Statcounter

lördag, februari 17, 2007

Upptäckt

Jag har sett ett program om manligt/kvinnligt nu och upptäckt något. Kommit ut ur garderoben. Jag är transvestit. Konstigt att ingen reagerat - ingen har kommenterat - och ingen har bjudit in mig till någon teve-soffa.

Alltså: Jag klär mig i byxor 19 dagar av 20. Är osminkad 19 dagar av 20, slänger oftast upp ena benet över det andra på ett mycket okvinnligt sätt när jag sitter, har nästan alltid lågklackade skor, har alltid kort hår och använder bara behå när jag går hemifrån.

Fast - jag har aldrig förr träffat på någon som är transvestit åt det hållet... jag måste nog vara väldigt originell... känns lite konstigt, för jag har inte ens tänkt på det tidigare. Och nu ska jag gå och lägga mig med Stieg Larsson...

15 kommentarer:

Anonym sa...

Ja går du och lägger dig med Stieh så är det nog lugnt vad det gäller transvetismen, jag undrar om det heter så *kliar mig i huvudet*
Jag brukar själv läsa mycket deckare och en som verkligen skriver blodigt och beskrivande är Camilla Läckberg! Huuu. Hon gottar sig i detaljer.
Njut av boken och ha det så gott

Lena sa...

;-) Se där vad man kan lära av tv och public service.

Bloggblad sa...

Syster Yster: Välkommen hit. Jag kommer på besök snart!
Jag har faktiskt inte heller tänkt på vad det blir åt andra hållet - men visst är det härligt provocerande att tänka tvärtom!

Panter: Just det. Jag har inte ens tänkt på hur manlig jag är...

Bloggblad sa...

Förresten, syster Yster, jag har inte ens tänkt på att Läckberg är blodig... har du läst Stieg L? här snackar vi smaskigt värre!

Anonym sa...

Ha, ha! Såg delar av samma program och tänkte som du! Att ingen sagt något på alla år om mina kläder! Och jag tänkte tom att hans chef var man och gick i damunderkläder, så var det hans fru som var chef. Gud, så pinsam jag är! :D "Morskan"

Anonym sa...

Vi gör alla våra upptäckter. Har inte heller träffat någon som är transvestit åt det hållet. ;-)

Strumpstickan sa...

Hahahaha vad jag skrattade gott! Jag känner igen mig i allt förutom det korta håret så då kanske jag är lite criss-cross? *skrattar*

En kvinna som klär ut sig till man kan man se på t.ex Pride i Stockholm när det showas och tävlas i vem som kan vara mest lik en kille/man, då kallar de sig för 'Drag Kings'.

Inte ovanligt på fest bland lesbiska tjejer men det är inte samma sak som att transa och vara transvestit.

Sen finns det tjejer som är killaktiga utan att medvetet klä ut sig och de kan kallas för 'butch'.

Personligen tycker jag alla namn och beteckningar bara förvirrar ännu mer, vi är ju ändå människor allihop till slut i alla fall...

Anonym sa...

Oj! Är det DET jag är! då är vi i alla fall två ;-)

Batbut sa...

kan bara säga en sak - lyckliga Du som har Stieg Larson kvar att läsa. Jag fastnade totalt i hans böcker, lite gammeldags stämning i skrivandet (om än lite mer våld än då)

PGW sa...

Battis, "lite gammeldags stämning i skrivandet (om än lite mer våld än då)", har du läst Gamla Testamentet? Där finns delar som får motorsågsmassakern att verka direkt mesig!

Anonym sa...

Ja, det var en originell trans-variant! I mitt liv har jag en transsexuell person (man till kvinna) som kallar sig för ett kvinnonamn och samtidigt envisas med att dansa kavaljer. Är inte omgivningen förvirrad innan så händer det i alla fall på dansgolvet...kan man säga...

Bloggblad sa...

Batbut & PGW: Nu har jag läst ut. Väldigt otäckt, men PGW, jag har läst GT och förfasat mig över alla hemskheter! Känns inte precis som det passar med vad jag lärde mig i söndagsskolan...

Ni andra: Det gläder mig att ni tycks ha förstått min ironi. Min teori är att det beror på att det manliga är normen överallt, alltså är det självklart att kvinnor vill se ut som män. Men tvärtom - då blir det "konstigt" och udda.

Blyger: Jag blev sådär förvirrad över kvinnan som ville vara man och käkade hormoner - men ändå var attraherad av män och alltså kallades sig bög. Det gick lite över mitt småstadsinskränkta förstånd.

Anonym sa...

Det är ju väldigt diskriminerande att kvinnliga transvestiter har det så mycket enklare :)

Anonym sa...

Då finns det nog gott om transvestiter. Jag är också en av dom. Jag som bara har kjol på sommaren. Ujuj...vad ska mamma säga...förresten hon är nog en hon med om jag får tänka efter :O)

Bloggblad sa...

Hannele: Ja - ingen tittar snett heller. Fast, när kvinnor började ha byxor var det en del rabalder. Jag minns det inte :) men har hört om det.

Gunnel: Jag har bara kjol när jag ska vara fin, så jag är en vardagstransa.