Statcounter

fredag, mars 09, 2007

Egenheter

Jag har blivit utmanad av två bloggare att berätta om mina egenheter. Okej – sätt er tillrätta, lägg en filt över knäna, ta fram kvällsmaten, häll upp nåt att dricka… för det här lär ta några timmar…

Alltså, enligt mig närstående personer skulle det bli en tegelstensroman, men lugn – jag håller mig till vad jag själv tycker att jag har för konstigheter för mig, och då är det snabbt avklarat. Sex egenheter skulle det vara… hm… har jag så många ens? Vi får se.

Utan inbördes rangordning:
Jag måste alltid lufta kaffet när jag fikar hemma. Jag får sätta mig på händerna för att låta bli när jag är borta. Familjen tycker att jag baltar och kladdar – men jag lovar: kaffet vinner i smak om man häller upp det i en annan pyts först och låter det lufta en stund. Om jag har bråttom ( = ofta) häller jag det några gånger fram och tillbaka. Okej då, jag spiller ibland… men det brukar vara jag som får torka upp det.

Jag kan inte ha någon pip som står på bordet och tittar på mig när jag äter. Kaffepanna eller tekanna eller nåt som är riktad mot mig. Jag känner mig iakttagen av det svarta tysta stirrandet.

Jag hatar all slags matte – men kan inte låta bli att räkna allting jag lägger upp – skär upp – plockar in/ut/fram… jag använder inte summorna till nåt, det är helt meningslös räkning. Försöker tänka på annat, men är snart igång igen och räknar från ett… gurkskivor, tallrikar... Skitjobbigt att plocka blåbär blir det… Och trattkantareller…

Jag går barfota ett varv i trädgården innan jag lägger mig – men – det ska vara antingen sommardagg eller snö. Inget halvslafs med vår- eller höstslask. Ett kort promenad med snö upp till anklarna tills det svider i skinnet… Jättehärligt! En av orsakerna till att jag inte vill bo på fjärde våningen - här är det ingen som ser mig. (Om nån går förbi bakom häcken är de bländade av grannens flaggstångslampa och ser inte mina snöexcesser.)

Jag kan inte göra nånting hemma om jag inte har bytt om. Inte ens läsa tidningen. Kan knappt åka hem på lunchen och äta – allt känns fel i normalt ordnad klädsel och jag spiller garanterat på mig. Att jag kan äta, leka, dansa och jobba i skolan fattar jag inte, hemma funkar det bara inte. Det första jag gör när jag kommer hem är att slänga av allt som sitter åt, och först när jag fått på mig raggsockor och mina slitna vardagskläder med uppknäppta jeans, känner jag mig normal. Och livrädd att nån ska komma och ringa på…

Nej, det blev bara fem. Djupare än så ids jag inte gräva. För jag kan väl inte berätta att jag… nej, det får ligga i dunklet! Vem som helst som inte redan roat sig med detta gräv-där-du-står-arbete kan haka på.

Förresten – idag kan jag spara in fredagsvinet… jag behöver bara ta på mig mina nya glasögon – inte för att jag kan kalla det gratis ”yrschel” för dom var ganska dyra… men ändå, snurrar gör det. Förmodligen för att ena ögat hade försämrats mer än det andra. (Nej! Jag har inte stått och kikat genom nyckelhål och blivit kall om ögat!) De blåsilvriga är progressiva och de rosasilvriga är aggressiva... känns det som i alla fall, för jag kan läsa på hur nära håll som helst nu. Det blev inga svarta breda skalmar - jag är inte slav under Modet.

27 kommentarer:

Tankevågor sa...

Ha, ha och jag är glad ATT jag bor på fjärde våningen så att det inte syns när jag går barfota i snön ute på mitt tak.

Vi är ju inte kloka nån av oss... ;-)

Anonym sa...

Hihihihihihi. Fick mig en god skratt hos dig, tack! Jag går alltid barfota så fort det är säsong för det. Sockorna tar semester hela sommaren.

Det är skönt att inte vara slav under modet.

Cornelia sa...

Hahaha... det där med kaffet var det värsta... det är ju genom att lufta det som aromen försvinner. Räknandet är en vanlig åkomma. Vet en som alltid räknade alla trafikljus mellan hemmet och jobbet och alla rosor i rabatten. Där fick du några tips!

Och glasögonen var snygga!

Bloggblad sa...

Cornelia: NEJ NEJ NEJ!!! Det är DÅ aromen växer! Jag har själv upptäckt det eftersom kaffe upphällt på porslinskanna alltid smakar godare. Man luftar ju vin också!
Men rödljus.. hm... det har jag inte börjat med. Än.

Bloggblad sa...

Londongirl & Anne-Maj: Konstigt. Jag hade just tryckt på Publish och svarat er när Cornelias inlägg kom - då försvann det jag skrev...

Jag repeterar: Londongirl: Ja du, om man skulle samla ihop våra egenheter... :)

Anne-Maj: Jag går faktiskt ALDRIG barfota annat än i kvällsdagg och snö.

Evas blogg sa...

Och jag går ALDRIG barfota, är så frusen om fötterna. Kaffets luftning hade jag ingen aning om, tack för tipset!! Snygga glasögon! En fin helg önskar jag dig!

mossfolk sa...

Helt galet, eller i allafall rysligt kallt att gå barfota i snön! Att lufta kaffet med för den delen :)
Trevlig helg!

Bloggblad sa...

Eva: Förr, innan "tjejbruset" satte in, frös jag alltid. Sov med sockor på året runt. Men nu... :) tiderna ändras. Fast jag har alltid raggsockor inne - ända fram till midsommar...

mossfolk: Som sagt - vänta tills bruset kommer!!! Och med kaffet säger jag bara: PRÖVA!!!

Anonym sa...

Jag tycker det med pipen var konstigast... det där med kläderna känner jag igen. Först ska bh:n av, sen sockarna, resten går i nödfall att behålla.

Elisabet. sa...

Lycka till med nya glasögonen!
Själv ska jag skaffa mig ett nytttangentbordförmellanslgastangentenbarahakaruppsig.

Monica sa...

Det är ju tur att du inte jobbar som kassörska! Tänk om du först skulle behöva räkna alla kunder, sedan alla deras varor och till sist vad de skulle betala! :)

Strumpstickan sa...

Snygga bågar!

Jag gillar inte heller pipar och annat som pekar mot mig vid bordet *skrattar*

Anonym sa...

trevliga glasögon! jag såg din kommentar hos Mette om Sonja, då jag inte har hört bidraget måste jag väl ta en tur till you tube och leta - men jag ville tipsa dig att en viss Lorraine har översatt texten till franska! (kan du franska?) och den är i alla fall jättefin att läsa! :-)

http://blogg.aftonbladet.se/7148/perma/313055/

Anonym sa...

Vilken underhållande läsning! Du är verkligen originell! VIlka roliga egenheter!!! Min farfara hällde alltid upp kaffet med en lättelång stråle, eller hur jag ska säga. Hanbörjade att hälla ur kaffepannan, i koppen, med pipen nära koppen och lyfte upp pannan högre och högre, så kaffet liksom luftade sig på den långa vägen ner till koppen. Han var skicklig och spillde inte. Kaffet blev luftat och lite svalare. :-)

Cissi sa...

Ojojoj! Och jag som trodde du var normal...;) Det där med pipen var nog värst...

JULIEK sa...

Ha ha lustigt at du inte kan ha någon pip på bordet nær du æter.
Det med at byta klæder kjenner jag til. Er presis likadan. Kan inte gjøra nån ting før alla klæder er bytt. Jag har virkelig hemmaklæder och uteklæder. Så blir det med huset fullt av djur : )

Annika sa...

Nu sitter jag och småler här för mig själv när jag läser dina "svar". Det där med pipen på kaffe och tekannor är ju bara för kul!! Iakttagen, jojjo...;-)))
Kaffet så...Svalnar det inte otroligt mkt under processen "lufta"?
Matte: Håller HELT med!! Usch och FY!!
Snygga bågar!
Trevlig helg till dig, Bloggblad!!

Anonym sa...

Haha...lufta kaffet har jag aldrig hört någon annan som gör! Tycker du jag ska testa...jag som älskar kaffe :O)

Det där med räkningen känner jag igen...har lite sådant för mig jag också

Haha...så du är en erotikdödare du också (gud vad jag känner igen mig)

Så du har också fixat nya glasögon. Hoppas du kommer att trivas i dom.

Anonym sa...

Vad skönt att höra att fler än jag byter kläder efter jobbet och är skraja att det ska ringa på dörren. Känner igen det där med räkningen. Jag brukar ofta tänka på den melodi och trumma i takt till den.
Jag ska verkligen pröva att lufta kaffet.

Men hur kan du gå barfota i snön? Hur går det med fötterna, fryser du inte sönder dem?

Bloggblad sa...

Fr. Bokmal: sorry... jag är inte alls normal...:)vad nu det är? Men det är jag glad för.

Annika: Nejdå, jag har sån där perkulator som gör kaffet på tok för hett ändå.

nicoline: Jag har varit superfrusen om fötterna, men senaste åren har jag blivit växelvarm - och när jag blir varm i mina raggsockor kliar det i fötterna och då är det jätteskönt att kyla ner dom. och sen på med raggisarna igen.

Det där med kläderna är jag inte ensam om, skönt det...

Gunnel m.fl. om bågarna: Skönt att ni tycker de ser snygga ut. I morse tyckte jag att jag såg hemsk ut i dom, men det var ingen mer än skolbarnen som ens såg det... dom ser allt. Och dom var förstås positiva, jag har så snälla ungar.

Anonym sa...

Ha ha,det var ett roligt inlägg..
Det där med att spilla på sig känner jag igen,jag är enormt klumpig med sånt där.

Glasögonen ser fina ut,tycker jag,man ska inte vara slav under modet,man ska ha modet att vara som man trivs:-)

Bloggblad sa...

mammamia: På jobbet spiller jag aldrig på mig - bara hemma...

Översättarhelena sa...

Visserligen bara fem egenheter, men nummer två och fyra tycker jag var så lustiga att de räknas dubbelt! Minst!

Anonym sa...

Du är duktig!
Jag har lyckats spilla kaffet i knäet(mitt eget) ,på en FIN middag!
Hade svart på mig så det syntes inte,MEN det kändes...Och brändes..

Bloggblad sa...

Ö-helena: Fast det där med pipen har gått i arv till min son utan att jag ens sagt något... så vi är två...
Och om barfotandet: VÄNTA BARA tills du får tjejbrus!!!

Mammamia: Fy tusan för kaffe i knät. Ännu värre förstås om det är ljusa kläder som blir förstörda. Fasan vore att hälla det på nån annnan...

Anonym sa...

Då dricker jag väl hemma innan jag kommer till dej, vill absolut inte ha luftat kaffe... smakar gammalt. Själv skulle jag ha vacuumpump, om det fanns för kaffe ;)

Bloggblad sa...

Hannele... ack, ack, ack... Du vet väl att man luftar vin också för att få fram bouqeten?

Men du kan lugnt dricka här - jag luftar bara min egen kopp!