Statcounter

söndag, augusti 23, 2009

Hyena för en dag

Jag brukar verkligen inte vara den som går och tittar på olyckor, tvärtom brukar blunda om jag måste passera någon och håller mig helst borta. Men en sån här grej, när en båt kör upp på land från Göta kanal, det måste jag ju bara se. Jag var inte där när det hände, men ett dygn efteråt såg det ut så här: Åter på plats i vattnet. Väl avspärrad... med en schäfer fastbunden vid båten och flera vakter... Och här låg den igår. Ett par meter till, så hade den tippat över den branta kanten ner till parkeringen 5 meter nedanför. På filmklippet på Aftonbladet ser det ut som om folk stod riktigt nära, men det är som synes en bit bort - där det går folk på bilden, där stod de närmaste.

20 kommentarer:

mormor Hannele sa...

lite onykter..

Bloggblad sa...

Båten, föraren eller jag? hehe... Näe, jag hörde nåt om att det blev oväntade svallvågor i den trånga kanalen, och att en våg lyfte upp båten.
Men visst är det dumt att lattja med så tunga grejer där det finns en massa folk. Har ju hänt olyckor förr.
Här diskuteras en kommande båtlyft - nu fick alla motståndare tillfälle till roliga kommentarer om den.

Monica Hansen sa...

Jag såg nyheten, vilken grej! Tänk om båten tippat ner på bilarna. Det skulle slutat med roliga rapporter till försäkringsbolagen, om bil totalmosad av båt.. :)

Bloggblad sa...

Monica: Tänkte inte ens på det... Allra bäst var att ingen blev skadad... Det handlar inte om många meters marginal här.

bollebygdsbo sa...

Jag tänkte på dig när jag hörde om det. ;)

Klimakteriehäxan sa...

Helt galet! Och eftersom ingen blev skadad kan man ju få fnissa lite.
Om ni vill se - som ett komplement till Bloggblads bilder - hur det såg ut när den fortfarande stod på land kan man gå hit:
http://svt.se/2.33686/1.1663248/stridsbat_korde_upp_pa_land?lid=senasteNytt_275214&lpos=rubrik_1663248

Miss Gillette sa...

Det är ett lustigt sammanträffande -- i gårdagens DN Boklördag får Pansarkryssaren, Molly Johnsons debutroman från 1955 som nu utkommit i nyutgåva, lysande kritik. Den handlar om en pansarkryssare som ränner in i en svensk småstad med full sula ... När jag såg löpen om detta hoppade jag till. Selektiv varseblivning är en sak, men är det inte ett lite väl vältajmat sammanträffande?

Måste nog blogga om det här, tror jag.

Bloggblad sa...

Miss G: Visst är det konstigt. Men det är väl inte första gången som det händer att nån fantiserar om något som sen händer - fast just nu kommer jag inte på nåt, men jag vet att jag tänkt det när det sammanfallit.
(Men det går ju inte riktigt att jämföra med när jag i början av 70-talet drömde om en apparat som kunde spela in teveprogram...)

Linda sa...

När allt går bra så får man både skratta, skoja och tokglo :)
Tycker jag :)

Bloggblad sa...

Linda: Jodå, men man får en tankeställare också: så nära det är mellan ingen fara på taket (kanalen) och katastrof!

Miss Gillette sa...

Ha ha! Ska man kalla dig Saida hädanefter?

Bloggblad sa...

Miss G: hehe... eller dig?

Annika sa...

Jag såg det där i ngn kvällstidning. Ruggig tur de hade i oturen, och självklart kan man gå och titta på sånt då man vet att allt gått bra :-)
jag kan tänka mig hur skakade båtens ägare och passagerare måste ha varit dock.

Bloggblad sa...

Annika: Det var en militär uppvisning, de skulle alltså köra snabbt och sen bromsa fort - vilket inte gick. Hemvärnsmän tror jag det var, men visst var de slokörade när de klev ur på land... har jag hört, alltså.

Musikanta sa...

Musikanta:
Det var redan en kommentar om en båtlyft i dagens tidning...

Men tänk om det hade stått någon familj med barn just där - man blir mörkrädd att något sådant kan få hända överhuvudtaget.

Bloggblad sa...

Musikanta: Visst är det onödigt att köra tuffa uppvisningar med tunga maskiner bland folk... har de redan glömt flygplanet som kraschade i Sthlm mitt under en uppvisning?

Cecilia N sa...

Precis den saken tänker man på.

Bloggblad sa...

Cecilia: Ska vi gissa att det var grabbar i olika åldrar som hittade på spektaklet?

Vonkis sa...

Jaa du, kära stridsbåt 90, vad skulle du upp på land att göra, trodde du att du var stridsvagn 90 helt plötsligt?

Marianne sa...

Jaså, så det där var hemma hos dig! Ja det var ju skönt att ingen blev skadad. Jag var med om en storm i US en gång, efter den hade en stor segelbåt åkt upp över stranden och in i någons vardagsrum! Det såg inte klokt ut kan jag lova. Men det var före digitalkamerornas tid, och före ägandet av någon kamera överhuvudtaget, så jag har inga bilder.