Statcounter

söndag, augusti 17, 2008

Bara för Matilda...

... som långt där borta på andra sidan jordklotet inte varit på en kräftskiva på 20 år... Visst måste hon få höra slurpet och lite snapsvisa... Fast - det är förstås helt okej om nån annan slurp- och/eller sångsugen klickar på "play"...

Sångfågeln har åkt hem nu. Det är så tyst så tyst i huset... bara regnet som slår mot rutan hörs, och ett svagt mummel från någon OS-arena.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att läsa, sitter här och ler över kräftor, barn och allt som virvlar i din tillvaro... men javisst är det härligt underbart med tystnad och att vara alldeles ensam med tankarna också.

Och OS... skäms lite (vet inte varför) men jag har ingen koll alls, inte sett ett dugg på teve för dagarna går iväg så fort här och jag pysslar på med allt möjligt från vinbär till kläder och ommöblering, stickar en stund, fikar och bloggar, kokar grönsaker, gör några köttbullar, tvättar dotters favoritjeans så hon inte behöver smälla i dörren för att dom ligger i tvättkorgen. Och hela tiden rullar det på med små sysslor tills jag börjar jäspa och det är dags att sova igen.

Ikväll ska jag på bio med sonen och se Mamma Mia, ska bli jättekul, så nu ska det bli lite uppstajling innan han kommer...(måste ju se lite snygg ut även om man bara blir utbjuden av sin egen son) ja dagarna går liksom, så jag struntar i OS framöver också tror jag. Det händer så mycket ändå på nåt vis i allt, där man inte tycker det händer nåt.
Och inte visste jag vad jag skulle skriva till dej heller men det blev några rader ändå, tror att din skrivarglädje smittar av sig genom sidan här :)

Vi hörs många kramar!

Bloggblad sa...

alde: Så kul att du ska få se filmen... ja, det får väl jag också om jag bara tar mig för med det.
Inte behöver du skämmas att du inte ser OS, jag ser verkligen inte på det, men jag hör ljudet lite då och då.

Morgondimma sa...

Bloggblad, jag har undvikit OS med bravur, inte ett enda program har jag sett.
Kräftor däremot ska jag försöka få ett smakprov av i år.

Bloggblad sa...

M-dimma: Helt i min smak. Kräftor ja - OS nej.

Annika sa...

Hej Bloggblad!! Tillbaka nu efter nära två månader utan blogg och OK internet. helt OK med lite uppehåll ibland, men nu är det kul att kika in hos mina favvisar igen.
Kräftskiva kör vi alltid med min "svenne-grupp" här i USA varje år. Det är SÅÅÅ kul, men vissa snapsvisor kan jag LÄTT hoppa över (gillar inte snapsvisor så vidare värst, men kräftor är gott. I fjol fick inte värdparet tag på IKEAS kräftor, de "svenska", utan vi åt Lousiana style istället. Det var gott men totalt ANNORLUNDA i smaken...hehe...

Anonym sa...

Åh, tack tack för lite kräftsörpelstämning! Det var inte illa. Och Raj-raj kan hon sjunga också, den lilla! :)

Nu blev jag ju förstås vansinnigt sugen på kräftor. Slurpis!

Bloggblad sa...

Annika: Jag har förstått av matlagningsprogram att Louisinakräftor smakar annorlunda. Får väl sticka över och pröva... :)

Matilda: Den låten snappade hon upp fort som ögat när morbror sjöng... Annars var det mer städat här än det låter på henne... högljutt:ja, men så värst mycket att sjunga nubbevisor för: nej...

mossfolk sa...

Så många härliga inlägg. Och så sugen jag blev på kräftor!
I morgon ska jag lyssna på alla filmsnuttarna med. De ville inte just ikväll...

Eleonora sa...

Söta Blogblad - va fin du är i din kräfthatt och bordet på verandan ser så läckert ut! Ni måste ha haft en finfin fest.

Sångfågeln är ju hur gullig som helst. Jag förstår att det har blivit tyst sedan de rest hem igen.

Ha en riktigt skön och fin vecka! Kram kram

Musikanta sa...

Har ätit kräftor två gånger på 32 år - blir inte av att man köper hem åt sig själv. För inte blir en vegetarian bortbjuden på kräftfest... MM kan ju inte bara gå bort och dricka snaps...
Ni ser i alla fall ut att ha riktigt roligt *ler avundsjukt*...

Bloggblad sa...

Mossfolk: Ja, den lilla inspirerar... Hoppas du kan höra snuttarna.

Eleonora: Å, jag tackar jag... Det var så trevligt och alla var på sitt bästa humör. Lite kort bara, det blev fort kyligt trots element...
Nu när skolan börjat är det rätt skönt med tystnad...

Musikanta: Stackars dig! Nu har jag ätit mig mätt på kräftor för i år, men vi kan väl ta oss ett liten kräftfest bara du och jag nästa år?!