Statcounter

torsdag, augusti 06, 2009

Att ljuga är fult.... del I

Jo, jag vet att man inte ska ljuga, men om jag hade skrivit att jag och maken skulle resa bort ett par dagar = att huset står tomt och obevakat... det hade ju inte varit så lyckat eftersom mitt namn och adressen finns lätt tillgängligt.

Jag har alltså inte legat under äppelträdet i fem dagar... men jag låg där nyss en stund... och kommer att göra igen bara maskingubbarna mitt emot tar lunch.

Alltså: Vi har varit i Skåne några dagar. Hyrde ett hus mitt på Österlen, av en god vän som är konstnär och hade levt ut många lustar direkt på väggarna... ett helt makalöst hus, det var som att bo i en ateljé... och det ÄR ju faktiskt det också, med galleri för allmänheten i ett av rummen.

Jag skrev del I i rubriken... kanske kommer del II och del III, det beror på om jag hinner få färdigt julsången på tre verser som jag fick beställning på just innan jag åkte... Gissa om det var svårt att ligga och flyta i havet med glittrande sol och tänka på snö och is! Sommarsången som jag gjorde i början av lovet var betydligt enklare. Nu som först fick jag svar på att den blev godkänd och kommer att användas i höst - till vad håller jag tyst om ett tag till.

Nu blir det badbilder!!! Min badvakt lekte med kameran så fort jag närmade mig vattnet... och det fick mig att inse att bantning är nödvändig... därför blir det bara undervattensbilder!

Jag har berättat om min bottenfobi tidigare - men bada där det är sandstrand, långgrunt och synlig botten - det är nåt helt annat... Ett bad per dag! Första dan blev det inte långt, det klirrade av isbitar i Hanöbukten, men de andra dagarna fick maken ligga rätt länge på land och vakta saker. Tur att han inte vill bada och gillar att ligga och sola...
Första kvällen - svinkallt söder om Åhus! Andra dagen - utanför Ystad (jodå, jag träffade bloggare... fast inte i vattnet)
Nedanför Stens huvud... Sol och varmt och härliga vågor.

Efter dagstur till Helsingör stannade vi i Borstahusen - underbart ställe! Där var det tre små flickor som surrade runt mig, fnissade och frustade... efter ett tag upptäckte jag att de var impade av min flytstil med tårna upp - inget jag tränat på, det bara blir så när gumpen åker ner. Jag lärde ut tekniken med att simma lite med armarna och ha fötterna stilla - men de åkte ideligen ner med huvudet under vattnet. På hemvägen igår blev det ett par timmar vid Yngsjö havsbad - det var fler än vi som hade fått den idén... det gick knappt att ta sig ner till vattnet.

Nej, nu ska jag se till att få ihop vers 2 och 3 till julsången... sen hoppas jag få tid att se vad ni andra haft för er.

Förresten - jag såg i tidningen att jag återigen vunnit Trisslotter på korsordet!!! Fyra stycken. Sist var det inte vinst på nån, jag tror att de bara köper in nitlotter... Men min inskickningsteknik funkar... För att travestera Lena Ph: Jag klistrrrrarrrr mina egna kuverrrrrt....

32 kommentarer:

Monica Hansen sa...

Häliga badbilder!

Cecilia N sa...

En gång har jag badat i år. Men när jag ser dina bilder och den blygas bilder så inser jag att säsongen fortfarande finns. Fast kanske inte här.

Jag vill också!

Jenny sa...

Oj, så härliga badbilder du visar här!
Tänk att vi varit i Skåne samtidigt, men jag tyckte nog att det var liiite för blåsigt och regnigt dom flesta dagar för att bada...Hehe!

Men någon dag var det ju skönt förstås, och jag tror mej ha hört att vädret var liiite bättre längre söderut än där jag befann mej.

Njut vidare av härliga sommardagar nu...under ditt äpple-träd!
//Jenny

Bloggblad sa...

Monica: Jag var helt salig... fast inte av en del andra bilder...

Cecilia: Jag brukar aldrig komma iväg och bada när skolan har börjat, så för mig blir det nog inget mer. Har lust att vara hemma de sista dagarna.
Jag längtar ständigt efter att bada... blir värre med åren, det där.

J: Det var varmt alla dagarna, på måndagsmorgonen vräkte regnet ner och åskan dundrade, men sen var det uppehåll och varmt och gott hela dagen. Tisdagen kom solen när vi var vid vattnet, men det var varmt hela dagen.

Och igår när vi åkte hem - då kom medelhavsvärmen.... syns på vattnet också tror jag.

Bloggblad sa...

J:Tack - förresten, jag ska försöka njuta trots bygg-oljudet, följer deras matraster...

Ha't så skönt själv.

Anonym sa...

Härlig härlig.
Men visst kan det vara svårt med julvers vid en sånt fantastiska semestervecka. Inte lätt, men du löser det säkert galant. Har det så bra / ela

Linda sa...

Jag trodde att vi skulle få se rörliga bilder :)
Men åh vad jag längtar efter ett bad!! Jag har ju badförbud den här sommaren... :(

Nina sa...

Och jag som lider av semesterabstinens vill genast rusa till Österlen och bada. Aj så du ställer till det :)

Elisabet. sa...

Härliga bilder och nu ska jag promenixa ner till stranden .., sonen har min cykel .., det får bli välbehövlig prommis och sen bad i böljan den blå!

Bloggblad sa...

ela: Det känns knepigt, men nu är två verser färdiga... svetten lackar.

Linda: Tänk valross vänder sig i vattnet, så får du rörliga bilder... :)
Jag längtar sååå efter att ligga i blöt igen. Sög verkligen ur det sista igår... låg i blöt hur länge som helst.

Nina: Det var gudomligt. Men nu springer jag mellan vilstolen och resväskan och datorn. Känns som om semestern är slut nu. Synd att jag ställer till det för dig!

Elisabet: Åh... tänk att ha så nära jämt. Jag skulle kunna tänka mig att bo så.

Cicki sa...

Vad härligt ni ser ut och ha det. Jag är rätt kräsen på badplatser så jag kan inte påminna mig att jag badat sedan 2001 när vi var på Sicilien. Annat var det i mitt gifta liv när vi hade egen brygga att gå ner till.....:-)

Bloggblad sa...

Cicki: Jag är bara kräsen när det gäller hur botten är... Jag har älskat att bada hela livet, men det blir värre för varje år. Längtar jämt.

Förresten har jag haft jättestor nytta av (din) min nya väska - allt ryms.

bettankax sa...

Å vad härligt att se dig i böljan den blå. Det var även mycket trevligt att se dig "på riktigt". Tack för en trevlig kväll!

Cicki sa...

Det ser så skönt ut att jag blir sugen men sedan kommer jag mig inte för att åka och bada. Kul att du har sådan användning av väskan. Det är din nu....:-)

Bloggblad sa...

Bettankax: Böljorna gav mersmak, blir kanske Vättern i morgon...
Jättekul att träffa dig! Har funderat en hel del på dina klokskaper.

Cicki: Ensam skulle jag inte åka mer än till friluftsbadet innan det stänger och alla har gått hem...

Jodå, jag känner att det är min väska, men ändå...

Evas blogg sa...

Vilka härliga badbilder! Själv är jag en badkruka som sällan badar men vistas gärna vid havet ändå. I Borstahusen var vi en semester när jag var liten. Underbart ställe vill jag minnas.

tant lila sa...

Härliga badbilder!
Visst är väl Skåne fint!
Jag är född och uppvuxen i Malmö, fast i ett villakvarter, inte inne i stan.
Och min moster o hennes familj har haft en gård på Österlen. (sådana där Sthlms bönder)

tant lila sa...

Härliga badbilder!
Visst är väl Skåne fint!
Jag är född och uppvuxen i Malmö, fast i ett villakvarter, inte inne i stan.
Och min moster o hennes familj har haft en gård på Österlen. (sådana där Sthlms bönder)

Marianne sa...

Jodå, sådana där små vita lögner får man dra till med ibland. Härligt att få vara i Skåne några dagar, det är ett av mina favoritlandskap. Även om det mest är västkusten jag känner till efter 17 år i Helsingborg.

Så du har också bottenfobi! Så skönt att höra att det inte bara är jag som är "sån"!

Du är ju en riktig badbrud, ju!

Bloggblad sa...

Eva: Det är bara läskig eller osynlig botten som håller mig borta... jag tvärvägrar hur varmt det än är om det är slibbigt eller så.
Borstahusen hörde jag talas om när jag bodde i Malmö som barn, men har aldrig varit där. Inte i Landskrona heller, men nu körde vi runt ett par varv.

Tant Lila: Jag gick andra klass på Västra skolan i Malmö, min mamma vantrivdes i stan, så det blev bara ett år där.

Marianne: Jag har många favoritlandskap, så fort det är vackert med fina vyer tycker jag att "det här är vackrast"...

Kul att hitta en till som inte gillar läskiga bottnar... har bara träffat en förut, en karl...

Jag låg i blöt vääääldigt länge. Tur att maken hade en ny liten handdator att leka med... Och jag gör mig bäst med det mesta under vatten :)

Klimakteriehäxan sa...

Just i dag har jag badat tre gånger ... men inte på så fina ställen som där du har flutit runt med tårna i vädret! Låter som om ni haft några sköna dagar.
Och grattis till lotterna - är det inga fler som skickar in sina lösningar eller ???? :-D

Bloggblad sa...

K-häxan: Åja, fint och fint, det är ju naturstränder...

Eftersom tjejerna tyckte det var så kul med mina rosa tår som stack upp, måste jag kolla om det inte är fler som gör så... man ser så bra när man flyter så, huvudet rakt upp....

Tack - jag väntar ivrigt på att de ska komma på posten. Jo, det är massor som skickar, men säkert inte så många som bygger egna roliga kuvert av presentpapper och frimärker med mängder av roliga märken (ärvde ju ett helt stort album med många hundra märken.) När jag skickar i vanligt kuvert brukar jag inte vinna. Det gäller att sticka ut - här som annorstädes.

Tankevågor sa...

Härliga badbilder! Jag som just nu är hemma i stan håller på att krypa ur skinnet av längtan till att få bada. det blir liksom inte av fast det finns massor av bra stränder i närheten här.
Längtar till mina egna klippor och bryggor. Kanske åker ut igen idag.

Vad roligt att du träffat Linda och Bettankax!!! Det skulle jag också velat göra....och få hålla i lilla Ebbagull. :-)

Bloggblad sa...

Londongirl: Vi har bara en halvtimme ut till kusten, men det blir inte så ofta av ändå. I dag hade vi tänkt åka till Vättern och hämta upp barnbarnet på vägen, men hon har fullt med röda utslag, så det blir inget bad för henne. Då stannar vi hemma och lyssnar på asfaltläggarna...

Miss Gillette sa...

Med risk för att låta enfaldigt fantasilös kan jag ändå inte låta bli att falla in i doakören av oooh och åååh kolla böljan den blåååh!

Jätteskönt ser det sannerligen ut och det är med viss bestörtning jag tänker på att jag själv har badat ungefär tre gånger i sommar. Fast nu kommer sköna augusti, månaden som träder fram som en allt klarare favorit på många sätt. Den har klättrat drastiskt på topplistan och det med rätta.

Det är nu badtiden börjar, det är nu sommaren mognar och får sitt lugn. Härligt! Njut vidare!

Eleonora sa...

Vilka underbara badbilder! Du har haft sköna dagar hör jag och det var väl just vad du behövde kan jag tro - lugn och ro och långt borta från asfaltgubbsen!

Hoppas det blivit klart nu när du är tillbaka igen. Sköt om dig och stor sommarkram från mig

Bloggblad sa...

Miss G: Jag behövde en sån doakör efter att ha sett en mängd bilder bak- och framifrån i helfigur medan jag gick i och ur havet...

För mig är augusti = slut på sommaren = skolan börjar. När jag var ung avskydde jag hemska sommaren med flygfän och tråkig ledighet - längtade alltid till skolan. Men det har svängt det där... fast numera med halvtid är det inte så tufft... och inga småbarn hemma.

När jag var tjl i två år, lärde jag mig att uppskatta alla årstider, jag hann liksom kolla in dem. Och vinterhalvåret är mer kravlöst än sommaren med en massa "måste njuta/bada/umgås/sola/röja/hinna/resa...."etc.

Eleonora: Vi springer ut till vilstolarna så fort de tar paus... en av gubbarna varnade mig idag att det blir VÄRRE... hela gatan ska läggas om. Det har vi väntat på i 10 år, många hål är det i asfalten, så egentligen är det ju bra... och vi kan ju sticka härifrån.

*kramar tillbaka*

Liv sa...

Vad mysigt det ser ut! Skåne är otroligt vackert! Jag saknar det så enormt mycket emellanåt, speciellt när jag ser så här fina bilder.

Klimakteriehäxan sa...

Jag har f ö samma flytteknik som du!

Bloggblad sa...

Liv: Ja, det är vackert - men det tyckte jag inte när jag bodde i Malmö som 8-9-åring... fast jag gillade "Ribban"...

K-häxan: Häftigt! Jag tycker det är så himla härligt att ligga så där och titta på vattenytan. Helst med solglitter... På ett av ställena fick jag ideligen vatten över mig.

bollebygdsbo sa...

En härlig semestertripp ni haft till Skåne. :)
Bottenfobi har jag också.
När jag simmade Vansbros Tjejsim visste jag ju att det bara var att simma fram till målet där det fanns en träspång att gå upp på. ;)
Jag badar gärna och mycket där det finns fin botten och klart vatten.

Förra sommaren var vi i Åhus, vid bryggan, och det var superbra!
2002, sommaren då jag opererades, campade vi i Borstahusen. Också en fantastisk semester.

Bloggblad sa...

B-b-bo: Nåt tjejsim skulle jag inte kunna ställa upp. Håller mig helst nära land - visst orkar jag simma, men tanken på vad som finns under... nej.

Vid Åhus tältade vi när barnen var små - men Borstahusen var helt nytt.