Statcounter

fredag, september 28, 2007

Bokmässan

Nej, jag tänker inte börja blogga en gång i kvarten.

Bokmässa... En mässa för böcker, om böcker... Så många böcker det finns... ett helt hav, en ocean.... Jag fattar inte att det finns en marknad för alla. Jag köpte inte mycket, jag lånar mest på bibblan. Bibblan här i stan kom förresten tvåa i kampen om Årets bibliotek. Rätt bra gjort ändå för en så liten ort - men att vi kom så långt förvånar mig inte, det är ett toppenställe!
Två höjdpunkter: att luncha med ett gäng bloggare som jag inte träffat IRL tidigare. Några har jag bara stött på som hastigast i bloggvärlden - andra var helt nya för mig. Och jag för dem, förstås. Här har vi Översättarhelena - som kändes som en gammal god bekant.


Här har vi från höger: Lotten, Studiomannen, Trulsa, Jonas

Miss Gillette och Salt. Med på träffen, fast ej i bild var En annan sida.

Hur vi blev behandlade av servitrisen finns att läsa hos flera av bloggarna - Salt jämför med Fawlty Towers, och tanken låg inte långt borta...

Lunchträffen var ena höjdpunkten. Den andra.... att se min favvo LIVE!!! Jag kan inte hjälpa det - jag är så himla förtjust i den här karl som törs hävda sina åsikter och som lyckas med det mesta och kör på så det ryker, vad andra än säger. Men, jag gick inte fram och tog på honom.... tordes jag ju inte när Kristi Brud satt som vakt...

Ytterligare en höjdpunkt: Att ha två böcker med på mässan. Känns i och för sig mer som två droppar i bokhavet... Men - tips tips: Det är rea på Före Sverige - kostar endast 25:- (knappt vad papperet i den kostar!) Så gack och köp! Monter B04:29 "Killar, bollar & kör" kostade endast 99:- i år.
Sista höjdpunkten: Jag går alltid ensam på såna här tillställningar, har inte lust att stå och vänta vid nån monter som inte intresserar mig. Men jag träffade kompisen på bilden här ovanför och vi tog en öl som avslutning. Hittade en tom varukärra och slog oss ner och avnjöt ölen lite i smyg och spanade in folkmängden. Mysigt.

Och jag är SÅ glad att jag packade ner mina Birkenstock - fötterna är helt intakta.

35 kommentarer:

mossfolk sa...

Å vad gärna jag hade velat åka dit. Nästa år kanske...
Vad kul med bilder på bloggare!

Bloggblad sa...

mossfolk: Borde nästan finnas en bloggarmonter - men hyran är rätt skaplig... vem skulle vilja betala???

Lena sa...

Så, då har jag nästan varit på mässan. Tack.
Om du har vägarna förbi här, så kan vi nog ordna en Bertträff - jag tror att han är väldigt glad över all uppmärksamhet.

Bloggblad sa...

Panter: Vassego.
Jahaja - du bor där i trakten? När han höll på med ND tyckte jag han var urlöjlig. Men sen när jag hängde framför Fame Factory började jag tycka om honom.

Linda sa...

Så bra det är med alla bilder och beskrivningar - nu har man ju varit med och letat efter pallar och stolar så att ni fick beställa mat :)
Vilket pris för "Före Sverige" vet inte riktigt vad jag tycker om det.
Ibland förstår man inte hur allt går ihop i slutänden.

Bloggblad sa...

Lindalotta: Den servitrisen visste nog att restaurangen går ihop även utan vänlighet. Bara att slänga fram en miniräknare och ett kvitto + penna när vi ville betala var för sig... inte ett öre i dricks fick hon.

Om det betyder att fler köper boken, så är väl priset okej, men det känns ändå lite trist, som om de måste slänga boken efter folk. Truga... Måste kolla vad det står i kontraktet om royalty när den reas så ...

Annika sa...

Men vad roligt att läsa ditt inlägg! och så roligt att få se bloggare på bild! Förstår att det var urkul att träffas IRL!! jag har ju också träffat 4 bloggare när jag var hemma i somras, L-girl, Humlan, Rosvik och A Swedish Alien in California. skitkul var det!!! Så jag förstår att bloggträffen var en höjdpunt. Jag blir så avis på dig som varit där på bokmässan, fått gå där, titta på böcker, köpa lite...SÅ roligt!!*suck*

Klimakteriehäxan sa...

Det låter som om du i a f har det rätt trevligt! Och det där med Birkenstock, det är så klokt. Har varnat alla jag känner som åkt mot GBg och mässan att klä sig lätt och bekvämt, för hu så hett det brukar bli. Fast just nu är det väl inte särksilt varmt på västsidan heller, här på ostkanten är det riktigt höstlikt.

Bloggblad sa...

annika: En dagstur för dig skulle nog bli rätt häftig...

K-häxan: Jag minns sen förra gången att det var varmt! och att jag fick ont i fötterna... men så icke nu. Och svettades gjorde jag inte heller.
Aha - du bor på ostkanten du också??!!

Anonym sa...

Måste vara en guldgruva när man har ett stort intresse för böcker ... eller författar själv.

Kul att få se bilder på folk som jag bara känner till synonymer

bollebygdsbo sa...

Jag funderde på att messa dig, men insåg att jag måste vara hemma igen och jobba redan klockan 13.30.
Hade ju varit kul annars med en träff.

Har varit inne idag, då blev det 5 timmar och det räckte till för mig.
Jag går också alltid ensam på sådana ställen/evenemang.
Hade jag tänkt til mer om dina böcker hade jag väl sett dem, men tyvärr......
Får kolla på andra ställen en annan gång.

Skriver mer om mitt bokmässobesök under lördagen, är trött nu.

Anonym sa...

Fina bilder!
Men Bert Karlsson kan jag verkligen hålla mig ifrån.. otäck gubbe som sa att Lena P hade "kåta ögon" och bildade ett främligsfientligt parti.

Anonym sa...

Alltså BERT bildade detta parti - inte Lena P! ;)

Bloggblad sa...

Gunnel: Precis så kände jag med - jätteroligt att få se hur de riktiga personerna bakom bloggarna ser ut.

Visst är jag intresserad av böcker - men känner att det blev för mycket att ta in, så jag bläddrade inte bland alla titlar.

B-b-bo: Ja, det hade varit roligt att träffa ännu fler, men det blir väl fler bokmässor?
Du kan gå till närmaste bibliotek och be att de tar hem böckerna - det är precis lika bra för mig. Jag tror att du skulle gilla flickboken ordentligt!

Ab: Synd att du inte var med - men någon, vem det nu var, hälsade från dig till oss alla.

Berts parti var ju rena idiotin, men han blev inte knäckt av det misslyckandet utan ploppade upp igen med förnyade krafter. Han törs - och han verkar ändå inte helt teflonbelagd, men står för sina åsikter hur obekväma de än är.

Det är nog det oknäckbara jag gillar. Att han törs avstå från att vara pk, och att han säger vad han tycker utan att vara rädd för att komma i dålig dager. Men, jag har bara gjort mitt omdöme från tv-soffan! Känner ju inte alls karln.

Susanne sa...

En gång kom jag till bokmässan när vi fick besöket godkänt som fortbildning och kunde åka upp hela arbetslaget över en dag. Åh, vad jag njöt och vad många böcker som hamnade i tunga kassar.

Börjar tvivla på att jag kommer iväg fler gånger, men njuter lika mycket av att läsa om mässan och se intervjuer på tv - och se små "bloggarlivefilmer" på YouTube :-)

Anonym sa...

Var vi på samma Bokmässa i dag??

Ingela sa...

Det där låter som en höjdardag. Och vad kul med bloggträff! Det kommer väl aldrig att hända mej, om jag inte träffas med grannens pojk som bloggar om sitt studentliv i närmaste universitetsstad...

Strumpstickan sa...

Jag gillar också Bert:) Och Birkenstocks!

Bloggblad sa...

Susanne: De kollegor jag åkte med (har bara ett par timmar på den skolan) gjorde det som sin studiedag. Jag har ledigt på torsdagar och tänkte åka med ändå - men min andra rektor sa spontant att jag får räkna det som jobb och ta ledigt en annan dag i stället!

Det är en speciell känsla att vara där! Ikväll ska jag se Babel - förmodligen syns jag inte, men jag passerade precis förbi när Eva B pratade in i kameran.

Hannele: Idag? Hm... jag var där på torsdagen.

Ingela: Hehe... du bor ju en bit bort... och plötsligt känns det som om jag bor mitt i smeten, fast jag egentligen har rätt långt till storstäderna - enligt min karta.

Monica H: Han är verkligen speciell! Jag såg några damer som vinglade omkring i skyhöga klackar... hur länge?

Tankevågor sa...

Trots att jag är en sån bokmal så har jag aldrig lyckats komma iväg på bokmässan. Säger alltid till mig själv att nästa år så....

Men du vilket pris på din bok Före Sverige!!! Är den så billig nu också på Adlibris? Då skulle ju skolorna kunna köpa hela klassuppsättningar.

Kul att träffa bloggare irl. :-)

Bloggblad sa...

Jag var där första gången -01. Och sen har jag bara varit en gång till. Du får väl spana in tv ikväll... Babel ska handla om B&B.
Inte klokt... 25 spänn... tror inte alls att rean gäller annat än själv mässan. Läromedel har längre livslängd än skönlitteratur.

Cornelia sa...

Jag blir väldigt sugen på att åka nästa år.

Evas blogg sa...

Vad kul det ser ut!! Men vad gör Kristi brud där i Berts monter?

Bloggblad sa...

Cornelia: Ja, du som läser så mycket skulle säkert stormtrivas! Det fanns så otroligt många billiga böcker - 4 för 100:- Köp 4, betala för 3... etc.

Eva: Jag har ingen aning. Men Bert känner väl lukten av pengar? Hon signerade för fullt!

Elisabeth sa...

Jag måste hålla med dig: Bert är tuff!! Jag kan reta mig vansinnig ibland på hans mindre genomtänkta uttalanden.. men det är som om all spott och spe han får utstå bara gör honom än starkare! Sådan styrka måste man faktiskt imponeras av!

Ha det gott..Kram..

Bloggblad sa...

Elisabeth: Just det, de flesta hade väl försvunnit ut bakvägen efter ND-floppen.

Miss Gillette sa...

Blir inte alls förvånad över utmärkelsen ert bibliotek fått -- du minns att jag berättade hur hett det var den dagen ifjol när vi var i Sörping och jag var så jättegravid? Biblioteket var faktiskt det ställe vi ägnade längst tid åt: där var inte vara svalt och uthärdligt, utan också väldigt väldigt fint. Snartfyraåringen, som då var tvååtalftåringen, trivdes som fisken i vattnet. Jag läste säkert tjugo böcker för henne där och då.

Återvänder gärna!

Studiomannen sa...

Peter i punktform:

* Det var jag som hälsade från Ab

* Jag har också tänkt tanken på en bloggmonter. Tror att jag hade drällt där i timmar och låtit andra passera förbi mig istället. Mycket praktiskt!

* Kul att ses! Hoppas att vi ses nästa år om inte förr!

Bloggblad sa...

Miss Gillette: Nästa gång du passerar kan du slå en signal. Det finns många trevliga vattenhål nere vid kanalen där jag suttit med en och annan förbipasserande bloggare.
Jag såg att du en sån liten goding som jag har - eller, alltså, inte har, utan ännu bättre: är mormor till. Om du scrollar ner lite kan du höra henne sjunga och spela.

Fis-Herman! Tack, jag har varit så mån om att slänga mig med det engelska uttalet att jag missat det namnet.

Studiomannen: Ja! Nu minns jag.
Men vad skulle vi sälja där? Länkar?

Jag hoppas också på en snabbis nästa år!

Anonym sa...

skit, nästa år åker jag hem till S-e på bokmässan.... *AbstinenS!*

Bloggblad sa...

Josephine: klart du ska! Jag skrev alldeles nyss ett långt svar på din förra kommentar - och så "sidan kan ej visas" och vips var det borta.

Frågan var: läser du mycket på holländska?

Översättarhelena sa...

Vi pratade faktiskt redan förra året om att vi skulle ha en bloggarmonter i år, men sen blev det som det ofta blir: det rann ut i sanden. Men nästa år kanske? Vad kul det vore om vi turades om att sitta och liveblogg. Minsta sortens monter kostar 5000 ungefär, så är vi många som delar på det så blir det faktiskt överkomligt.

Bloggblad sa...

Ö-helena: Just det! Liveblogga kunde vi ju göra... och spotta på kändisar... och flera av oss har väl några alster att sälja?

Anonym sa...

Åhhh så kul att vara där och träffa andra bloggare....Åhhh (grön av avund).
Men kul att du hittade mig igen....Och tack för vänliga ord - själv tycker jag att jag ser hemsk ut. (men tycker man inte alltid det?)

Bloggblad sa...

CW: Jo, jag tror att de flesta av oss dömer ut det egna utseendet (speciellt på bild) rätt hårt. Jag märker det när jag fotar folk till reportage i församlingsbladet - de är sällan nöjda.