Statcounter

måndag, mars 19, 2007

Jag smet alltså...

från kursen på Folkets hus.

Ni som tror att jag hade en passionerad träff med en hemlig älskare och blir besvikna över att så inte var fallet, kan sluta läsa här…

Bra! Det var alltså ingen som trodde. Men – två av tre rätt blev det ändå, för jag hade en passionerad träff på Ba*rn*boks*inst*itutet (vill inte bli googlad hit…). De hade en dag för debutanter vilket jag läst på deras hemsida. Och eftersom mina skolböcker inte räknas som barnböcker, har jag inte fått inbjudan tidigare utan räknas som debutant i den ”riktiga” bokvärlden. Jag fick ingen inbjudan nu heller, men läste att den var öppen för alla från kl. 12.30 och tänkte att de kanske ändrat om…

Gissa om jag gick i taket när jag kom dit och upptäckte att det visst hade bjudits till förmiddagens träff enbart för debutanter! Från debutant till explotant förvandlades jag! Fanns inte med på listan!!! Nåväl – jag satt snällt kvar på min plats och lyssnade till fyra superintressanta, korta föredrag. Dels ett par som representerade förlagsvärlden – mycket matnyttig information där. Dels en f.d. debutant, ung kvinna, som vann en massa priser för sin första bok och berättade om skrivkrampen och förväntningarna inför nästa. Roligt och intressant. Och till sist en illustratör som berättade om sitt arbete. Hon var så besviken när hon blev inbjuden som ”gammal och erfaren”… hon som alltid trott att hon fortfarande räknades som ”ung och lovande”. Men det var också jättebra och kul.

Naturligtvis kastade jag mig fram mot arrangören efteråt och hojtade och svor och skrek… gjorde jag inte, men jag fick löfte om att bli personligt inbjuden nästa år! För trots att jag ändå var på kurs, är det ingen tvekan om vad jag valt om jag hade fått chansen. Arrangören kände igen mitt namn i alla fall – bra att heta något som många tror är ett spex med tanke på vad jag sysslar med…

Tyvärr vågade jag inte vara borta längre – måste ju ha nåt att redovisa sen – så jag gick miste om att höra fler debutanter berätta om sina förstlingsverk, och så fick jag en tiominuterspromenad till i solskenet.

17 kommentarer:

Humlan sa...

Va spännande att få träffa andra författare och höra andras erfarenheter, jag förstår att du smet iväg. Hoppas verkligen att du får din inbjudan nästa gång!

Morgondimma sa...

Upprörande!!! Hoppas du får en V.I.P inbjudan nästa gång!

Bloggblad sa...

Humlan & Morgondimma: Ja, och att se och höra personer som annars är väldigt anonyma men som läst (och refuserat...) mina manus. Nu hann jag inte frottera mig med så många eftersom jag kom bland de sista och gick bland de första, men jag fick mailadressen till rätt person och hon lovade att jag får en inbjudan om jag bara via den adressen ser till att jag hamnar i rätt register. Så det är lugnt. Kommer att dubbelkolla framåt våren. Alltid i mitten av mars.

Fria Foten sa...

Under bokrean var jag inne på vår lilla bohandel i stan. Kollade in diverse böcker, men jag bad speciellet om att få hjälp att hitta din nya bok. Det kändes lite högtidligt att titta i den och faktiskt säga till expediten att jag känner dig. Jag tror inte att jag känner någon annan förf?Jo, förresten, jag känner en som har skrivit två böcker med en massa gamla vykort. Ganska bekant till dig också, tror jag?

Bloggblad sa...

Flaxa: Jag ler - det var just det jag skrev om tidigare, att man måste ha hjälp att hitta min bok, medan vykortsböckerna har svämmat över i butiken...
Men visst känner jag honom - vi har samarbetat mycket med låtar. Både publicerade och annat byrlådsmaterial.

Elisabet. sa...

Ja, det var ju synd att det inte var det första alternativet, jag kände pulsen stiga och tänkte att nu .., ÄNTLIGEN .. får vi bloggvänner vara med om nåt riktigt spännande!

Suck,.

Tankevågor sa...

Jaha...klart det skulle handla om böcker! Ingen ärlskare och inte ens någon spännande shopping! Men B***ks***institutet är trevligt. Jag har också varit där några gånger.

Bloggblad sa...

Elisabet & londongirl: Ledsen att göra er besvikna... men OM det varit en spännande älskare hade jag definitivt inte bloggat om det :)

Jag har aldrig varit på stället tidigare, men där fanns mycket kul att titta på i de få montrar jag hann se... illustrationer från tanke till bok m.m.

Anonym sa...

Jag fick deras inbjudan när jag debuterade med min barnbok men som du (förmodligen ?) vet, tackade jag nej. Är för feg för att prata inför folk på det sättet som du (förmodligen ?) vet.

Men du är annorlunda och du borde ha fått den där inbjudan. Kan den ha fastnat hos förlaget, tror du?

Bloggblad sa...

Monica: Jag har pratat med dem. De hade "glömt" att jag är debutant - och att min förra bok inte räknas.
GGGRRRRRRRrrrrr

Anonym sa...

Hoppas dom håller sitt löfte

Bloggblad sa...

Gunnel: Jodå, jag fick en mailadress och genom den kommer jag med på listan - och jag kommer förstås att kolla upp det till nästa år! Men jag blev bra sur när jag fick höra att det var rent slarv... de har redan "glömt" en hel del saker på det förlaget.

Klimakteriehäxan sa...

Tackar för och tar glatt emot ett nytt ord: explotant. Explo-tant.

Bloggblad sa...

K-häxan: Ja, du har uppfattat det rätt. Du kan få ett till: När jag sjunker ihop, utmattad, är jag en implotant...

Anonym sa...

Någon gång ska jag blogga om min upplevelse av att vara debutant och bli inbjuden till nämnda institut. Jag har inte smält hanteringen än så det kommer mest otryckbara ord ur tangentbordet.

Bloggblad sa...

En liten tant: Det ser jag fram emot att få läsa!
Gissningsvis blir det inte alls lika roligt att vara där utan att min bok är det... Eller också kommer hela debutantidén att drunkna i nästa års bokflod när jag äntligen ska få komma dit... (Jag har inte varit nådig att tas med idag! Tur att jag var hemma och var kompledig så jag slapp gå lös på skolans inredning!)

Anonym sa...

Flåt, ska du inte byta förläggare?