Statcounter

måndag, oktober 19, 2009

I medgång och motgång...

Om motgångar har jag gedigna kunskaper. Jag har bl.a. en hel pärm med alla refuseringar à la "Tack, men nej tack!" och åtskilliga sömnlösa nätter och oro och eländes elände i bagaget. Livet har på mångahanda sätt trilskats - lite mer än det som hör till - och jag har tränat hårt och länge på att skaka av mig, ta nya tag... lägga bakom mig... och alla andra floskler som finns för ändamålet. Och faktiskt har jag blivit rätt bra på att tackla svårigheter.

Men, även om saker och ting faktiskt har gått i lås då och då, så har det inte kommit så plötsligt och så mycket på en gång som nu. Att få en bok utgiven tar ca 1½ år med många om och men på vägen, innan det är dags att våga glädjas.

Jag var faktiskt helt oförberedd på att vår sång skulle vinna, och att det skulle bli sånt ståhej. Och att det skulle vara ganska stressigt och tröttande med ståhejet. Det är oerhört roligt och jag är både glad och tacksam - speciellt tacksam - över att orden ibland trillar ner precis i rätt ordning, och att en sån naturbegåvning som Linda hittade dem för ett år sen... (klart att jag tror på en högre mening med att hon hittade min blogg just när jag behövde en tonsättare) och att ungdomskörerna som varit slutjury hade fastnat just för den här sången. Den andra som kom med trodde vi båda mer på... och sen fick Linda med en helt egen. Fantastiskt.

Det var så maffigt med mycket folk i domkyrkan - en gudomligt skönsjungande flickkör som sjöng de tre vinnarlåtarna, och sen efter prisutdelningen blev det konsert. Hela stiftets kyrkomusiker hade övat under sitt konvent och framförde makalöst fina sånger som avslutning... körmusik blir bättre med proffs, hur kul det än är i en kyrkokör på landet.

Maken påpekade flera gånger under nerresan att jag måste förbereda ett tacktal, men det tänkte jag inte göra. Bara säga ett enkelt tack och se glad ut, hade jag tänkt mig. Linda kom rusande med tåget och hann klä om på vårt hotellrum och sen for vi iväg tillsammans.

Och så - precis när vi var på väg in i kyrkan sa domprosten att vi måste säga nåt kort om hur sången hade kommit till... Fast det var bra att bara ha 2 minuter att fundera ut ett litet tal, ingen av oss hann bli nervös eller fila på ordvalen och jag tror vi sa bra saker.

Den här bloggaren kom fram och hälsade... och senare, på Facebook, låg ett meddelande om att en kvinna jag lärt känna via Skrivarsidan hade sin dotter med i kören som sjöng. Häftigt. Det var inte svårt att få till ett naturligt smajl.

Sedan en timme ligger det en cd med en musikal på mitt bord... och en punktad lista med handlingen. Om ett par veckor ska dessa låtar hänga ihop genom en röd berättartråd - ur min penna. Och snart ska nästa församlingsblad sättas ihop... Vilken tur att jag har en hel drös med kompledigt att ta ut, plus hela nästa vecka ledig.

Vi hörs! De roliga detaljerna med bra festtips från i fredags har kommit lite i skymundan, men de kan jag återkomma till när vardagarna blir som vanligt igen.

Och tack alla snälla goa som har skrivit, mailat eller ringt och gratulerat - stor kram. På Facebook finns fler bilder för den som är med där.

32 kommentarer:

Cicki sa...

Jag säger bara en sak: NJUT!

Klimakteriehäxan sa...

Instämmer helt med ovanstående!!!

Bloggullet sa...

Så härligt när det vänder och kommer till en istället för ifrån en.
Grattis till framgången.
Kram

Paula sa...

Hej igen!
Det var roligt att ses, och TACK för böckerna!

Bloggblad sa...

Cicki & K-häxan & Bloggullet: Jodå, jag kommer ideligen ihåg att njuta.

Paula: Ja, det var kul att du var med - och så vackert ni sjöng!!! Den där ni stod utspridda och den med solisten... det var bland det bästa jag har hört nånsin. Tårarna kröp fram...
Hoppas böckerna kommer väl till pass - på min hemsida finns den förtext som försvann i tryckeriet nånstans.

Miss Gillette sa...

Varmt grattis, det är verkligen jättekul och antagligen hemskt hemskt välförtjänt. Det hörs hur glad du är och det _vet_ jag ju är välförtjänt!

Elisabet. sa...

Så roligt för dig ., eller för er, kanske!

Det måste nog vara som att surfa på allra bästa vågen.

Fortsätt och njut!

Bloggblad sa...

Miss G: Tack, ja, som jag förstod det hade ungdomarna som poängsatte sångerna varit väldigt hårda i sina omdömen... och jag är så glad att jag nästan får kramp i kinderna av att le... :)

Elisabet: Jodu, det ger energi att fortsätta samarbetet. Men jag blir nästan trött i benen att hålla mig uppe på surfarvågen...

Cecilia N sa...

Än en gång grattis! Och det att ungdomskörerna varit hårda i sina bedömningar och inte "whatever ..."-trista gör det ju ännu roligare.

Nu är du snart så mycket kändis att du får ut dina böcker också!

Cecilia N sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Cecilia N sa...

(Jag klickade dubbelt ...) :-X

Bloggblad sa...

Cecilia: Med så snälla saker får du klicka hur många gånger som helst.

Nu ska jag iväg på konferens... har gjort undan en massa smågrejer. Skönt! Sen kan jag ta de större...

cruella sa...

Har jag ens kläckt ur mig ett grattis? Tror inte det. Men här kommer det! Vad härligt det låter alltihop! Bara du ser till att luta dig på soffan emellanåt:-)

malou sa...

Grattis till er bäge, så fantastiskt kul! Du måste känna dig både stolt och ödmjuk och mycket glad!

Anonym sa...

STORT! Det måste kännas underbart att bli uppskattad för det man är bra på och verkar älska att göra. Hoppas för er båda att det fortsätter!

Du är bra på schalar som fräschar :)

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Cruella: Tack ska du ha, jag kräver ju inte att alla måste gratulera... men visst blir jag glad. Jag har tagit kompledigt resten av veckan, har bara varit på ett nödvändigt möte (men hade med mig tårta) i övrigt ska jag vila mycket nu i två veckor. Att sitta hemma och skriva vid datorn räknar jag knappt som jobb, jag gör det ju när jag vill - okammad och oklädd om jag vill...

malou: Tack - och helt rätt. Så många nej som jag varit med om, är det inte så självklart med ett rungande JA...

K-sprutan: Visst är det roligt även om det är ovant. Jag kan nog vänja mig vid framgångar...:)

Det är så bekvämt med sjalar, det räcker ju med en eller två svarta grejer.. blir billigare i längden. Och vilka färger som är fördelaktiga har jag lärt mig med åren.

Monica sa...

Å, grattis! Vad kul! Det är du väl värd!

Vilken rolig tid du har framför dig nu.

Nina sa...

Härligt!

Tankevågor sa...

Du är värd all framgång och såklart att du ska njuta för fullt av den! Jag har en stark känsla av att det kommer mera! :-)

Man vet aldrig snart kanske du knåpar ihop en text till Melodifestivalen också?

GRATTIS igen kära bloggsyster!

Bloggblad sa...

Monica: Tack - och rolig, men säkert fullspikat ett tag. Tack för mail. Återkommer!

Nina: Jag har inte slutat sväva riktigt ännu.

Londongirl: Tack snälla. Jag har faktiskt varit med och skickat in bidrag, men det är oftast samma namn som återkommer... och det är inte riktigt min genre. Men visst, lite extra STIM-pengar skulle inte sitta fel.

Eleonora sa...

Käraste goa vännen! Först varmt grattis igen och njut så lääänge du bara orkar! Det är alltid lika roligt att läsa din blogg och att du också tar dig tid att hälsa på hos mig är verkligen glädjande. Tack för dina alltid så välkomna kommentarer.

Hoppas denna vecka blir bra för dig och att ditt liggande projekt löser sig väl! Kramisar

Christina sa...

Verkligen jättekul! Det riktigt strålar om er :D

Liv sa...

Grattis! Detta pris är du alldeles förtjänt av! Jag har ju förstått att du har många järn i elden!
Ha ett skönt höstlov så ses vi nästa måndag!

Marianne sa...

Jaaa, stort, stort GRATTIS till dig och Linda! Den här framgången är ni verkligen värda!

Bok också? Berätta mer!!!

Och musikal! WOW säger jag bara!

JÄTTEGRATTIS!
KRAMAR!

Musikanta sa...

Tur att du står med bägge fötterna på jorden när allt plötsligt går så bra...
Kul är det i alla fall!

Bloggblad sa...

Eleonora: Roligt att du läser här! Och jag har det så bra med mina uppdrag, bäst är ju när jag kan jobba hemma med dem... men nu ska jag iväg och uppträda på en lunchträff, så jag måste kamma till mig och harkla upp mig...

Christina: Det känns så otroligt... Jag har ju skrivit i några år, men Linda har inte tonsatt förrän förra hösten när hon hittade mina texter.

Liv: Ja, det gäller att smida medan det är varmt... Tack.
Ha ett skönt lov, ta det lugnt med boxningen så ses vi.

Marianne: Ingen bok på g, fast några manus ligger det i lådorna... Nu satsar jag på musikaljobbet ett tag.

Musikanta: Det vete tusan, jag har allt svävat omkring i det blå ett tag. Men nu börjar vardagen bli som vanligt. Ska klä på mig och åka iväg på ett gig med Britta-Cajsa på fattigstugan nu.

Monica Hansen sa...

Vilken fin bild på dig:)

Marias stickning och läsning sa...

Grattis till framgången! Imponerande!
Har läst texten och lyssnat på klippet som du länkat till. Skulle gärna vilja höra hela psalmen. Den gjorde ett starkt intryck.
Kram
Maria

Bloggblad sa...

Monica: Tack - ibland blir jag bättre på bild än i verkligheten...

Maria: Tack ska du ha! Jag blir jätteglad. Så fort jag fått hela inspelad ska jag lägga den på myspace, men vi har gjort om den lite, och jag har bara den gamla inspelningen. Linda har ju en liten grabb som inte gillar när mamma grejar med annat... :)

ullrika sa...

det här är så himla häftigt! plötsligt händer det liksom!!

du är det verkligen värd och jag är otroligt glad för din skull (och Lindas såklart, men henne "känner" jag ju inte)! mestaste grattiset - igen!

krams!

Josephine sa...

Det låter underbart! Grattis, grattis, grattis!! Jag blir tom sugen på att köpta häftet, nyskrivna psalmer - hur låter de jämfört med gamla?

Bloggblad sa...

Ullisen: Åh, jag ser att jag glömt att tacka - men jag läste ditt tack direkt.

Josephine: Tack - ja, det är så himla roligt. Jag är jätteglad och fortfarande förvånad. Hur de låter? Ja, vinnarlåten kan du höra på min MySpace - de andra har många synkoper, det är modernt... och är lite poppiga. Inte så fyrkantiga och tunga - och texten är mer vardaglig.