måndag, mars 08, 2010

Skeptisk

Hm... Jag fick ett erbjudande om kostnadsfria läromedel som är gratis. Redan i annonsen blir jag skeptisk - behandlar man svenskan så illa där, hur ska det då se ut i läromedlen?

Förresten, jag kan visa hela... jag ryser faktiskt flera gånger här:

På Gratis i Skolan hittar du kostnadsfria materiel, evenemang, lärarhandledningar, lektionsunderlag och annat som inte kostar något!

20 kommentarer:

Tankevågor sa...

Ja det var ju en knasig formulering!!

Elisabet. sa...

Ja, nu förstår jag .-)

Haha.

Cecilia N sa...

Du kanske ska se det som en platsannons?

Själv är jag nog inte riktigt klok. Nu när jag äntligen fått en lärobok (flera!) på svenska så sitter jag och rättar stavfel och rent av streckfel!

Jag tycker det är jobbigt att snubbla på sånt. Men ögonen och hjärnan tar in det. Jag vet inte hur man läser utan att det ska bli så.

Evatina-beth sa...

Jag känner mig ofta som en språkpolis. Reagerar på sådant som jag tycker är klart fel,även om en del är accepterat idag.

mossfolk sa...

Haha, men det är väl klart att du ska köpa kostnadsfria läromedel gratis, som du inte behöver betala för... Eller... ;)

Bloggblad sa...

Londongirl: Jag bara suckar...

Elisabet: Ni kanske säljer gratis varor kostnadsfritt?

Cecilia & Eva-thina: Jag brukar inte kalla mig själv för språkpolis, för ibland gör jag slarvfel jag med, men jag tycker att jag alltför ofta hittar direkt felaktiga saker i skolböckerna - och dessutom både gammeldags och dialektala uttryck som vore urdumt att lära nyhitkomna barn. Jag stryker friskt i deras böcker - och de gapar förvånat... att jag törs!

mossfolk: Jag klickade inte ens på länken - så behöver jag inte irritera mig på nåt mer där. De hade dessutom blandad läroböcker med evenemang och annat materiel...

Lena sa...

Jisses!

Strumpstickan sa...

jösses!

Bloggblad sa...

Lena & Monica: Jag gissar att ni åsyftar samma sak... :)
Snacka om taskig trovärdighet.

Sara sa...

Herre Gud... Det går inte att ta seriöst!

Musikanta sa...

Dom har inte så höga tankar om lärarnas IQ verkar det som...

Bloggblad sa...

Sara & Musikanta: Ni förstår förstås direkt varför jag inte ens kollar...

Ingela sa...

Om du tittar efter så förstår du att de generösa har råd att vara det. Stora företag och organisationer typ SAF står bakom det där.

Monet sa...

Det där är samma sak som när små (eller stora för den delen) företag vill tala om att de kan sin sak. Och skriver att de är "proffesionella" :-)

Bloggblad sa...

Ingela: I dag tänkte jag att jag nog ändå är så nyfiken att jag måste kolla vad det är...

Monet: Mörkrädd blir man ju. Eller som vi säger på nysvenska: Jag kan känna att jag blir mörkrädd... (har du lagt märke till det när du är i Sverige, att vi alltid "kan känna" i stället för att vi tycker saker. Och vi känner det gärna "någonstans" också...

Marianne sa...

Vad är det för idioter de anställer? Har folk inte gått i skolan? Fast det är klart, om man inte har bott så länge i Sverige kan det kanske bli sådana fel. Så är det nog. Men då borde väl någon med svenska som modersmål korrläsa?

GRRRRR!

Vonkis sa...

Jak är den nya svenskläraret?

Bloggblad sa...

Marianne: Ja, just om man ska sälja läromedel känns det skönt om alltihop är trovärdigt. Jag kunde inte hålla mig utan gick in på sidan, och den är seriös i övrigt verkar det som.

Vonkis: Det är ett orm som kruper!

Margit sa...

Hej igen!!
ja det var inte nån "välstavning" precis!!! Nåt konstigt , tror jag...
Kram!

Bloggblad sa...

Margit: Stavningen är inte så illa som meningsbyggnaden...