Statcounter

torsdag, mars 01, 2007

Kaxig...

I dag har jag varit på lönesamtal... och när jag gick ut från chefens rum hade jag nästan börjat tro på att jag faktiskt är helt otroligt perfekt. För det är klart att jag tveklöst svarade ja på alla ledande frågor: Har du lätt för att samarbeta... Ser du möjligheter i stället för svårigheter... Förkovrar du dig... Är du flexibel... etc...

Jag gick hemåt i regnet och kände efter, och jodå - en alldeles helt suverän pedagog är jag... nog. Känslan satt kvar tills jag träffade min kompis/kollega som strax före mig hade varit hos samma chef och talat sig varm för hur duktig hon är. Förmodligen har våra andra kollegor också sagt ja på alla de där frågorna, så vi blir nog många som ska dela på de futtiga kronorna.

Så nu känner jag mig som vanligt igen.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hos oss har vi inte haft lönesamtal på åratal. Jag tror heller inte det skulle göra någon skillnad. Vi har så krasst så vi får ibland t.o.m reda på att vi fått lönelyft via lönekuvertet. Helt fel ... men när vi kollar runt med varandra så har vi alla fått nästan samma påslag. Dom gör det lätt för sig dom som delar ut av påsen.

Anonym sa...

Lönesamtal??? När jag jobbade hade vi utvecklingsamtal, det sista medarbetarsamtal.

Cornelia sa...

Jag tror i alla fall att du är en suverän pedagog...

CV sa...

Det blir liksom rätt meningslöst med individuell lönesättning när alla ändå säger samma saker.
Hur som helst: lärare är jätteviktiga så jag tycker ni är värda många tusenlappar i påökt.
RS
kulturbloggen.com

Bloggblad sa...

Gunnel: Sist verkade det som om chefen delade i lika högar... idag visste hon inte hur pengar hon hade att fördela, men maken som jobbar i samma byggnad visste det... konstigt.

Anne-Maj: Jag var på mitt första lönesamtal förra året - i min tidigare karriär klättrade vi långsamt uppför lönestegen i grupp.

Cornelia: Ja, nu när jag slipper allt "kringjobb" som det var att vara klasslärare, får jag utöva pedagogisk verksamhet hela tiden i skolan. Och det känns bra!

CV: Ja, det var just det som slog mig... Och jag bockar och tackar! Oftast i media skyller man det mesta som går snett på lärarna... och föräldrar med barn som misslyckas i livet, skyller också det mesta på skolan.

Elisabet. sa...

Ja, jag beundrar i alla fall lärarna och du är säkert jättebra, Bokblad!

Själv är jag överlycklig så länge vi slipper lönesamtal. Jag är totalt urusel på att framhäva mig .. jag skulle lätt få lägsta lönen, även om jag tyckte annat.
Egentligen .-)

Mette sa...

Jag håller på att läsa "Självkänsla nu" och detta som du skriver om är ett praktexempel på att man inte får lov att vara duktig. Man tycker att man är bra på något den ena stunden så kommer det någon som är lika bra eller kanske bättre - ja då är man inte ens bra längre - man är usel.

Vonkis sa...

Lönesamtalen pågår för fullt på vår skola också, fast jag är ju inte med på dem eftersom jag precis blivit anställd. men hur fungerar det hos er? Får ni veta direkt under samtalet vilken lön ni får eller blir det en överraskning i lönekuvertet?