Statcounter

torsdag, juni 14, 2007

Examensdag

Jag vet att det inte heter examen, men det låter mycket somrigare än avslutning. Nu är det gjort. Det gick bra - och jag kan berätta att jag för en gångs skull var riktigt modern. Det var en stooooor samling svartvitklädda damer på skolgården!

Det här är min fredagsklass - det känns som ett helgerån att sudda ansikten när de är så söta - men jag följer PUL-lagen, i alla fall när det gäller barn... min kollega får leva med att finnas med på ett hörn.

Det finns en sak som irriterar mig. Jag hjälper gärna till med pianospel, och där jag har musiken själv är det självklart, men de som bara säger "Kan du kompa?" för att de inte spelar själva, tycks tro att jag gör det utan att öva hemma. En gång av tio får jag ett "tack" för hjälpen. Det händer i sällsynta fall att jag får en liten blomma - vilket jag inte förväntar mig - men ett tack tycker jag nog att det är värt. Om de skulle hyra in någon utifrån och få betala ett antal hundralappar, då kanske det skulle stiga i värde?

Men - mina fredagstreor sjöng nåt så otroligt härligt och bra att det roliga överväger. Det hängde tjocka tunga regnmoln alldeles nära, var riktigt kallt innan solen vann. Tur att jag hade mina pulsvärmare! Syns noterna på den nya, den vänstra? Näe, det gör den visst inte. Hatten syns inte heller, för det kom stormbyar - det räckte med att kollegan och jag höll fast noterna åt varandra - ville inte jaga hatt också.... Men jag hade den på när vi åt lunch nere vid kanalen sen!

Sommarlov? Njae, inte riktigt. Ska jobba i morgon förmiddag med ena arbetslaget och sen äta smörgåstårta med det andra. SEN tar jag ut komp de dagar som återstår...

14 kommentarer:

Lyckliga Grodan sa...

åh så härligt..
och nu har du ju sommarlov..
ja från i morgon alltså..
njut av det..

Bloggblad sa...

Lyckliga grodan: Jag vet ju att man inte får säga sommarlov när man är lärare, men det struntar jag i. Det känns som sommarlov. Nästan - om några timmar...

Strumpstickan sa...

Hatten vill vi se:)

Miss J sa...

Det är härligt med examen även om vädret inte alltid är som det borde. Din bild var ändå somrig och fin.

Anonym sa...

Åååå vad jag skulle vilja vara lärare nu.

Lite kyligt och blåsigt har vi också haft idag. En liten tjej som nyss fyllt två år kom till mig på eftermiddagen och sa "Gunnick, all...anta" (dvs: Gunnel...det är kallt jag vill ha mina vantar). Inga vantar fanns kvar så hon fick sitta i mitt knä och stoppa in händerna mellan sig och mig...då blev dom varma igen.

Anonym sa...

Glömde säga att det är klart att man vill ha ett TACK när man ställer upp!! Det gäller allting. En självklarhet

Anonym sa...

Vi tar iaf sommarlov i morgon!
Jag ska på två avslutningar kl 10 och kl 17..
Men sen är det lov!

Fast på måndag börjar fotbollsskolan...
Så var det med det lovet:-)

Bloggblad sa...

Strumpstickan: Hatten kommer!

Miss J: Det blev faktiskt sol efter några minuter och riktigt skönt sen när vi fikade med barnen.
Välkommen hit - vet inte om vi "setts"...

Gunnel: Jag förstår henne - det var många av våra små sommarflickor som frös också.

Mammamia: Fotbollskoletiden går över - sen ska du oroa dig för tågluffning och rockfestivaler... :)

Ingela sa...

Jag har gjort min sista arbetsdag innan lovet i dag. Skööönt!

Nu blir det kroppsarbete för hela slanten. Blandat med annat jag har lust till.

Kanske lite förnsterputsning och sån't också. Eventuellt.

Miss J sa...

Tack! Jag brukar läsa din blogg men tror bara jag har skrivit en gång tidigare för rätt länge sen. Håll i den vackra hatten i helgen, det blåser ganska hårt =)

Anonym sa...

"Kan du kompa"-problematiken känner man igen. Fast i mitt fall är det översättning.

Registratorn kommer skenande: "Vi har fått det här brevet, vi tror det är på spanska, kan du tala om vad det står?" Paus: "Men du behöver inte översätta det."

Snillen! Hur ska man kunna tala om vad det står om man inte först översätter texten; muntligt eller skriftligt gör inte någon större skillnad, faktiskt.

Bloggblad sa...

Ingela: Nu är jag också ledig. Känns märkligt. Jag har inte planerat in ett enda datum förrän i mitten av augusti.

Miss J: Jag håller stenhårt!

Språkråttan: Det har jag bara behövt göra en gång - översatte ett begravninstal åt prästen till tyska - m.a.o. ganska kinkig uppgift. Inte ett öre fick jag... fast det är många år sen, nu hade jag tagit betalt.

Vonkis sa...

Men de frågar väl i alla fall innan så att du har möjligheten att öva innan? Ha ett riktigt skönt sommarlov nu!

Bloggblad sa...

Vonkis: Jadå, jag har lagt tid både på att öva själv hemma + att öva med ungarna i skolan. Men det känns som om min tid och mitt engagemang inte är värt nåt.