När jag mitt i lovveckan fick ett duktighetsryck, fanns det läsare som befarade att jag snart skulle börja baka också... och nu har det hänt. Fast i ärlighetens namn erkänner jag att det är min tur att ha med nåt smarrigt och onyttigt till fikat på måndag i skolan. Vi firar nämligen när skolveckan börjar, och inte på fredagar som en del andra gör... Jag lovar - den var kanongod! Receptet på den enkla men goda Dumlekakan har jag hittat en receptbok för kyrkkaffebröd. Och se! Där fick jag in en liten kyrklig touch. Det var annars nån käck läsare som tyckte att jag kunde avsluta varje inlägg genom att önska "Herrens frid" med barnbarnets ord: "Har'u sprit" - men då kanske det står en flaska utanför dörren både nu och då...
UPPDATERING: På begäran kommer receptet här:
Dumlekakor
1 påse Dumlekola (220 gr - då blir det ett par över att äta upp)
1 pkt Noblesse -choklad (blir också ett par över att äta)
3 dl vetemjöl
200 gr smör
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Mixa i matberedare, låt vila kallt, rulla ut, skär 24 bitar och lägg i lika många aluminiumformar. Lägg i en kola i varje och grädda 10 min i 200 grader. Lägg på en Noblesse direkt.
27 kommentarer:
Men åh, Gud i himmelen (var det kyrkligt eller hädiskt?) så gott det ser ut!!! Snälla, snälla, snälla kan man få recept?
Jaså var det inte allvarligare än så?
Jag såg framför mig hur er spis lagt av och ni måste köpa ny.
(Tänker kanske mer på arian om rocken som nog måste pantas i la Bohème.)
gramici blev wv. Är det en mindre sorts gram?
Marianne: Gudomligt gott, det kan inte var hädiskt när det kommer ur en kyrkkaffereceptbok!
Det kommer recept i morgon!
Cecilia: Allt ska bort! Jag gissar att det kommer att bli så enormt mycket roligare att baka och laga mat med en spis full av finesser. Eller? Jaså, jaha. Inte det.
Det ser smaskens ut!!
Det är väl inte helt fel att få en flaska utanför dörren då och då. Huvudsaken det är ett gott vin att njuta av. Kakorna ser grymt goda och kaloririka ut.
Ruta ett: Dom är så otroligt goda... tur att det blir några över.
Cicki: Tror du budskapet når fram?
Det är den sortens bantningskakor som man kan föräta sig på...
Det blir inte skojigare att baka eller laga mat i en ny spis, tyvärr..
Det ser smarrigt ut!
:)
malou: Och det som jag hade hoppats... blir det inte roligare att diska med ny diskbänk heller?
Tigris: Välkommen hit! Och - det VAR smarrigt. Finns ett par kvar i frysen...
Kunde du kanske skicka hit lite duktighetsryck? För här känns det allt som oftast åt benvilarpaus-hållet!
Jag skrattar gott, mycket gott åt barnbarnets haru`sprit-historia... tack snälla för den!
Å än mer tack för systerkramen... jag blev mycket mycket glad över den kramen från dig. Inte bara för att jag ser dig som en vän, utan också för att jag ser med vilken styrka du möter livet. En styrka som jag bara kan beundra... och ta med mig som en förebild.
Varm kram..
TACK för recepte! Men vad gör du med noblessen? Lägger du den ovanpå eller ska den mixas i smeten?
Bortse från min sista fråga, nu såg jag att noblessen ska läggas på direkt när kakorna kommer ut ur ugnen.
TACK! Den här ska jag göra direkt när Klas kommer hem från Sverige nästa gång, han har redan fått beställning på Dumle och Nobless.
Elisabeth: Jag lever efter Emil i Lönneberga: Man blir så stark som man måste - och känner väl nånstans i ryggraden att jag hade väldigt starka kvinnor före mig... men jag har inte en aning om hur jag skulle hantera din situation!
I dag var jag i kyrkan - och mumlade förstås min spritfråga... :)
Marianne: Rapport emotses! De blir riktigt knäckiga och smarriga... det blev ett par över till i dag också. Lycka till!
Det ser supersmaskigt ut. Jag som sade senast igår att här skulle bli lite mindre fikabröd och kakor ett tag framöver... Men det här måste förstås provas!
Mums så ljuvligt gott det där ser ut då. Skulle kunna vräka i mig fem på raken...Blir akut sugen nu...
Bäst jag klickar mig bort, flämt...
Jag bakar aldrig kakor men DE HÄR SKA JAG BAKA! Så fort jag bara kan! Tack snälla du för det receptet!
mossfolk: Jag räknar N/K. Alltså: njutning per kalori - och de här får hög rankning! Gjorde succé - och så är de lätta och snabba att baka.
Annika: De är så smakrika och feta att man faktiskt blir mätt på en... i alla fall en per förmiddag/eftermiddag/kväll... :)
Miss G: Går inte att misslyckas med... Du får rapportera utfallet!
Ojojoj! Vilken orgiekaka. Törs man prova ...
Spara en till mig! De verkar mycket spännande. Fast idag gick inte jobbarjeansen att knäppa (efter vintersäsongen) när jag skulle ut i trädgården så jag kanske borde avstå...
Godisråttan: Fördelen är att man bara orkar äta en - i taget... :)
Musikanta: Det ligger några i frysen!
Jeansen har bara legat fuktigt och krympt!
Mums. Man kan baka i mikron med, lärde mej när vi levde utan ugn..
Hannele: Jag har prövat att baka knäck i micron, men i övrigt använder jag den alltmer sällan. Mest värmer jag min vetekudde i den...
Haha - nu måste jag verkligen skratta. Tänk att jag hade så rätt i mina förmodanden! Kakorna ser hur goda ut som helst och egentligen skulle du ha skickat litet provsmak till mig.
Jösses så goda de ser ut. Rent himelska skulle jag tro. Tack för att du lagt ut receptet, det ska provas när jag piggnar till.
Eleonora: Jag prövade att knycka in en via datorn...
Anki: Välkommen hit. De ÄR himmelska!
Hihi ... ser att jag glömde ett m förut ... det ska nog vara massor med m när man beskriver dessa kakor kanske, himmmmmmmmmelska! Jo jag har varit hos dig och tassat förr i tiden, men det var som sagt över ett år sen jag bloggade här. Nu är jag ute och tittar i Bloggiversum igen :D
Anki: Jag tar inte med mig jobbet hem och rättar därför inga slarvfel i bloggen.
Jag tyckte att din blogg verkade lite bekant, men det är många som kommer och går här, så jag kan inte hålla alla i minnet.
Skicka en kommentar