Statcounter

fredag, april 13, 2007

Länktåg

Det kändes ju smickrande att bli utvald i Länktåget som stuffar runt i bloggvärlden, men jag var lite lätt skeptisk redan från början till att lägga ut länkar till minst 100 andra bloggare (vem ska hinna läsa min?) och nu har jag läst mig fram till att det är lite kedjebrevsstuk över det, oärliga som är ute efter att andra ska länka till dem... och de första på listan ligger ju bra till då.

Kedjebrev ö.h.t. är jag en notorisk brytare av... Jag gick på det som 10-åring, när man skulle skicka en enkrona .... ja ni vet hur det går till... och sen skulle jag formligen bada i enkronor efter ett par veckor. Det blev inget bad. Det bidde inte ens lite godis. Tvärtom, jag gick back. Och jag vill inte 500 servetter eller recept eller hundvalpar ... eller allt vad man nu ska få.

Jag skriver inte ens på listor på nätet hur behjärtansvärt ändamålet än är. (Här hör jag att jag börjar låta sur. Lågt blodsocker? Jo, nog är det så. Vänta så hämtar jag lite godis ur kvällspåsen.... schhhhh.... säg inget!)......

Så där - och kaffet var klart där nere! Det hade jag glömt. Åtgärdat. Kaffe och godis. Mums!

Vissa utmaningar kan jag ta mig an, om det roar mig. Men den senaste som går runt där man ska rabbla det första och sista och bästa och Gud vet vad - den har jag inte hakat på. Jag har helt tappat intresset för min första kärlek och vem blir lyckligare av att veta att han hette Tommy? Han är dessutom död, så han bryr sig inte.

Fredag - frissadag (näe, inte varje, bara var sjätte)... Fast jag får nog byta frissa snart. Tjejerna i salongen blir ganska irriterade på mig som ber dem stänga av musikeländet de har på för jämnan. "Va? Jag hör inte musiken längre!" säger alla tre när jag frågar hur de står ut med den skrammelkanalen. Varför i hela friden har man musik på om man inte hör den? På fredagarna har jag värsta skrammelorkestern i skolan på "elevens val" - Sång- och spelgruppen - och inte tusan vill jag höra likadana ljud när jag ska koppla av.

Jag hejade på grannen när jag kom hem, hon satt och solade sig... hon tog för givet att jag skulle sätta mig i min vindfria hörna. Jag ljög och sa ja. För det är enklast ibland - men jag har insupit sol mellan de olika skollokalerna jag är i, och mellan bilparkeringen och Systemet, det får räcka för idag. Nu blir det vindstilla och tankefritt i soffan en stund. SÅÅÅååååå skönt att jag får välja själv vad jag vill!

21 kommentarer:

Hannele på Hisingen sa...

Recept på hundvalpar... Telefonsäljare är värre än kedjebrev.

Bloggblad sa...

Men Hannele - ring genast NIX om du inte har gjort det! Man hittar dem på www.nix.nu Det tar ett tag innan det funkar eftersom de rensar i listorna var tredje månad, men jag får aldrig såna samtal numera.

Ingela sa...

Tycker egentligen likadant som du om kedjekonstruktioner. Men man vill inte göra den ledsen som faktiskt tyckte att min blogg var värd att nämna i listan.

Och såna där "min första"-påhitt är nog roligast för en själv, alltså att tänka och känna efter för sin egen skull vad som faktiskt har varit viktigt. Att publicera är inte riktigt nödvändigt och jag förväntar mej absolut inte att någon ska kommentera sånt ,för det är egentligen helt oväsentligt för alla utom mej. Fast å andra sida när väl det mesta i bloggvärlden ganka oväsentligt...? Eller?

Bloggblad sa...

Ingela: Haha, det där sista är ju både sant och samtidigt det som gör hela bloggandet så kul. Man väljer och vrakar efter smak och tycke.

Jag kanske har sårat några som älskar utmaningar, men det är ju upp till var och en att skriva precis vad man vill. Ibland läser jag såna långa grejer - ibland inte. Och ingen vet... det är det bästa.

Men det är också väldigt känsligt att kommentera själva bloggandet i sig - vi har så olika utgångslägen och så olika smak. En del tål att man skojar friskt - andra inte. Somliga tar åt sig - andra har teflonlager...

Anonym sa...

Här sitter en som hoppar på det mesta :O) Äh...jag tar ingen skada av det. Finns det dessutom någon som hamnar på en populärlista ... då bjuder jag på det. Tar inte det här så allvarligt

Bloggblad sa...

Gunnel: Näe, jag tar det inte heller så allvarligt - hade det inte varit så himla lång lista hade jag kanske nappat. Jag satt och grunnade på vilka tre jag skulle välja - men det hade varit svårt!

Susanne sa...

Kaffe, godis och något från Systemet. Det låter som en mycket avkopplande fredag. Att dessutom kunna få ha den utan alltför mycket buller och annat påfrestande låter ännu bättre.

Tycker själv att tystnaden är det mest avkopplande som finns och ändå det svåraste att uppnå.

Bloggblad sa...

Susanne: Ja, i kväll är det riktigt njutbart. Bara 1½ glas än så länge... snart ska vi öppna godispåsen. Inga överhängande bekymmer. Jag passar på att njuta!

mossfolk sa...

Jag tycker att utmaningar är lite kul. I allafall många av dem, även om de flesta är roligare att göra än att läsa :) Och länktåget var jag väldigt skeptisk till först, men sedan har jag hittat flera trevliga bloggar genom det.
Var sjätte fredag! Jag är där max två gånger om året :)

Evas blogg sa...

Ja nu var det ju jag som skickade länttåget till dig. Men vet du, jag tycker du är modig som hoppar över. Själv är jag så rädd för att såra, klart man ska "ställa upp" och vet du, egentligen vill jag inte ha den där länklistan på min blogg. Ändå gjorde jag den. Men vet du, nu ska jag ta och deleta den!! Så det så!

Evas blogg sa...

Och jag tog nu även bort den andra utmaningen, tänk så mycket trevligare bloggen blev! Tack för dina ord som peppade mig!! Ha en fin helg!

Linda sa...

Men vilken surpuppa :) :)
Haha, du är ju för härlig!!
Jag tycker det är bekvämt med en utmaning ibland, då och då, om man är mer slut i roten än vanligt :)
KRAM!

Ingela sa...

Så bra att det visade sig att vi är tre "surpuppor" av samma skrot och korn! Nu gjorde jag något helt annat än ett länktåg hos mej, det "spårade ur" lite, men några bra tips blev det.

Elisabet. sa...

Hahaha ... ja, jag tycker inte om såna listar just av den anledningen man att ska välja ut några .., det känns som på gympan i skolan och det är det värsta jag vet!
Men en god sak förde det hela med sig .., jag har hittat bloggar jag ALDRIG hade hittat annars .., det känns bra.
Och kul!
Jag har lite smågodis madame kan få .. säg vad du tycker om ..-)

Strumpstickan sa...

Jag lät också bli tåget och det känns hur bra som helst.

Bloggblad sa...

Eva: Det var ju bra att du tog det så - det är alltid riskfyllt med det skrivna ordet, man vet inte alltid hur det läses.
Ha det så skönt själv - kan tänka mig att det blir extra skönt med avklarade tentor!

Linda: Ja, du anar inte vad jag kan gnöla och sura - fast jag brukar hålla det vid sidan om bloggen!

Ingela: Jag ska kolla in dina tips! Och det ante mig att det fanns fler surpuppor!

Elisabet: Det är jättesvårt att välja, för alla är olika och jag har många favvisar. (Och inte tid för fler...)

Strumpstickan: Jag var lite rädd ett tag att jag skulle bli sågad som allmän glädjedödare... men det slapp jag. Skönt.

Mette sa...

Ja, nu börjar det bli trist med utmaningar och annat. Ibland kan man se nå´n rolig men det känns mest som ett knepigt tidsfördriv att göra dem. Som att sitta ner och vänta på att dö.

"Fortfarande sjuk och därmed svartsynt"

Annika sa...

Det där länktåget var jag splittrad till max inför. Tänkte först inte ställa upp, men gjorde det ändå. Nu är det gjort och snart faller det in i blogglömskan.

Annars tycker jag att utmaningar är rätt kul, och jag läser andras listor med stort intresse. Alltid.
Tycker tex att den där "9 senaste" var jättetrevlig. Inte bara för mig att fylla i, men också att läsa andras.

Men alla är vi olika, och vill man inte ställa upp på en utmaning är det ju helt OK. Länktåget har nog snart tuffat iväg för alltid...tuff, tuff...Ha en fin lördag!!

Strumpstickan sa...

Vi kan vara glädjedödare ihop, det är helt ok!

Bloggblad sa...

Mette: Men nu tog du väl i?

Annika: Jo, en del kan vara kul - men ibland känns det lite väl mycket tidsfördriv. Däremot tror jag att det är nyttig för sin egen skull att göra listor och tänka igenom saker.

Strumpstickan: Välkommen i klubben :)

Anonym sa...

Nu sprider man en skröna bland alla stackars skraja bloggare att man blir avstängd från Google för att vara med på länktåg, Google avstänger stora saker, typ politik i Kina och barnpornografi..
Så fortsätt att länka till varandra.