Statcounter

onsdag, juni 18, 2008

Barndomsminnen från ungdomsvän

Så roligt det är när man kan umgås med sina gamla vänner genom att läsa deras böcker... Tänk om Märta och jag vetat då för 36 år sen att vi skulle skriva böcker om några år... Jag visste ytterst lite om hennes uppväxt, vi hade liksom annat att prata om då när vi började lärarhögskolan och var ute på praktik och slet med planeringar och fester och sånt. Men nu vet jag desto mer. Vi har inte setts sen -75 när hon var med på mitt bröllop...men jag ser på bilden hos förlaget att hon ser likadan ut då som nu. (Som jag också gör...:)

Jag slukade boken på några kvällar - läs mer hos förlaget Mormor. Jag behöver inte upprepa vad de skriver, men kan lägga till att jag tyckte boken var jätteintressant, välskriven med skönt flyt i texten och jag rekommenderar den som sommarläsning.
******************************************************
I Norrköping finns en härlig liten unik butik som heter just så. När jag kommer dit (har enbart råd att titta på reahängarna!) hittar jag alltid nåt som jag inte visste att jag absolut behöver... så även denna gång. Jag hade tänkt mig en lååååång och skön eftermiddag med strosande och tittande... men det blev inget - efter första affären ringde maken att han var i stan lite tidigare än han tänkt...
Vad jag köpte? Jag vet ju att reafyndsintresset är stort - så här kommer två detaljer, jag tänker inte ha kläderna samtidigt, det blir lite för mycket av det goda.
Det översta är byxor med vida ben och sprund nästan mitt fram - och det understa är en jacka/kavaj. Allt i linne - förstås... att jag är en sån där kulturlinnetant har väl framgått förut? Fliken och kragen är i samma cerise som brallan - fast färgerna blev visst lite konstiga i bild.
Risken finns att det blir ännu mer gnäll om stoppljus i stan när jag svajsar fram i mina nya brallor....

19 kommentarer:

Lena sa...

Kulturlinnetant... mina döttrar påstår att jag aspirerar på den beteckningen :) Grattis till fynden!

Ingela sa...

När jag blir stor vill jag också skriva en bok.

Ingela sa...

Ibland låtsas jag förresten att jag är en kulturlinnesåndär, fast det är jag inte. Jag är mer en huvtröja.

Anonym sa...

Vilka ursnygga fynd du har gjort, grattis!

Bloggblad sa...

Panter: Jag är inte förvånad...

Ingela: Sätt igång bara... man kan skriva både i lin och i huvtröja!

M-katten: Tack - jag hoppas att det är väder nog med svajsiga brallor på midsommaraftonen, då kanske det kommer en bild i helfigur...

Annika sa...

Grattis till alla fynd...
Boken skulle ajg jättegärna läsa!! BARA omslaget tycker jag är lockande!!!

Annela sa...

Jackan verkar jättefräck och byxorna är sanslöst snygga. Tror att jag ska stjäla ideerna till nåt projekt.
Grattis till klippen!

Bloggblad sa...

Annika: Det kändes som fynd - speciellt jackan är väldigt användbar.
Boken är helt klart läsvärd!

Annela: Klart att du kan sno idéer - det brukar ändå bli så att man gör nåt eget av den nya idén. Sprundet med knapparna tycker jag är häftigt... och byxorna sitter bättre än byxor brukar på mig.

Anonym sa...

Om det inte blir bra väder på midsommarafton, så är ju fynden användbara på kryssningen.

Men bild i helfigur kan vi ju få ändå?

Anonym sa...

Läckra inköp.

när jag tänker efter, känner jag några författare

Cecilia N sa...

Fattar inte: heter butiken förlaget Mormor? Eller *******************? Eller "Och älven rev tidigt den våren"?

Bloggblad sa...

MMY: Jodå, men bara om bilderna blir fördelaktiga!

Hannele: Tack - jag är nöjd med dem, de hänger framme i arbetsrummet ett tag till så jag kan njuta av färgerna.
Jag minns att jag som yngre tyckte det var konstigt att jag kände folk i många yrken, men inte en enda författare. Det har ändrat sig de senaste 10 åren... :) Kan ju titta mig i spegeln om jag vill se en på nära håll...:)

Cecilia N: Jodå, förlaget heter Mormor. Klicka på länken så kommer du dit. Boken heter ... och älven... Märkligt namn på ett förlag, men man minns det...:)

Musikanta sa...

Kulturlinnetant - jag ska genast skriva till Språktidningen och tala om att det svenska språket har begåvats med ett nytt ord. Det är ett perfekt begrepp på företeelsen!

Bloggblad sa...

Musikanta: Och visst passar det på mig?! (Fast inte när jag slafsar runt hemma till vardags precis...) Stora silversmycken har jag också... det hör till!

Cecilia N sa...

Jo att förlaget heter så fattade jag. Men vad heter affären i Norrköping? Heter den också mormor?

Anonym sa...

Vad modig du är. Det är kul med glada färger

Bloggblad sa...

Cecilia: Hehe... hjärnan har också semester. Den heter "Butik u*n*i*k" fast utan stjärnor... så jag menade en unik butik med samma namn...:)

Gunnel: Ja, eller är jag dumdristig? Nej, det finns så många grå- och svartklädda att det räcker och blir över. Fast min svarta top blev väldigt snygg till brallorna...

Linda sa...

Det är alltid lika roligt när man hittar sådant man egentligen visste att man behövde :)
Och vilka färgklickar, det är kläder man blir glad av!

Bloggblad sa...

Linda: Det värsta är att jag måste till stan en vända till, för sånt jag behöver... mina vita sommarjeans har börjat falla sönder...