Statcounter

torsdag, juli 05, 2007

Det blir mer...

Det går ju inte an att röja och göra fint i bara ena vinkeln av vardagsrummet... så idag har jag roat mig (det sista är en grov överdrift, det är inte ett dugg kul medan det pågår, bara efteråt) med min tänkarhörna där jag har telefon, cd-spelare +skivor inom räckhåll. Jag kan även tjuvtitta om jag hör någon komma på gruset utanför...

Det har varit diskussioner här och där på bloggar - och ingen gillade blå soffa. Jag älskar min blå tänkarsoffa. Fast jag skulle nog inte ha blått om det var enda soffrummet.

Inte riktigt före, bokhyllan är nyditsatt - den andra var det sån hemsk röra i att jag inte vill visa... ALLA cd-skivor har sorterats och dammtorkats... sista skräpet återstår. Den som ritade vårt hus, var nog inte läskunnig. Vi har i stort sett bara fönster (19 st) och dörrar... finns inga väggar att ställa hyllor mot - men jag får leva med att en bit försvinner bakom soffan.
Nästan efter: (fast dammsugarsladden sitter kvar... och jag hade ingen hammare, så den enda tavlan som kom upp - ska flyttas på.) Det är balkongdörr mellan det vita skåpet och soffan, så det är ljust och fint. Och blåser rakt in när nordan sätter fart... Om jag är färdig med v-rummet redan? Näe... men om ett par dar ska det nog gå att använda. Det var mycket med nya taklister som ska målas... skydd för braskaminen mot taket...porslin och glas som ska hämtas av barn... och mattor som jag tvättat ute på gräsmattan som ska torkas. Näe, jag vet att man inte ska skrubba fina, dyra yllemattor själv, men jag gör det ändå, för jag gör som jag vill. Och jag får bort mer fläckar än när jag prövat med kemtvätt. Hem-lig olydnad...

28 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Och vad skulle det vara för fel på blå soffa, jag bara undrar? Har haft blå-och-vitrandig. Nästa gång skulle det mycket väl kunna bli en blå.

Bloggblad sa...

K-häxan: Jag älskar min blå soffa, det var andra bloggare (inga namn!) som skrev att de inte ville ha blått hemma även om det kunde vara snyggt hos andra. Jag känner flera snygga blåa soffor!

Jag skulle inte välja orange eller grönt... men smaken vet vi ju att man inte ska... osv.

I vardagsrummet har jag haft en pastellfärgad, som om nån kletat med diverse pastellfärger... men den är så smutsig nu att den närmar sig brunflammigt... Där vill jag ha neutrala färger så att jag kan byta gardiner och dukar och kuddar hur som helst.

Anonym sa...

Nästan efterbilden visar en mycket mysig hörna tycker jag. Du är modig du som vågar gå emot tvättråden....det skulle jag aldrig våga.
Hihi...kommer att tänka på en sak. När jag precis hade börjat jobba på dagis (många år sen) skulle vi tvätta mattor. Vi gjorde det i maskin. Sagt och gjort...jag tog en matta och stoppade in den i maskinen. Något jag glömde var att kolla vilken temperatur som var inställd. Jag la i tvättmedel och startatde igång tvätten. Efter ett bra tag började det lukta så konsgit...hm...gick ut i hallen och kollade och då var graderna inställda på 90. Den mattan blev sig aldrig riktigt lik efter den hanteringen och nu befinner den sig i matthimmelen sen ett antal år tillbaka.

Om jag skämdes...ja

Morgondimma sa...

Jag tvättade en grönvitrandig matta, Den blev sjösjukegrön, hela en

Lilla B sa...

Det var då en redig home-makeover, detta!
Blå soffa. Vad är det för fel på en sådan??? Här i uset står det blå fåtöljer som vi trivs särdeles bra med.

Bloggblad sa...

Gunnel: Pinsamt när det är andras grejer... men när vår finaste matta (näe, inte nån svindyr handknuten, bara dyr för oss) var ny, råkade sonen tappa en hel tallrik med fil som skvätte över hela. Jag blev desperat, slet ut hela mattan och spolade den med vattenslangen, och den blev jättefin. Efter det har jag blivit lite tuff. Röllakansmattan hade många matfläckar på sig, jag gnodde med diskmedel på varje fläck och spolade bort. Allt gick bort. Det som skulle alltså.

Morgondimma: Ge den till Pale Green Woman!

Lilla b: Fast det var bara v-rummet som blev målat, och dit kommer ny soffa + fåtöljer efter semestern.
JAG har inte sagt att det är nåt fel - har bara tjuvlyssnat i andras bloggar...!

Humlan sa...

Det ser verkligen ut som en härlig hörna! Den blå soffan är verkligen ett trivsamt ställe att krypa upp för lite egentid, oavsett om man läser eller lyssnar, handarbetar eller tänker.

Bloggblad sa...

Humlan: Jag tror nästan aldrig att jag SUTTIT i den soffan... möjligen om jag pratar med nån "viktig" i telefonen (det hörs ju om man ligger ner... rösten blir lite seg och sömnig) Annars ligger jag alltid i den - vilar - tittar på himlen - lyssnar på musik - läser - löser korsord och - inte minst - sover middag!

Ingen annan får ligga i den soffan... och ingen gör det - förmodigen har den en aura som skriker när nån närmar sig...

Evas blogg sa...

Åh så mysigt det ser ut!! Blå soffa är snyggt!! Vi har en grön, en mild variant av den färgen.

Susanne sa...

Blått är flott! Även på soffor och fåtöljer. (Fast jag har en gammelrosa, utsliten bäddsoffa i mitt vardagsrum.)

Anonym sa...

Nu när Du är färdig med detta så kanske Du vill ta ett tag hemma hos mig? Mitt hem är grymt försummat en längre tid nu och imorgon kommer son och flickvännen på besök!!

Strumpstickan sa...

Soffan är jättefin! Kanske möblera lite engelskt och ställa den mitt i rummet med sidobord?

Bloggblad sa...

Eva +Susanne: Nu är det fler som är FÖR blå soffa, än dem som var EMOT... :)

Inga M: Risken är stor att jag aldrig blir färdig - för det tar aldrig slut hos mig, ständigt nya projekt som stökar till...

Strumstickan: hehehe... jag tycker min blå soffa är "engelsk" nog utan bord framför...

Anonym sa...

Vi har blå soffa i vårt bibliotek, jag älskar den.

Anonym sa...

Vi har en blå bäddsoffa i gillestugan som vi fick av våran granne, står tillsammans våran röda bäddsoffa.. Dom funkar bra, kan hoppa i säger Hanna gymnast. Jag är sugen att stalja om våran vardagsrum, men måste vänta till hösten för maken har lovat mig fria händer!

Bloggblad sa...

Hannele + Anne-Maj: Ytterligare två blå soffor... det finns nog många därute IRL...

Anne-Maj: Så härligt med fria händer. Det har inte jag - jag måste bearbeta makens smak lite först... :)

Anonym sa...

Vacker hörna och vacker soffa och den är ju älskad och bekväm att ligga i. Vad mer kan man begära?
Det ser förnämligt ut och så städat. Undrar hur länge det håller :o)
Självklart har den en osynlig skylt som skriker: ENDAST FÖR M!!!!

Men när har du tid att vila - du verkar ju a-l-l-t-i-d vara på gång och göra något?

Bloggblad sa...

K-sprutan: Mina föresatser är ALLTID att NU ska jag bli ordentlig. Jag gillar när det är ordning, men tyvärr har jag "släpp-där-du-står" inprogrammerat...

När jag vilar? ojoj. Det är ofta det. Jag kommer sällan igång före ½12 när jag är ledig... och efter maten tar jag ofta en tupplur. Och det är för att jag vilar så mycket som det går så sakta framåt med röjandet.

Anonym sa...

Då är du verkligen organiserad och
energisk för du verkar ju hinna med ALLT ! Samt l-å-n-g-a stunder av vila på den vackra blå egna soffan.
Du gör tydligen allt rätt - fortsätt med det. If the system works don´t change it.

Och hjärtligt tack för de varma orden betr herrsällskap i din andra blogg. Jag önskar jag kunde "rita" ett hjärta men det får bli ett tackande cyberleende :)

Har du bestämt dig för vad du tycker om Joseph än?

Bloggblad sa...

K-sprutan: Det var en bra devis - ska komma ihåg den.

Häromdagen när jag sorterade och snyggade till i cd-samlingen, lyssnade jag på Joseph, rakt av. Det är verkligen fart och fläkt i låtarna. Jag har inte följt med i texten än, ska göra det vid tillfälle.
Jag gillar stuket - fast jag hade gärna sett några fler lugna låtar. Jag blev nästan full i skratt när ett par stycken lät lite dansbandsaktiga. Helt klart är den väldigt ungdomlig, och jag har på nätet förstått att den ofta sätts upp av ungdomar.
Jag återkommer när jag lyssnat med text i näven, det blir lite mer koncentrerat då.

Nu ska jag lägga mig med dagens korsord - och då blir det Aled J som får underhålla lite svagt i bakgrunden...:) Där finns ett par otroliga låtar som jag aldrig hört. Plus flera som hört många gånger och sjunger med i ....

Anonym sa...

Joseph skrevs ju av en ung ALW för ett tag sen - men det är schwung i den och publiken är med hela tiden.
Och Any Dream Will Do återkommer ett flertal gånger snuttvis under föreställningen förutom den hela varianten. Med barnkören som doadoa-r till är den lisa för öronen, åtminstone för oss amatörer. Eller ska jag säja, för mig.
Och temat är mycket intressant och aktuellt: Dysfunctional families with envy between siblings. Behöver jag säga mer?

Att Aled är i en klass för sig är jag glad att du håller med om. Helt njutbar röst och en man som verkar vara både, trevlig, snygg och intelligent i verkligheten.
Och det han sjunger: Mmmmmmm....

Helgen blev kort men UNDERBAR. Hoppas din varit likaledes!

Bloggblad sa...

K-sprutan: Jag ska verkligen kolla in texterna och lyssna med båda öronen - men i dag kommer flickorna och det lär bli full fart i tre dagar framöver...

De hämtas just nu vid stationen i grannstaden. Så min helg börjar väl i dag, för idag tänker jag ta ledigt! Inte röja. Har kört hårt i flera dagar.

Anonym sa...

Vilka flickor? Har jag läst din blogg slarvigt?

Amber sa...

Härlig hörna, men hur får du plats att ligga i den lilla soffan? Med krokiga ben?

Jag tycer du är otroligt duktig som har städat och gjort så fint! Själv vill jag också ha ordning men hör, precis som du, till släpp-där-du-står:arna. Eller egentligen till oj-där-var-något-ännu-intressantare-hinner-inte-fixar-sen... Gissar att du känner igen det - man gör gärna det om man är aktiv.

Bloggblad sa...

K-sprutan: Jag brukar kalla dottern och dotterdottern för "flickorna"...

AMber: Ja, det är favoritstället i huset. Jag har benen/fötterna på en kudde och så når jag upp på armstödet. Är så bekvämt så med fötterna lite högre.

Skönt att det finns fler, jag känner igen det där med "fixar jag sen..." Och aldrig har jag så lätt för att hitta på nya projekt som just innan de gamla är klara...

K sa...

Jag skulle kunna ta många "före"-bilder, men "efter"-bilderna skulle dröja många år tills dom blir tagna... Väldigt fint blev det!
Vår 2+3 sitssoffa är mörk vinröd, alldeles underbart diskret.

Anonym sa...

Ska det inte vara blått i hemmen? Vi som har blåa väggar i arbetsrummet. Och gul soffa därtill. Heja Sverige!

Bloggblad sa...

Magalös: Jag måste skynda mig att ta efter-bilder, för det blir fort stökigt igen...
mörkt vinröd låter snyggt - jag var lite inne på en röd soffa, men maken hängde inte med på det.

Fosterlandsråttan: Jag förstår om ni på så sätt håller koll på vilket land ni är i för tillfället!