailadress, om du skickar den kan du få ett par ännu bättre bilder. Så kan jag förklara pingningen också.

Linda: Jag jobbar bara halvtid och ägnar stor del av den andra halvan åt att utforska taket ovanför soffan!
Och - jag tackar nej till en mängd saker. Gör bara sånt som jag känner är lätt och kul, och fördelar det över tiden. Mycket slappartid däremellan - som kanske inte syns i bloggen.
Tack för din omtanke.

Anonym sa...

Jag är mäkta imponerad av allt du är sysselsatt med och oftast med mycket positiva resultat, verkar det som.
Lycka till i Sthlm! Låt 08-orna häpna.

Jag som bara har varit med i skolkören undrar dock: Varför har flertalet kördeltagare på bakifrån-fotot händerna på höften? Har det med sången/röstresursen att göra eller råkade det bara bli så?

Bloggblad sa...

Kulsprutan: nu har du slarvläst. I det grönstilta står (pga att fler missförstod) att jag inte alls är med i den kören och inte alls ska åka till Sthlm. Jag ska bara skriva om kören i församlingsbladet.

Att de har händerna på höfterna är enkelt: de övar "gospelgung" - och förmodligen stod ledaren så när han instruerade, man har inte alls händerna så när man sjunger. Bara slumpen.

Anonym sa...

Jag får tydligen låta bli att vara så ivrig/slarvig när jag läser din blogg.

Lycka till med det du företar dig då - och tack för förklaringen till
kroppsspråket!

Bloggblad sa...

K: Jag känner mig som värsta skolfröken... men det känns fel när flera lyckönskar till sjungadet i Sthlm... som jag alltså inte ska på.

Tack ska du ha - det behövs, jag har ju en del egna grejer på gång.

Anonym sa...

Det är roligt att sitta med i kyrkans redaktionskommitté lovar jag. Det hade jag. Möten var stimulerande och roliga...

Bloggblad sa...

Anne-Maj: Kul att vi är kollegor inom det området också...