Statcounter

söndag, mars 04, 2007

God mat

I går kväll var jag och maken på festkalas (vilket ni som läst nedanstående redan vet) och vi fick denna makalöst goda anrättning: Bönorna behöver jag inte förklara, och säkert inte de med mozarellaost gratinerade tomaterna heller, men det som döljer sig under savoykålssovsäckarna är kycklinfilé, späckad med knaperstekt bacon, purjulök och dijonsenap... Såsen som knappt syns mot tallriken är så god som man kan gissa sig till.... och så några piffiga pinjenötter... mmmmm....
Förrätt och efterrätt - parmaskinka med avocadomojs inrullat i sig, respektive chokladtårta gjord på kakor av 70%-ig kakao.... åååååhhhh.... skulle nog haft en doggybag med mig :) Det enda som fattas är värdparet på bild...

10 kommentarer:

Anonym sa...

Så skönt att få gå bort och bara sätta sig vid ett bord och få äta god mat....inte mycket som slår det. Sen om värdfolket dessutom är trevlga...gör ju inte saken värre :O)

Bloggblad sa...

Gunnel: Ja, visst är det härligt. Och på somrarna när jag börjar bli utvilad tycker jag det är kul att bjuda tillbaka. Jag är inte särskilt snabb och duktig med att fixa till nåt i ett nafs.

Humlan sa...

Mums! Den middagen skulle jag också vilja bli bjuden på!

Anonym sa...

Vad detta ser vansinnigt gott ut!!! En vinslurk i glaset har du också! I mitt torrlagda ökenland kan man verkligen SAKNA ett glas vin till maten! Det spelar ingen roll hur god maten är; det lilla vinglaset ska vara med, annars känns det ofestligt. Men snart ...

Elisabet. sa...

Mmmmmmm!
Och nu har du ju snart kommit upp i bettan-takter vad gäller bloggande.
Bäst att kommentera medan man hinner ..-)

Bloggblad sa...

Humlan & Strumpstickan: Det är nåt visst med kalasmat...

Ökenrådisen: Är det därför man säger att "det är torrt som öknen i strupen"? :) (Kan ni inte smuggla in lite vin? Finns det inga turistaffärer?)

Elisabet: Det blir nog ändring på det... jag ska inte putta ner dig från hinna-blogga-mycket-tronen.

Anonym sa...

Låter gott trots att det innehöll senap. Om författarinnan och kokerskan och den alldeles förträffligt omtänksamma människan tillåter det så lägger jag gärna en länk till detta recept.

Bloggblad sa...

CW: Det är klart att du får länka - kan inte tänka mig att det finns upphovsrätt på recept. Kokerskan heter dessutom som du!

Anonym sa...

Litterära verk som romaner och dikter är skyddade av upphovsrätt, även översättningar och redigeringar kan skyddas av upphovsrätt. Journalistiska artiklar anses i allmänhet vara tillräckligt originella för att vara skyddade av upphovsrätt. Brev har i ett antal fall ansetts tillräckligt originella, men t.ex. recept anses i allmänhet inte vara skyddade av upphovsrätt
PRV
http://www.prv.se/om_prv/upphovsratt/vad_skyddar.html

Bloggblad sa...

Tack, anonym! Kan vara bra att veta. Jag ser folk lite överallt i bloggarna som lägger in fina bilder som de hittat på diverse ställen... och jag har även hittat mina dikter citerade. Det senare stör mig inte eftersom de inte tjänar pengar på - och om mitt namn står med, får jag ju lite spridning på mina "verk".