Statcounter

söndag, januari 27, 2008

Blixtvisit

Hej. Äntligen får jag blogga lite igen.

När jag ska till mormor och morfar, då får alltid farmor och farfar ett besök. Och i dag var det tvärtom, så jag var inne en sväng hos mormor och morfar och pratade lite innan mormor stack ut med stavarna. Det ska bli kalas med mina kusiner hos farmor idag, så jag har min favvoklänning på mig. Mormor tar alltid fram kameran, och jag brukar retas med henne då. Stoppar tummen i munnen och rör mig så att hon inte ska hänga med... Eller gömmer mig hos morfar... Förresten, i dag tog jag mod till mig och frågade varför han inte har sitt skägg på huvudet i stället för på hakan. Han skulle fundera på saken!
Sen undrade jag om mormor kunde göra så här med sitt ben nu när såret på hennes knä har läkt. Men det kunde hon inte.

Hej svejs. Vi ses nångång.

9 kommentarer:

Tankevågor sa...

Va??!! KAN inte din mormor göra så med benet?? Du får lägga henne i träning!
Ha det så jätteroligt på kalaset i din fina klänning!
Kram

Linda sa...

Hej Gullunge!
Jag tycker som Londongirl, du får gra upp ett träningsschema till mormor :)

Anonym sa...

Londongörl & Lindalotta: Jag ska fixa ett träningsprogram till henne!

Hälsningar
Barnbarnet

Strumpstickan sa...

Så bra att mormors knä har läkt:)

Anonym sa...

Oj oj oj - träningsprogram för mormor...! Tufft! :-) Får jag skriva ett meddelande till henne...? ...

Hej, Bloggblad! Tack för kommentarer - konstigt att det försvann en del, himla förargligt när man skrivit en lång kommentar! :-(

Googlade på Åke, och har lagt in en länk till hans hemsida + länk till en illustratörssajt där han finns, med bild! Han är sig väldigt lik - en aning fler rynkor, och skägget och håret har fått silverfärg, men annars... :-) Han blir 88 år i år, men är "still going strong"! Blev väldigt glad över det!

Jag minns oxå hans illustrationer i Femina - och minns du Yaxa-annonserna, som var små roliga noveller? Det var Åke som skrev dem! Och om du läste Femina -67 så kanske du t o m läst ett reportage om mig... och en novell AV mig, i Feminas serie Den första kärleken.
Oj, vad det känns länge sedan...

Du är väl frisk & fit for fight inför psalmskrivarträffen? Håller tummarna för dig!

Bloggblad sa...

Strumpstickan: Ingen är gladare än mormor!

Ursula: Då ska jag genast gå dit och titta. Med all säkerhet läste jag din novell - men jag minns förstås inga detaljer. Minns att jag köpte många av de färdigklippta kläderna och sydde. Och Yaxa... jag hade glömt vad den parfymen hette, fast jag tänkte på den häromdagen. Det är väl den som fick heta Date senare?

Jag har varit lite rosslig och kliig i halsen sen igår... bättre att det kommer nu än sen - om det ändå ska... Fast jag brukar inte ofta vara förkyld nuförtiden, så det vore ju skit om det skulle sabba min resa. Förmodligen kommer jag att ladda upp så mycket mentalt att jag jagar bort ovälkomna parasiter i slemhinnorna.

Anonym sa...

Vet du...jag tror din mormor kan träna upp sig. För vet du...min mamma som är snart 81 år hon kunde aldrig lägga handflatorna i golvet när hon var yngre..men nu förstår du...böjer hon sig sakta sakta ner och handflatorna pressas ner i golvet. Så du ser...det finns hopp för din mormor också :O)

aurorabuddha sa...

En till: :^*

Elisabet. sa...

Men oj, så duktig du är och oj, vad du kan! Hälsa din mormor att så där kan inte jag heller göra .., jag är stel som en gammal tant eller som en pinne, kanske!