Statcounter

onsdag, juni 20, 2007

Garnhärva

Via Strumpstickans blogg hittade jag till Garnhärvan - och föll pladask för ett garn... Beställde och betalade in i förskott i söndagskväll, och idag låg det i brevlådan. Till full belåtenhet var färgen... ingen har väl sett mig i lila- eller ljungnyanser tidigare?
Så nu vet jag vad jag ska göra om jag får någon tid över i mitt sommarsjungfejande... här slängs och kastas och sorteras med ena handen - medan den andra skurar altanen till midsommar. Inga fritidsproblem alls... men kanske det blir lite problem att hinna blogga... Och vad ska jag muta maken med för att han ska hjälpa mig nysta upp allt garn... hm...

31 kommentarer:

Anonym sa...

Maken skurar väl altanen..

Anonym sa...

Om du nu stickar något till dig själv av garnet på bilden tror jag att det blir skitsnyggt tillsammans med de fina slingorna i håret!

Bloggblad sa...

Hannele: Näe, han gör nåt ännu jobbigare: röjer ur garaget för att vi ska ha någonstans att ställa möblerna medan vi renoverar. Det enda ställe som kommer att vara normalt under sommaren är just altanen. Sen sköter han maskinparken - klipper gräs och häckar och sånt.

K-sprutan: Det är tänkt att bli en sån gles sjal som på bilden. Jag har ju lärt mig genom åren vilka färger jag passar i. Har jag ljusa beige färger frågar alla hur jag mår...

Anonym sa...

Det blir säkert jättebra - duktiga du, igen!

Så jobbigt, men samtidigt, så kul att renovera, fräscha upp! Vi läsare får väl bilder så småningom?

Själv klär jag i allt (säjer dom)som är beige/caffelatte/offwhite. Det kanske matchar min svarta själ?

Snart kommer det något med posten!

Bloggblad sa...

K-sprutan: Jag väntar ivrigt.
Jaså, du har en svart själ... Själv brukar jag hävda att jag aldrig blir brun på sommaren, utan bara beige, för att det ska matcha min personlighet.

Självklart kommer det att bli både före- under och efterbilder.

Humlan sa...

Mmmm,, vacker färg! Dessutom kanske ett garn som plockar upp färgerna runtomkring, så att den blivande sjalen ändrar färgton efter övrig klädsels färg.
Jag försökte mig på en sådan sjal, men i bomullsgarn som var för tungt.. jag fick repa upp den och stickade på andra ledden istället. När jag hittar ett garn som passar (jag tål inte ull) så ska jag nog göra en sådan sjal, stor och härlig att svepa in sig i.

Anonym sa...

Ser fram emot bilderna!

Beige personlighet du??!! Vem skriver i s f "dina" bloggar?

Bloggblad sa...

Humlan: jag hoppas att färgerna funkar så! De har en hel del silkegarne där också... jag blir väldigt ha-galen när jag kollar den sidan...

K-sprutan: Hehehe... självironi är rätt bra att ha - då växer man inte så lätt ur sitt ego...

Du tror mig nog inte - men det händer hur ofta som helst när jag är ute och går med en kompis, att gemensamma bekanta hälsar och nickar mot henne, och inte ser mig. Så pass ofta att kompisen har lagt märke till det och förvånas. Kompisen har dessutom en väldigt neutral stil.

Rektorn på en av de skolor där jag haft några timmar, har jag fått presentera mig för 3 gånger. Han minns mig ändå inte, jag har snubblat över honom i affären utan att han känt igen mig. Så det är faktiskt så att jag lätt flyter ihop med omgivningen. Ganska skönt ibland...

Morgondimma sa...

Ser underbart härlig ut. Du får tala om för maken att han får förmånen att se dig i denna vackra skapelse om han hjälper dej att nysta. Det är väl sporre nog!!

Anonym sa...

Med mig är det tvärtom - alla kommer ihåg mig. Jag kan stöta ihop med människor som träffade mig i jobbet för 25 år sedan och som jag glömt, men de minns mig tydligt. Barnens dagisfröknar, barnmorskor jag varit hos en gång, gamla romanser som nästan rodnar i fruns sällskap osv. Det handlar inte om en frapperande skönhet, utan - ja vad?

Anonym sa...

Undrar om du och jag har samma färgskala. Dom där varma lila tonerna är även "mina" färger. Jag är höst ... har nog bloggat om det. Jag gillar dom jordnära färgerna.

Lena sa...

Alla har vi våra böjelser:) Du har garn och jag böcker.
Det blir säkert en jättefin sjal, oerhört vackra färger.
Renovera... jag ryser bara jag hör ordet.

Anonym sa...

Jag kan på studs ge dig några knep för att inte flyta in i bakgrunden eller överskuggas av en "neutral" kompis, men mina metoder är litet maffialiknande och kanske förstör de din fortsatta karriär, framförallt med den "blinde"/oseende rektorn. Han verkar otroligt disträ eller rent av ouppfostrad. (kan ju i o f s vara jävligt närsynt också, men fan troet).Och han är den som bestämmer över barnen? Ajajaj, stackars barn.
Ett tips för att just HAN ska märka dig, knäa honom där det känns. Sen ska du se att han inte bara går förbi dig - han håller sig mot väggarna och letar efter livvakter :o)
(Jag kanske tog i litet väl mycket där? Det var en av mina mildare metoder, bara så du vet).

Trots allt tror jag att det är relativt skönt att smälta in i bakgrunden ibland - kan själv inte tänka mig något hemskare än att vara känd/kändis/officiell person och ha hundra fotoblixtar varje gång du okammad går ut med soporna och sen se dig själv plåtad i alla tidningar.

P.S. Mitt eget ego åker berg&dal-bana konstant. Och jag hoppas ha en viss del självironi./K

Till rutan: Du låter som en stark personlighet - eller åtminstone som en person som ger ett starkt intryck. Hur går DU tillväga? :o)

Bloggblad sa...

Morgondimma: Hehe... den går nog inte. Jag vet hans replik: Vad ska du ha en till för? Du har ju flera stycken... och förresten behöver du inte alls... äsch - jag skipper resten.

Rutan: Jag gissar på en ovanligt stark röd hårfärg? Eller en jättepudelfrisyr... rastaflätor... Jag har sett OCH känt igen en "kille" jag hade ihop det med ett par veckor som 17-åring. inte en chans att han känner igen mig. Han har tittat rakt på mig flera gånger, inte en reaktion.

Gunnel: Lite åt jordhållet känns de här, men jag har testat och är SOMMAR. Fast innan jag visste det och hade höstfärger, sa alla: Du måste vara HÖST!!!

Panter: När jag har stickat klart, läser jag... halva nätterna. Fast jag köper inte, jag lånar. Har inga väggar att sätta bokhyllor emot - och så kan jag slå igen och lämna tillbaka om den inte är bra.

K-sprutan: Och det skulle genast lösa problemet med att jag är en snäll tant utan skandaler!!! Eftersom jag - bland dem som ser mig - är rätt välkänd här i stan, är det rätt skönt att vara anonym.

Jag ska ha den där rektorn i höst igen, några timmar per vecka, då tänker jag tala om att det är fjärde gången jag presenterar mig - och fråga om jag ska ha en röd nejlika vid barmen för att han ska känna igen mig.

Ingela sa...

Tänkte precis som rutan fast hon han skriva det först, mej kommer alla i håg. Har ocså försökt ibland att smälta in lite mer men det går ju inte när man aldrig kan hålla klaffen! När jag läste dina beige-bekännelser tänkte jag att jag inte riktigt kan tro att du inte skulle göra intryck på folk.

Strumpstickan sa...

Muta med favoritsill eller goa nubben:)

Jättesnyggt garn!

Trevlig Midsommar!

Anonym sa...

Kan du kolla dina 2 x e-mail och se om det kommit något. Tack!

Bloggblad sa...

Ingela: Jag hörs ju en del också, och blir därför nästan glad när inte folk känner igen mig - det tolkar jag som att jag inte hörts för mycket...

Strumpstickan: Sillen är redan inlagd... Tack och tack det samma!

K-sprutan: Jotack, jag har fått på vanliga mailen och även svarat! Har inte kollat spray.se än.

Anonym sa...

Hon: Jag vill
ha sill
med en liten nubbe till!

Han: Inte dilla!
Vi ska grilla
och som förrätt en tortilla!

Trevlig midsommar till alla men mest till Bloggblad m familj!

Bloggblad sa...

K-sprutan: ojoj - ska man rimma till midsommar...?! Det ligger en viss erfarenhet bakom smakerna där, tror jag..:)
Fast min man äter precis vad som helst, bara han slipper 1)handla 2)laga mat... Jag har ganska bra förhandlingsläge där, eftersom både 1) + 2) tar rätt mycket tid.

Anonym sa...

Nej, man behöver inte rimma till midsommar. Jag kände mig bara litet inspirerad och hade ingen annan att dela det med :)

Jag tycker det var ganska modigt av mig att våga sända det till ett proffs!

I verkligheten är min man lika bra på att äta som din verkar vara. Fast han är betydligt bättre på att inhandla fisk än vad jag är, så det får han ofta stå för. Och när han ibland lagar kedgeree blir jag extra gullig mot honom.

Bantartant sa...

Vilket underbart garn!!!
Nysta gör du väl med hjälp av två stolar.

Trevig midsommar!!

JAg ska själv beställa ser jag... när hundan jag ska hinna sticka...

Bloggblad sa...

K-sprutan: Vad är Kedgeree?

Dessutom behöver du inte alls vara orolig för att rimma här - jag är bara kritisk mot proffs som slarvar och rimmar så här: Jag ser på teve - du sitter breve... m.m. Eller rimmar på samma ord flera gånger i brist på fantasi. Då stör det mig att de tjänar pengar på det.

Bantartant: Jag har prövat med stolar, men de är inte så flexibla som ett par armar.
Jag hinner sticka när det är nåt på teve - mitt sätt att koppla av.

PGW sa...

Nystkrona?

Suck. Jag måste nog inhandla en stickmaskin, sånt måste ju finnas på Blocket?

Anonym sa...

:o) Kedgeree är enl. Collins English Dictionary:
a dish consisting of rice, cooked flaked smoked fish - haddock or cod - (rökt kolja eller torsk) and hardboiled eggs.
Fisken kokas i mjölk och rätten bör ha mild currysmak.
(enl. C E D ovan kommer ordet från hindi och/eller sanskrit).
Alla ingredienser kokas separat och blandas när de är färdiga och det blir en typ av fiskris/risotto.
Med litet smör ovanpå är det mums filibabba. Rätten är mest känd i Skottland nuförtiden vad UK betr. precis som haggis också är. Fast haggis har ju förstås sitt ursprung i Skottland.

Alla mina rim är gratis, så på det viset har jag då inte stört dig, eller hur? Och jag tycker teve-breve låter tamt och oinspirerat. Fast rimmar gör det ju.

Hoppas gårdagen var trevlig och att du inte är för bakis idag :)

Bloggblad sa...

PGW: För dyrt för det lilla som jag behöver nysta. Köper oftast färdignystat.

K-sprutan: Tack, då vet jag. Det låter gott. Haggis har jag ätit - men det var länge sen, och jag var inte så bra på engelska då, utan gick på niten om att det var ett djur som betade på grässlänterna...

Gårdagen... själva dagen var rätt stillsam, men kvällen och småtimmarna...med goda vänner och lådvin....

PGW sa...

Du kan få låna min nystkrona om du stickar åt mig ...

Bloggblad sa...

PGW:.... schangdåbelt...men... eh... köper nog färdignystat... ska jag sticka åt nån annan blir jag så nervös att det bara blir fel.

Anonym sa...

Till mig sa dom att det fanns ett fårliknande djur som betade på berget och hade två kortare + två längre ben för att stå stadigt på sluttningen. Fast jag fattade rätt snabbt att de trodde att jag var lika dum som när jag (sant!!) skickades till bensinstationen för att köpa tändgnistor till en motor som inte ville starta.
Men som det sägs: Den som skrattar sist skrattar längst :o)

Och imorgon är det söndag och en annan dag att hämta sig från firandet som verkar ha gått bra och varit trevligt enl din blogg!

Annela sa...

Åh, vad vackert garn. Är det entrådigt från Hedängens? Vi har det i garnbutiken i en massa färgställningar.Och det blir sååå vackert när det är stickat.

Bloggblad sa...

K-sprutan: Jag trodde att jag hade svarat på det här - det var nog samma djur som de lurade mej med- fast jag gick på det först...

Annela: Entrådigt från Ullcentrum på Öland. Köpt hos Garnhärvan. Länken finns i själva inlägget.