Statcounter

måndag, november 29, 2010

I brist på...

... något trevligt att blogga om, kan jag ju gnälla över det som det finns gott om: SNÖ...

Kulsprutan tycker att jag är en riktig svikers som har övergett bloggandet till förmån för Facebook, som hon inte är med på, men såna här dagar ska jag nog inte skriva varken här eller där. Många riktigt fula ord har det blivit... även om de inte hjälper ett enda dugg.

Jag är arg! Sur! Irriterad! Less! Fryser om tårna! Kan inte röra mig när klätt mig så pass att jag inte fryser! Är kass på att skotta snö! (Asfaltbarn får ingen tidig träning.) Blir galen när jag inte kan öppna brevlådan för att den frusit fast, ids inte värma vetekudden varje dag och stå där ute och fjäska. När så vindrutetorkarna på bilen frusit ihop och lagt av... näej, då ska jag nog tända en brasa, värma lite glögg och läsa en god bok.

En enda ljusglimt, förutom solen: bilen gick att köra ändå, och vindrutetorkarna fick hänga lite snyggt på sniskan. Parkerade gjorde jag utanför centrum, för där inne på medeltidsgatorna utan plats för snön som skottas åt sidorna, går det inte att sig fram. Går det inte att ta mig fram... näe, det lät konstigt. Men några gör det ju - kör på tvären och bredden... så att vi som går får balansera uppe på snöhögarna för att inte bli ihjälkörda.

Får jag gnälla lite till? Okej, var så god: På onsdag kommer det snickare som ska sätta in nya fönster, de får skylla sig själva, vi beställde mkt tidigt i somras. Men de kräver en meter fritt runt fönstren på insidan, och vi som nästan bara har fönster i kåken... får trava möblerna nånstans i mitten. Fast inte förrän de ringer och säger exakt tid. Den som skulle fixa köket ringde när spisen och vattnet väl var borta - och sköt upp kalaset i två veckor.

Först tänkte jag gömma allt bråte i garderoben - men... det finns ju fönster där med...
Jag vill gå i ide. Kan inte nån väcka mig när snön har smält undan och blåsipporna kommit? Ungefär när det ser ut som på bilden ovan... tagen 2004, i maj.

20 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Mäh! Jag trodde nästan att det var min äldsta unge: hon hade en sån mössa, en sån tröja, såna byxor och säkert mer än ett par skära strumpor. Dock inte likadana skor, det var det jag tog det på. ;-)

Fin bild; man får en väldig sommarlängtan.

Bloggblad sa...

Miss G: De är ju lika gamla, så modet var väl likadant... Den lilla hade inte bekantat sig med gräs tidigare, och det tog en lång stund innan hon slutade att vara rädd för det stickiga gröna.

Så här vill jag att det ska se ut. Förut lyste solen, men gissa vad det gör nu! Just det. Snöar för fullt... Sjätte dagen på raken.

Miss Gillette sa...

Visserligen, men jag menar att det verkligen är identiska plagg, inte bara liknande.

De är så gulliga i gröngräset de små hjärtana och man tycker att de borde förstå att det är mänskans rätta element :-), men Julflickan är galen i snö och tycker att allting är underbart nu. Det är ju trevligt, en glad unge är oändligt mycket bättre än en som vägrar gå ut. Men hon har det då _inte_ från mig ... jag är mer som du.

Anonym sa...

Men du ska väl inte missa julen?

Jag tänkte just på alla problem med snickaren och köket du hade och nu våga du dig på fönster. Jag håller tummarna att det går bra, att det kommer i tid, att det inte fixa för mycket .... jå du vet. När jag bydde fönster (inte jag men fönsterbytar-killarna) då la jag byggplast över möblerna så mycket det gick. Det blir ganska dammigt allting. Så jag håller tummarna att det är duktiga handverkare.
Hälsningar / ela

mossfolk sa...

Jag tycker att det är underbart med snö, så för min del får den gärna ligga kvar till sportlovet. Sedan är det dags för små vårknoppar att sticka upp och snön att smälta :)
Hoppas verkligen på en vit jul i år också!
(fast jag gnäller när jag ska köra bil på vinterväglag, då är jag inte alls lika mycket vän av den här årstiden)

Evatina-beth sa...

Håller helt med, det är bättre med vår och sommar, men vi får väl hålla ut.

Cecilia N sa...

Fast du vill väl knappast ha sån där grå-vår från nu till det börjar vara dags för grönskan?

Anonym sa...

Tack för bloggen även om den var i gnälligaste laget :o)

Hoppas det går bra med fönsterbytet MEN: kommer ni inte att frysa ihjäl inomhus medan arbetet pågår? Är det inte ett jobb som ska göras när det är behagligare temperaturur utanför knuten?

Söt sommarbild och snart är det vår igen. Jag lovar!

Kulsprutan

Rutan sa...

Jag håller med om allt vad gäller snön!

Christina sa...

Men herre jösses - sätta in nya fönster NU!!!?
Dels låter det konstigt med tanke på årstiden, dels med tanke på att december är en så stressig månad i alla fall - utan fönsterbyten.
Här ska Telia dra in fiber i december - också mycket välvalt.

Musikanta sa...

MM har varit ute både med skoveln och nya snöslungan i tre-fyra timmar. Precis när han var färdig med garageuppfarten och vi skulle åka iväg och handla började det snöa igen. Inte blev han gladare för det...

På hemvägen åkte vi en mil i bilkortege efter en som körde i 40 km/h. Nej, fy för den lede för mer snö. "Fy för den lede" var min salig mammas värsta kraftuttryck som jag också använder när det är som ------ast.

Bloggblad sa...

SVAR TILL ALLIHOP: Jo, det är alldeles fel tid. Men när vi frågade och kollade priser i maj, var den förste på semester, sen var snickaren som skulle mäta på semester,sen var fönsterfabriken stängd för semester, sen kom en offert som gjorde att vi svimmade... När vi vaknade var det september... men de skulle kommai oktober med nya fönster. Och nu är vi snart i december.

Cecilia N: Jag gillar kravlöst gråväder - eller sol och snölöst. Eller liiiiiite snö och sol, men det här? Nej.

Cecilia N sa...

Inser alltså att om man vill ha fönster bytta i maj då ska man börja jobba för det vid den här tiden ...

Annika sa...

Skicka över ett lass hit. DRIVVIS kan du skicka...
jag avundas er vinter och tittar själv ut över regn, och därtill 10 grader varmt.
Hmmm....
Man är visst aldrig nöjd.
Men sommarbilden är finfin!!
PS, FB är nog bra, men det kan aldrig ersätta en blogg...

Vonkis sa...

Den där globala uppvärmningen verkar ha kommit av sig...

Miss Gillette sa...

vonkis: Förmodligen skämtar du, men ändå: hörde igår att den globala uppvärmningen ironiskt nog kan orsaka bistrare vintrar i den här delen av världen. Fast teorier finns det ju ett otal; svårt att veta vilken som stämmer förrän man har ett facit på ett par hundra år. :-) I övrigt ska man hålla i åtanke att väder och klimat inte är samma sak.

Snön, ja den är jag kluven till. Av många orsaker föredrar jag snö framför det regn som vi annars skulle ha fått. Fast det _är_ onekligen bökigt med väldiga mängder snö också. Och så segdragen vinter som den sistlidna hoppas jag då rakt inte på, det blev lite väl mycket där i mars och april ...

Bloggblad sa...

Vonkis: jag gissar också på att du skämtar, men visst är det svårt att tänka på den när det är minus 26...

Miss G: Om det bara ligger stilla - resp. blir bortkört, så är det så himla vackert när det blir ljusare ute av snön. Men när det vräker ner nytt varje dag och gatorna blir mojsiga och jag måste klä på mig så mycket att jag blir orörlig - nej, det är inte kul.

Miss Gillette sa...

bloggblad: Maken nyligen -- som kommentar just till detta om klimat respektive väder -- att vädret tar man så oerhört mycket personligare än klimatet. Både kul sagt och sant: du ogillar snön av det skäl du angett här, och jag gillar den till exempel för att barnens overaller inte blir lika blöta och skitiga som när det är sedvanlig höstvälling ute. Tankar om vad vädret kan tänkas betyda i miljötermer ligger så långt borta att de måste lirkas fram med debatt eller liknande. Men men. Man ser ju alltid om sitt eget hus i första hand. Det kommer man inte ifrån.

Bloggblad sa...

Miss G: Visst är jag medveten om vad som kan tänkas ske med vår planet, men jag drar bara ytterst små strån till stacken i det tysta. Miljöagitator är inte min grej.
Och när jag knappt kan röra mig utomhus och fryser fingrarna av mig, då går alla behov ner till basic...

Men den tiden när jag var glad över snön för att barnens kläder inte blev geggiga, känns väldigt långt borta.

Anonym sa...

http://maxalas.blogspot.com news ,video ,photo ,online sport visit