Statcounter

söndag, januari 14, 2007

SVAR

Jag har haft väldigt roligt åt alla gissningar, och naturligtvis förstod jag att de flesta skulle peta bort fyran. Det var svårt att räkna röster med alla garderingar...4:an fick ca 15 gissningar - och det rätta fick 5! Mifflan var först ut att gissa rätt. Grattis!

Här kommer facit:

1. Jag jobbade i receptionen på Fina Hotellet en sommar. Och när en snäll liten farbror så vänligt bad att få växla pengar, då var det självklart att jag förklarade för honom att hotellets kurs var väldigt ofördelaktigt. Och om han väntade till klockan 10 dagen därpå var banken öppen, och där kunde han växla in till betydligt bättre kurs. Visst, jag visste om att det var stor och hemlig konferens med jättehöga bankgubbar i de nordiska riksbankerna, men den lille farbrorn... man har ju fördomar... Mina kollegor som sett och hört och visste bättre, exploderade när farbrorn försvunnit. Måste tillägga att farbrorn var väldigt trevlig och tackade ödmjukt för att jag ville hjälpa honom - och valde hotellväxling.

2. Inget konstigt. Jag har sjungit ihop med många ”stjärnor” :Kerstin Dellert, Carl Anton, Triple ’n Touch t.ex. När stjärnorna åker på turné får ofta lokala körer vara med som bakgrundskör. The Real Group sjöng på invigningshelgen i De Geerhallen och vi var säkert 150 körsångare som sjöng bl.a. Så skimrande var aldrig havet ihop med dem. Men de vet förstås inte om att de sjöng ihop med mig...

3. Gäddan. Just det. Den var fel! Jag har bara en riktigt rejäl fobi, och den yttrar sig i att jag är paniskt förskräckt för allt som kan finnas under vattenytan. Jag älskar att bada, men måste alltid skicka i en ”förbadare” som kollar botten, djupet, växtlighet och diverse annat, som gäddor, Näck m.m. Utan förbadare går jag inte alls i något vatten, inte ens gamla kända – om jag inte ser att det är grund sandbotten förstås.

4. New Age… hm…*rodnar och slår ner blicken* Jag har en väninna som var kursledare på en årligen återkommande kurs som hon tyckte att jag skulle gå på, och den var ju i närheten och allt… Hon visste inte att nåt ljushuvud skulle få för sig just denna gång att vi skulle vara nakna. Den andre kursledaren hejade på… och alla klädde av sig. Utom jag. Inte för att jag är pryd eller blyg, men jag känner mig inte mer frisläppt med tuttarna lösa. Tvärtom. Gissa om det var provocerande att jag inte lydde… Men – några fler detaljer blir det inte. Ingen skulle tro mig ändå, och jag har f.ö. förträngt det mesta, för här överträffade verkligheten dikten!

5. Drottning för en dag… jodå, mer också. Sex föreställningar var det. Se bildbevis. (Nej, blogger tar inte emot bilden, får försöka sen när datafixaren kommer hem) Och det ÄR jag på båda bilderna, 1983. Till höger ses min ”make” Magnus Ladulås, vi är på väg in till kyrkan där jag, Helvig, skall krönas. Året är 1281. På bilden till vänster står en undersåte med min krona på hyendet. Frisyren var anpassad så att inte kronan skulle åka ner i pannan, risken var stor! Krönikespelet utspelade sig på flera platser i Söderköping under flera timmar. Mycket trevligt. Jag sa från början att jag inte ville ha så många repliker. Och jo - det fanns en roll med en replik… Den tog jag, osedd… hade inte en aning om att jag skulle bli huvudperson. Visserligen en tystlåten, men ändå…

Ska kanske tillägga varför jag slutade med teater: Karriären gick utför. Året därpå blev jag kammarjungfru och nästa år blev jag kökspiga… inte katten vågade jag fortsätta i den utförslöpan!

18 kommentarer:

Mette sa...

Asch, det missade ju jag! Men jag skulle gissat på att new age-kursen var fel, hahahah! Gäddan skulle jag trott på eftersom jag kommer ihåg just det där med att du måste ha förbadare ...

Anonym sa...

Hihi den var så rolig att läsa! Du borde skriva en bok om ditt liv!!

Bloggblad sa...

Mette: Ja, du känner mig ju lite bättre...
Anne-Maj: Hehe...

Saga sa...

HA HA HA!!!!
Jag hade rätt :)
Och jag skrattade gott eftersom jag ju också har under-ytan-fobi ;)

Kram!

Ps. Kul att din dotter hittat till mig :)

Anonym sa...

Trevlig frågesport med lagom spänning!
Kul att få reda på svaret trots att jag gissade fel.
(Jag har varit inne på din blogg flera gånger under morgonen för att få lösningen och under tiden undrat hur länge du äter frukost. Det kanske kan bli nästa "tävlingsfråga".Hmm...)

Anonym sa...

Jaha där ser man! Jag hade fel, som så många andra. Tänk vad mycket du varit med om!

Linda sa...

Fel igen alltså...
Jag tror inte jag har gissat rätt på en enda av alla "tävlingar".

*surar*


:)

PGW sa...

Fniss, Bloggblad har GÄDDSKRÄCK! HIhihi ... ;-)))

Anonym sa...

Ha! Jag hade rätt! Du var på nakenläger fast inte naken! Det var gäddan som var fel! (Fast din under-vatten-fobi prickade jag inte in... det är en helt ny fobi för mig.)

Anonym sa...

Facit:1
Visst är en kurs o/fördelaktig. Inte behövs väl ett "t" på slutet av ordet. Det är ju inte så viktigt i o f s men om vi nu ska leta "fel"........

Anonym sa...

OOOOKKAAAYYY!!! Intressant...
Trist att det var fel, då ;-))

Gäddskräck....tvi vale, vilken mardröm det vore att simma i en lugn, varm sjö och plötsligt bli biten av en gädda...
Och ja, det har ju faktiskt hänt. Man läser om det ungefär en gång per sommar...
Fy 17...

Tankevågor sa...

Jamen nu hade jag ju i alla fall lite rätt som var inne på din vattenrädsla...OCH inte kunde tänka mig dig naken på New Age....det var du ju inte! Kul var det i alla fall.

Bloggblad sa...

Allihop: Tack för alla kommentarer - jag har nog haft roligast!

Och "anonym" - visst blev det ett "t" för mycket... det är ju så när man skriver och korrläser själv, att man vet vad det ska stå och läser rätt... Det är lättare att se andras fel. Men jag bjuder på ett slarvfel här och där - den här texten får jag inte betalt för :) (tyvärr, annars kunde jag tjänat flera hackor på 1½ år...)

Mmmmmm.... tänk att ingen kunde tänka sig att jag var naken på kurs...

Bloggblad sa...

Annika&Saga: Jag tipsade dottern - ni har ju lika gamla barn...

Saga sa...

Gjorde du rätt i :)
Har inte hon ngn blogg??

Kram!

Bloggblad sa...

A&S: Nej - men vem vet?

Anonym sa...

såpass, jag gissade fel! Jaja, men roligt var det!

Anonym sa...

Väldigt nöjd med att jag gissade rätt!