Statcounter

måndag, januari 12, 2009

Inte ett dugg...

...synd om mig är det. I alla fall inte idag, den där brännmaneten i halsen har förökat sig och spridit ut sig i hela kroppen. Allt värker och näsan droppar, öronen är igenkorkade och ögonen svider... Nåt mer? Näe, det är nog allt just nu. Ingen feber, tyvärr, min kropp har inte fattat vad det innebär, ligger ständigt nånstans på 36, 5.

Men vänta bara vad jag kommer att gnälla om några dar, om inte alla dekokter på örter och vitaminer och saltlösningar och ADV gjort verkan. (ADV:ar gör man med Alvedon, Dryck och Vila)

En himla tur att det slog till just nu och inte om två veckor när jag ska iväg igen... Och bortsett från en snabb snuva på lovet i oktober, har jag varit frisk sen i maj. Hoppas att alla stärkande promenader och all vila under lovet har haft nån inverkan på immunförsvaret - det behöver ju också testas ibland.

Host och harkel och slafs på er - här känner jag att jag inte orkar sitta så många minuter till.

31 kommentarer:

Annela sa...

Fy, så äckligt! Jag hoppas att brännmaneten far och flyger och att ögonen strax ska bli klara och tindrande.
AVD är en bra kur, precis som praliner och en glassig tidning.
Krya på dig!

Cicki sa...

Du får ADV:a ordentligt och krya på dig.

Miss Gillette sa...

Krya på dig, och ta varannan alvedon och varannan ipren, då tar det bättre skruv.

Usch vad det är avskyvärt att vara sjuk. Senast hade jag turen att bli det på juldagen -- då var barnas mormor här och avlastade, och sen åkte barna till henne och var borta en vecka, så jag hade chans att vila i min egen takt. Men när man ska ha hand om småttingarna samtidigt som man är sjuk, då är det banne mig inte kul.

Hoppas min immunförsvar återuppbygger sig på färre gånger än de 33 sjukdomstillfällen som ett litet barns behöver ...

Monica Hansen sa...

Stackars dig, en stooooor kram!

Bloggblad sa...

ALLA: Efter 2 timmar i Nirvana måste jag ju knega uppför trappan och kolla in-boxen... Har lyckats få ihop lite feber - det lär vara bra.

Huset är tyst och städat - och faktiskt är det rätt skönt att ligga prick stilla i soffan och ha radion på och inte göra nånting. Det var hektiskt under julen med mycket folk och käcka promenader och mycket matlagning.

Men jag vet att jag på tredje dagen kommer att bli olidlig om det inte gått över då...

Annika sa...

ADV låter jättebra!
Hoppas att det hjälper dig!
Och hoppas att du snarast kommer att känna dig bättre snart.
Förstår att datorn lockar ändå ;-)
Jag brukar ha laptopen jämte mig i sängen när jag är sjuk...
Not at all beroende :-)
Krya på dig!!

Vonkis sa...

Huvva, inte kul det sär inte. Jag rekomenderar giftet jag tog efter nyår när jag blev sjuk. Hacka en rödlök, lägg hacket i en burk, häll över 1 dl brunfarin och 1 tsk torkad timjan. Första timmen skakar du burken regelbundet, låt stå ett dygn i rumstemperatur, sila bort löken, förvara i kylskåpet. Ta en matsked vid behov (när du t.ex. hostar) minst tre gånger om dagen under en veckas tid. Det smakar inget vidare men gör susen.

Bloggblad sa...

Annika: Jag valde ju bort laptopen för att inte bli för beroende...

Vonkis: Fy fasen så hemskt det låter - men te på timjan brukar jag göra. Det har jag glömt bort - ska göra en mugg! Fast jag väntar till maken kommer hem med honung...

Miss G: Det är bra med mammor ibland, du! Jag minns hur det var när mormor och morfar kom och tog över...

Anonym sa...

Krya på dej! Jobbigt det där med influensa, men trösta dej med att det är över relativt fort,, en vecka eller så. (bra tröst va?)//Atir

Miss Gillette sa...

vonkis: Ursäkta, men... under de åtta dar som det tar att tillreda & inmundiga den där kuren hinner man väl bli frisk från det mesta i alla fulla fall?

Fast rödlök är smaskens, inte tu tal om det. Lök innehåller mycket C-vitamin, så det kan man äta i förebyggande syfte hur som helst.

bloggblad: Visst kan en mor vara bra. Min är bäst när hon är dubblera, dvs när hon är mormor. Och det är underbart att barna och hon trivs så bra ihop!

Bloggblad sa...

Atir: Välkommen hit igen! Du har inte synts till på ett långt tag. Som sagt, än har jag inte börjat klaga, på ett sätt är det rätt skönt med en parentes i tillvaron, när jag ändå inte hade nåt särskilt viktigt för mig...

Miss G: En förkylning brukar ta 8 dar eller en vecka... men jag vet inte hur lång tid det här onda tar... Totalt kraftlös, men maken kommer nog snart hem med honung och pappersnäsdukar...

(Hur ska jag göra för att inte smitta? Munkorg?)

mossfolk sa...

Hihi, prova du med munkorg. Lägg gärna ut bild sedan ;)
ADV lät annars som en bra kur. Och jag tror ju på echinacea.
Krya på dig!

Anonym sa...

Krya på dig!

Anonym sa...

Inte ved jag vad jag har för inverkan...men på den avdelningen som jag var mest på förra veckan (som bara var tre dagar) där var alla tre av ordinarie personalen väldans förkylda idag. Jag som är kärnfrisk just nu...peppar peppar. För inte beror deras halsonda av att barnen var där med gröna snuvor och rinnande näsor...nej skulle inte tro det....jo

Klimakteriehäxan sa...

Låtom oss snörvla ikapp! God bättring!

Bloggblad sa...

Mossfolk: Hehe... jag tror att jag menade sånt där munskydd som vi hade när vi slipade nåt... :)

Nina: Tack!

Gunnel: Jag har inte träffat nån som varit märkbart förkyld eller flunsig, vad jag vet. Men skolbarnens vanliga snuvor brukar jag klara.

Nu hoppas jag bara på att mitt immunförsvar är starkt och jobbar hårt. Har hört så mycket på radio och tv idag om hur farlig och svårt influensan är - och så här ont i kroppen har jag nog aldrig haft av nån flunsa förr.

Bloggullet sa...

Ta det lugnt och krya på dig, du behöver nog slappa lite.
Kramar

Bloggblad sa...

K-häxan: Jaså, du också... Blir en ny sorts bloggarkör då...

Bloggullet: Tack - jo, själva slappandet har kommit automatiskt idag, jag har inte orkat vara uppe mer än korta stunder.

Anonym sa...

Ojoj, stackare så jobbigt det låter. Det är många som drabbas av dendärflunsaförkylningen nu...
Peppar peppar, jag hoppas jag klarar mig...

Krya på dig!

Tussegumman sa...

krya på dig. Hoppas det bara är en vanlig förkylning/Kramar tussegumman

Bloggblad sa...

M-katten: jag har förstått både av radio och teve att jag inte är ensam...

Tussegumman: Tack - men näerå... 39,1 och värk och matthet... tydligare kan inte en influensa bli. Har frusit framför brasan och somnat om vartannat.

Fast det är nästan bättre om det blir rejält än att halvdra med nåt.

Anonym sa...

Jag önskar innerligt krya på dig! Det där stadiet är det värsta, när allting gör ont och man inte alls känner sig som stålkvinnan.

(Du kan önska mig detsamma - jag är fortfarande dålig efter kattbettet för flera månader sedan...)

Bloggblad sa...

ab: tack, i dag har jag bara 38,4 och bara hälften så ont... men känner mig rätt eländig ändå efter att ha hostat och väckt mig ett otal antal gånger.

Stackare - djurbett kan vara besvärliga har jag hört.

Än så länge kan jag slappna av och bara ligga - jag behöver ingen vikarie när jag är sjuk, ungarna får vara kvar i klassen. Men på fredag har klass själv, så till dess vill jag vara bra.... är jättekrångligt att planera till någon annan när det är mest musik och kreativt skrivande jag har.

Eleonora sa...

Nämen oj da, krya på dig vetja´- kanske därför du inte klarade av att läsa kursiv stil (hihi) - det som jag tycker är så snyggt.

Du gör då i alla fall allt för att kurera dig och jag hoppas verkligen att du ska lyckas. Kram på dig!

Christina sa...

Jag tassar in här för första gången och kan bara instämma och önska krya-på-dig!

Väldigt gullig liten filmsnutt längre ner på din man och barnen som sjunger tillsammans :)

Amber sa...

Inte avundas jag dig - förkylning är väl i paritet med att städa för mig. Jag fick till för ett par år sedan en förkylning eller influensa vart femte år ungefär och då blev jag mäkta irriterad över att behöva snyta mig och slafsa, eller vad det var du skrev. Nu är jag förkyld kanske en gång vart annat år och det är verkligen irriterande!!

Tja, det är verkligen olika vad man (behöver) bli arg över. Turligt nog. För, som du skrev om din bloggvän, som så oturligt dog, så är väl en förkylning strängt taget ingenting, inte heller en städning... Ibland tvingas man till att se med perspektiv på sin tillvaro och då blir man rätt tacksam.

Bloggblad sa...

Eleonora: Tack - jag är redan lite bättre fast trött. Men kursiv stil har jag alltid tyckt varit jobbigt. När det är kursiva kapitel i böcker brukar jag hoppa över dem...

Christina: Tackar - det är den enda sång min man kan... :)

Amber: Ett par gånger om året - när jag varit trött - brukar jag bli förkyld, men nu var jag ganska utvilad...

Och visst ser man sina bekymmer ur andra perspektiv ibland... och då krymper de. Jag har inte ens börjat gnälla än utan ligger snällt på soffan och vilar. Och smyger upp till datorn lite då och då....

Tankevågor sa...

Vilket elände med så mycket feber! Stackars dig! Men när det slår till så där är det bara att kapitulera och inse att nu måste man vila och sköta om sig. Gör det nu och krya på dig vännen!

Ska du uppåt hit om några veckor eller?

Bloggblad sa...

Londongirl: Jepp! Och apropå det måste jag väl boka tågbiljett med det snaraste... 2-4 februari är det psalmhappening på Fryshuset. Men då är jag inbokad precis hela tiden. I maj, på vår sista träff, ska vi avsluta med en konsert, då ska jag göra lite reklam för den i bloggen.

Anonym sa...

Krya på Dig!!

Bloggblad sa...

Dakota - tack! Det har jag gjort!