Statcounter

torsdag, september 13, 2007

Lättroad

Jag är nog ganska lättroad. För nu har jag varit på stan och fyndat långbyxor, en tröja och ett par härliga skor, det enda paret som var kvar på kvalitetsrean (med studs i klacken - jojo -vad det ska studsas!) och exakt såna jag ville ha! Och sen en cappucino i en undanskymd hörna på Ströget...

Klädfynd, solsken, ledig dag och brev från barnbarnet. Mer än så behöver inte jag för att bli glad.

Sen får de kloka säga vad de vill om hur Mammon med sina köptempel sätter klorna i oss...

21 kommentarer:

Linda sa...

"Inte mer än så"?
Det var ju hur mycket bra saker som helst!
Vilken härlig dag!
Och brev, det som är så mysigt :)

Elisabeth sa...

Å kanske jag kan glädja lite till...?
Jag har tilldelat dig ett bloggpris! Brukar vanligtvis inte göra det - men nu kändes det riktigt och viktigt att ge alla de som genom sin blogg, eller de som lämnar tankar som bär någon annan... ge alla dem ett litet tack..!

Din blogg bjuder in mig till din vardag, och här kan jag njuta en stund vid bordet! Dina kommentarer borta hos mig visar din omtanke och värme för en annan människa..!
Jag är glad att du finns..!

Därför tilldelar jag dig också detta bloggpris!

Ha det gott..Kram..

Bloggblad sa...

Linda: Nåja, lite lyx och överflöd är det nog, om man ser det i stort. Men att få till en helt ny outfit tillhör de små glädjeämnena som åtminstone jag behöver för att orka med andra saker.

Elisabeth: Tack! Vad glad jag blir! Jag gillar ju själv såna här vardagsbloggar - så jag blir alltid väldigt glad när andra uppskattar min.

Susanne sa...

Men visst är det så - att strosa i solsken på stan och samtidigt hitta något plagg man önskat sig, det är avkopplande och glädjefyllt.

Och en ledig dag - bara det gör mig glad.

Hälsningar från barn (eller barnbarn) är sådana där guldkorn man lever på länge. Jag fick också ett sådant idag, när pojken störtade in på sin korta skollunch och undrade om han kunde hjälpa sin sjuka mamma med något.

Anonym sa...

Låter som en helt perfekt dag =)
Kram

Lilla B sa...

Fyra bra saker på samma gång. Till och med bättre än ett Kinderegg!

Tankevågor sa...

Men det är ju precis såna dagar som är guld värda! Vardagsglädjen är så viktig tycker jag. Att kunna ta vara på stunderna och känna glädjen. Kram på dig! :-)

Anonym sa...

Så du har hittat skor som du vill ha...det har inte jag. Behöver både nya joggingskor (inte för jag springer längre...men dom är sköna) och så behöver jag nya lite grövre skor.
Jag kan förstå din glädje....för jag blir alltid glad när jag hittar något som passar mina fötter...har inte så lätt för det :O)

Anonym sa...

Barnbarnsbrev måste ju vara alla tiders att få. Så långt från räkningar och bruna kuvert man kan komma.

mossfolk sa...

Nähä nä, inte mer än så... Det var ju ungefär hur mycket som helst. Härligt med riktigt bra dagar!

Anonym sa...

Det låter underbart.

Shoppa gjorde jag själv igår. Var tvungen för du vet väl så snart man ska ut på nåt så finns det aldrig några kläder i garderoben. Den här gången var det inför restaurangbesöket som gick av stapeln ikväll. Ny outfit från topp till nästan tå. Skorna hade jag köpt förut. Men det blev en ny jacka som jag egentligen inte alls behövde, men den var ju snygg ju... Å 15% rabatt för jacka och byxor om jag tacka ja till klubbkortet. Självklart! Nästa butik fick jag 25% rabatt på ett plagg om jag SMS:a till dem. Så där inkasserade jag tunikan jag tittat på dagen innan. Kanon!

Sen är det väl märkligt att det trots det är överfullt i garderoben så att de nya kläderna knappt går in. Men som sagt det finns ju inget att ha på sig...

Anonym sa...

En sån dag kan man faktiskt bli riktigt lycklig över.

Men... brev från barnbarnet?? Kan hon skriva OCKSÅ??

Bloggblad sa...

Allihop: Skönt att veta att det finns fler som känner samma fynd-glädje och vet hur skönt och avstressande det kan vara att strosa i stan en ledig dag när inte alla andra är ute.

Gunnel: En till som har fötter som inte skofabrikanterna sett förut... jag måste alltid köpa dyra märken till mina felkonstruerade ömma fötter...

P-tanten: Vi kunde ju nästan stött på varandra - fast fel dag. Men rätt stad. Grattis till dina fynd!

Monica: Njae - modern tolkade, men bland teckningarna fanns flera försök till bokstäver i alla fall!

Kram på er alla goa bloggvänner - och godnatt. Jag har suttit i ett möte hela kvällen - och efteråt var jag på idoluttagning... så nu är jag trött.

Strumpstickan sa...

Shopping är kul!

Evas blogg sa...

Klart man ska unna sig en shoppingdag ibland! Det förgyller ens tillvaro. Jag hade en sådan med min mor i osndags. Kände mig riktigt glad efteråt.

Anonym sa...

Vet inte om det blir fel... verkar som kommentaren inte skickas. Antingen får du många av mej eller inget, jag försöker en sista gång, du får väl radera överflödet :)
~~~
Känner igen känslan. Upplevde den själv en eftermiddag i början av veckan... på en parkbänk, mitt i stan. Hade småhandlat, ingen brådis, njöt av solen som värmde och en banan... torghandlat lite. Kanske sista gången för i år...

Vi är värd det här ;)

Bloggblad sa...

Monica: Ja, i den minimala omfattning jag roar mig åt det, så tycker jag det. Men jag blir skrämd när jag ser på tv om shopoholics - då känner jag verkligen inte igen min glädje.

Eva: Ojojoj, tänk så många år sen jag gick på stan med mor... Minns knappt. Och hon kom inte ihåg det medan vi höll på...

kristin: Det kom bara ett. Men jag vet att det kan trilskas ibland. Jag vet precis vad du menar med de små ljusa stunderna! Vi är nog faktiskt värda några såna ibland.

Hannele på Hisingen sa...

Gillar inte att köpa långbyxor, för jag är för KORT...

Klimakteriehäxan sa...

Fattar precis. Wedins sålde svarta mockaloafers för 149 i st f 349 kr. Dag 1: Ingen storlek 40 kvar. Dag 2: där står ju ett par 40! Just återlämnade av en som hade velat ha 41!
Klart man blir nöjd.

Bloggblad sa...

Hannele: Jag har egentligen inte nån byxkropp, men man kan trixa lite med enfärgat i samma färg upptill och strumpor och skor också i samma färg - samt vara noga med modellen, då kan det trolla fram ett par cm extra på längden - och några färre på bredden.

K-häxan: Tur! Jag minns ett par jättedyra skor som jag avstod ifrån - och sen några månader efteråt fanns ett enda par i min storlek på rean.... :)

Anonym sa...

Hej Bloggblad...och oj vilket underbart gott skratt du gav mig...i din kommentar...tack. Det är så underbart med humor...jag skrattade gott och högt. Det var bra. Anne-Marie.... som nu ska läsa runt i din blogg. Allt gott. Allt gott. Anne-Marie