Statcounter

söndag, maj 30, 2010

Mycket är det...

Här är en av förklaringarna till att jag inte synts till på bloggen på ett dygn: I väntan på att pappa ska komma och hämta... Mormor, morfar och morbror ska åka och hämta en båt... gammal - men nyinköpt.
När jag såg maken hoppa på båten och fixa bort kapellet, fick jag en flashback från sommaren 1970, när jag som växte upp i asfaltdjungeln och inte hade åkt mer än bilfärja, skulle följa med ut till skärgårdsstugan för första gången. Jag var impad till tusen när den då ljuslockige ynglingen hoppade omkring som en skeppskatt på sin fars båt och drog iväg mellan skären ... livrädd men impad. Det tog 40 år innan han fick en egen liten vattenleksak, men han är lika vig nu som då.
Nu ser jag på bilderna att sonen och maken faktiskt är ganska lika, det tycker jag inte annars, men en väninna mailade att hon sett en yngre men längre kopia av min man och undrade om det kunde vara sonen...
Och så drog de iväg - och jag forslade hem bilen. Hinner väl knappt slumra till förrän de är framme vid båtplatsen i Stegeborg.
Hur det går med köket? Jodå, en elkille ryckte ut igår och kopplade in några sladdar till att börja med, så det finns både spis, ugn och kyl (köksfirman bjuder som kompensation). Vatten har vi inte fått in, men avloppsrören stämde, så hälla ut går. Jag har tömt några lådor och fått in en del grejer, jobbigast är alla ställningstaganden: slänga eller spara... ???

19 kommentarer:

Elisabet. sa...

Släng! hälsar en som snart drunknar i kanske-bra-att-ha-grejor i landet Halland.

Och dom är inte mina.

Lena sa...

Släng! Om man saknar en bra att ha grej, så går det ju oftast att låna.

Kul med båt i familjen!

Bloggblad sa...

Elisabet: Jaså, pv är också en hamster... jag har varit gift med en bra-att-ha-are länge... Själv slänger jag som bara den. Har strängeligen förbjudit maken att börja plocka in i skåpen, för jag vet att han hade satt tillbaka även gamla trasiga saker.

Lena: Jag vet! Jag är slängarfantast. Fast det som är helt och användbart går förstås till Återvinningen (=Lettland) Känns hemskt att erbjuda dem det som jag tycker är skräp, fast det är inte bara så. En hel del har jag tredubbelt av.

Ökenråttan sa...

SLÄNG! Jag sammanbor sen eviga tider med en icke-slängare. Nu har vi beslutat ta lite krafttag i alla fall. Bland våra miljoner CD-skivor, t. ex. "Den här spelar vi aldrig. Den kan vi väl ge till nån som tycker om sån här musik?" föreslår jag käckt. "Nja, ja ..." tvekar Lille Maken."OK, jag ska bara kopiera den först" säger han sen. Hopplöst fall, if I ever saw one.

Bloggblad sa...

Ö-råttan: Jag har fått höra från många håll att karlar tycks vara värre hamstrare än kvinnor. Maken har fått stränga förbud om att "hjälpa" mig att plocka in i skåpen, för då vet jag att han bara slänger in allt utan att rensa. Så gjorde han när det blev vind på nya garaget... jag som hade tänkt slänga så mycket, nu ligger det där det ligger... till vilken nytta, undrar jag.

Fast han får gärna hjälpa till att köra iväg grejerna... men jag vet att jag kommer att få tjata. Det kan ligga i garaget så länge...

Klimakteriehäxan sa...

Alltid svårt att slänga, konstigt nog. Men båtturen ser härlig ut! Och jag säger det igen: tänk så härligt när köket är klart!!!

Bloggblad sa...

K-häxan: Den gick så fint och bra, hörde jag. Och nu ligger den bara några meter från vår utflyktsö ute vid Stegeborg, hoppas det blir många varma dagar.

Nu har jag fått vatten också! Underbart. Håller på att tömma kartong efter kartong - men jag tänker inte stressa ihjäl mig. Nu ser jag ljuset i tunneln.

Tankevågor sa...

ÄNTLIGEN!!! :-)) GRATTIS till båten! Det var länge sen du skrev att han ville ha en båt minns jag. Men vad roligt Marianne! Nu hoppas jag ni får en vacker sommar med många fina båtturer.
Hälsa maken från mig!

Flipper är en trevlig båttyp, en sån där hade min bror och svägerska länge och var jättenöjda med.

Bloggblad sa...

Londongirl: I alla fall har han letat aktivt de senaste fem åren, lite mer sporadiskt tidigare, så det var inget överilat impulsköp även om det kom lite olägligt med allt annat som är på gång.

Nina sa...

Släng!

Mycket av det man har i skåpen är överflöd som inte används. Bättre att ge det till någon annan som behöver det om det är helt. Annars släng!

Har bott med en manlig hamster. Och gillar att det finns tom plats i skåp och lådor... i fall man hittar något som verkligen behövs.

mossfolk sa...

Här är en till som gärna slänger! (och bor ihop med en som gärna sparar...)
Så härligt med båt. Då blir det många turer på det blå i sommar. Å så mysigt!

Anonym sa...

Kan du inte ta ner grejerna du tänker slänga till båten och hamstra där?

Grattis till nyinköpet - den ser trevlig ut. Och Förste och Andre Kaptenen ser också trevliga ut :o)

Kulsprutan

ullrika sa...

sitter i samma båt just nu, spara eller slänga. hujedamej!

bloggfrånvaro ursäktad och förstådd :)

ps. skrattade högt och medhållande åt ditt språkpolisinlägg! åt nosknäppen till journalisten alltså. älskar sånt!

bettankax sa...

En alldeles förtjusande liten försommarflicka på trappen:))

Bloggblad sa...

ALLA: Tack - både för råd och komplimanger!

Jag är i full gång med att slänga. Men en massa halvgammalt porslin och ärvda vardagsglas vill jag inte ha i båten. Där räcker det med ett ölglas till maken och ett vind:o till mig. I övrigt kranvatten på flaska!

Men nu blir det honungsvatten i bräddfull mugg!

Eleonora sa...

Haha - släng om du tvekar - eller ändå bättre - skänk till Myrorna. Lycka till

Båthuspernilla sa...

Åh, en Flipper 620 =) Det är en bra båt vet jag bestämt, även om familjens fortfarande ligger på land.

Bloggblad sa...

Eleonora: Jag gör så - båda delarna!

Båthuspernilla: Åh, vad roligt att du säger så! Den kändes himla rätt, jag har inte provåkt än, men maken tyckte att den var skön att köra. (Sen var den välskött till tusen!)

Musikanta sa...

En stilla och försynt undran. Det heter väl grejor och inte grejer? Och imponerad i stället för impad? (Jag dröjer mig fortfarande kvar i inlägget ovan som du märker).

I alla fall var det härliga bilder och skönt att du fått in ugn, spis etc. Hur är det med diskmaskinen? Jag har varit diskmaskin i tre dagar så jag välsignar denna fantastiska uppfinning nu när jag är hemma...