söndag, augusti 22, 2010

Slutet närmar sig...

I dag kändes det verkligen att det trots sol och värme har hänt något - det finns en aning av höst i luften, det kan inte bortförklaras.

Det hade utlovats skapligt väder till eftermiddagen idag, men trots den rätt fina himlen vi såg från balkongen, sade väderprognoserna i datorn något annat. Den ena visade moln och den andra regn.

Vilken tur att båtlängtan och den blå från balkongen fick råda! Som vanligt dumpade maken mig vid färjan i Stegeborg, jag åkte över och gick till barnbadet medan han fixade båten på andra sidan. Inte en människa vid badet trots sol och värme... sen kom han sakta tuffande över och hämtade mig och vi fortsatte ut till Ettersundet där det finns massor av sandstrand, bara att hissa upp motorn och köra in i det grunda. Vilken eftermiddag! Inga badande inom synhåll. Knappt några båtar - bara sol och tystnad, kaffe, bulle och bad. Nu vet jag att jag kan ta mig upp på däck via den smala badstegen och vågade bada från båten för första gången... (kan det bero på att vi var på 0,5 meters djup och att maken gick runt och kollade att det inte fanns några dyhål?)

Lite vemod kände jag ändå, det blir nog inte så många gånger till den här sommaren, vi börjar redan prata upptagning och vinterförvaring. Suck.

I morgon kommer eleverna - och jag går in i tryckfasen med församlingsbladet och får besök av en bloggvän på tisdag, så vi ses när det lugnat sig lite och mitt schema är lagt.

P.s. Det blir inga bilder idag eftersom det var mer än lättklätt ... :)

13 kommentarer:

Lena sa...

Vilken bra avslutning på lovet!

Visst är det höst, här känns det tom som den är har kommit på riktigt, lite trist, men inte så mycket att gräma sig över egentligen.

Mina elever börjar på tisdag. I morgon ägnas hela förmiddagen åt samverkansmöte på förvaltningen. Det är oftast precis så okul som det låter. För min del finge det gärna var tisdag i morgon.

Elisabet. sa...

Ja, och imorgon är pv också på plats och jag är ensam här med pElle och sigge nilsson.

Det känns som om det närmar sig slutet på den här underbara tiden, ja, jag menar .., att jag inte arbetar.

Nu får jag kanske sätta sprätt .-)

Å andra sidan har jag inte tagit ut ett enda litet öre från a-kassan ännu.

Ha det så gott nu Marianne!

Bloggblad sa...

Lena: jag trodde ju att förra lördagen var den sista sol+baddagen... så det blev en bonusdag! Jag ska egentligen vara ledig på måndagar framöver, men de vill att jag kommer och spelar till en låt, och jag är lättövertalad. Är ju rätt kul att vara med första dagen!

Elisabet: Förmodligen blir det skillnad i ledighetskänslan när pv börjar jobba! Jag är helt säker på att roliga jobb kommer att ramla över dig - vem skulle tacka nej till dig?
Lycka till med sökandet så att det blir det bästa!

Marianne sa...

Det låter som rena sommarparadiset. Hoppas du får ett bra läsår!

Vonkis sa...

De andra potentiella badgästerna hade kanske lyssnat för mycket på väderprognoserna? Ha en bra försa elevdag imorgon.

cruella sa...

Jaaaaa - nästa år badar du på två meters djup en bit ut!:-)

Annika sa...

Visst är det vemod då sommaren tar slut. Alltid. Trots att vi har sommarvärme till mitten av okt känns det ändå som att det är slut nu. Sommaren har gjort sitt för den här gången.
Jag har ju kämpat lite med att återanpassa mig också efter en underbar somamr i norden.

ER dag på sjön låter som en dröm!

OCH du, vilket otroligt snygg foto av dig i högerspalten!! Vid presentationen. WOW!! SNYGGING!!!

Bloggblad sa...

Marianne: Det är helt gudomligt - speciellt att det inte går att GÖRA nåt på båten, mer än koppla av.

Vonkis: Jag tror det också! Eller också höll de på att packa skolväskan till barnen...

Cruella: Hm... det spörs! Fast jag kan ju simma och älskar att bada, så om bara det är fler som hoppar i och håller fiskar och odjur och Näcken borta, då kan jag tänka mig att våga. Jag gjorde det när jag var ung...

Annika: I dag gick jag ett ärende, 3 km blev det - och varmt som en högsommardag och svettigt i solen, men ändå. Det är nåt i luften som luktar höst.

Du har ju inte varit med i bloggandet så du har nog missat att jag var och blev stylad i Sthlm i somras, men om du bläddrar ner några avsnitt så finns det fler bilder från The Studio. En himla kul grej!

Nina sa...

Har nog också känt den där lilla aningen av höst i luften... men vägrar säga att det är höst. Det är fortfarande sommar! Basta.

Vilken härlig dag du fick! :D

Bloggblad sa...

Nina: För mig är det höst så fort skolan börjar. Varma fina dagar räknar jag bara som bonus.

Musikanta sa...

Kan du inte simma eftersom du måste vara på grunt vatten hela tiden, haha?

Äsch, jag vet ju att du kan!

Bloggblad sa...

Musikanta: jodå, visst kan jag, det är en favvosysselsättning, jag har bara en liten trist bottenfobi. Du minns väl att du fick hoppa i först när vi var på Notholmen och badade?

Miss Gillette sa...

Jag är allt lite besviken på augusti hittills: alldeles för sval för att bädda för nån indiansommar. Men man får väl försöka gilla läget ändå som vanligt.