Statcounter

lördag, november 03, 2007

Allhelgonamusik

Men vad är det för stycke vi sjunger? Eller jag... för det är nog bara jag som hörs... jag tröck på inspelningsknappen några gånger mest på skoj, utan att sluta sjunga, och jag lovar - jag hörs inte så där extramycket på riktigt... Och jag lekte bara under övningen - under konserten var jag helt koncentrerad på dirigenten.

Väldigt härlig konsert, allt gick bra, och ljusrampen med 88 ljus som var tända för alla församlingsbor som avlidit under året, brann inte upp trots att ljusen stod tätt. Stämningsfullt med fullsatt kyrka. Nu laddar alla körsångare om för att göra det en gång till i morgon.

12 kommentarer:

Evas blogg sa...

Så vackert! Jag vill höra mer. Och med bilden av alla ljus ovanför - en fin stämning (för mig som inte varit i någon kyrka idag). Tack!

Hedgren sa...

Så vackert...

Hedgren sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hedgren sa...

Det var jag som "tröck" två gånger... Fick radera en annars blev det "tjötigt"!

Cecilia N sa...

Ave verum corpus! Mozart.
Och kommentatorsbåset ställde sig på en gång så automatiskt att skrivrutan är överst.

Cecilia N sa...

Och den ska sjungas på latin! För den svenska texten är inte riktigt med musiken överensstämmande. Nu minns jag inte ordet men det är en "tvåtonig" stavelse enligt musiken och ett typiskt ett-stavigt ord i svenskan.

Lika tokigt som pa-ang ungefär.

Anonym sa...

På "vår" lilla lantkyrkogård var det tre församlingsmedlemmar som dött under året, samt vår älskling som dog i en utrikes församling.

Din musik/dina texter är vidarebefordrad/e till "vår" kyrkosångerska, som är mycket intresserad.

Anonym sa...

Håller med Eva, jag vill höra mer - kanske imorgon?

Bloggblad sa...

Eva: Kan nog bli en snutt till... är inte svårbedd.

Hedgren: Tack, men som sagt, även beröm kan bli tjatigt. Eller?

Cecilia N: TADAAAA!!! Håller helt med om att sånger så gott som alltid gör sig bäst på originalspråket, annars bör de tolkas om helt, att bara översätta funkar sällan.

Råttan: Jag tänkte på dig och alla som förlorat någon nära - kände igen många i kyrkan som drabbats - men stängde av lite för att inte börja gråta. Går liksom inte att sjunga om jag tänker för mycket på liv och död...
Roligt att du sprider mina sånger - och du vet min adress om det behövs noter!

Monica: Jag är som sagt inte nödbedd, det kommer mer...

Elisabet. sa...

Otroligt vackert!!!!

Linda sa...

Tack Marianne!
Jag njuter!!!

görel sa...

Vad kul! Den brukar vi också sjunga i min kör. Du är sopran? Själva är jag andra alt, det är vi som håller till där nere och bär upp er andra! :)