Statcounter

fredag, mars 04, 2011

Utseendeblogg...

Det har blivit några före och efter av olika slag de senaste åren - men, nu blir det inte bilder på före/efter operation eller före/efter silikonläppar som jag såg att den unga modebloggartjejen på Debatt igår på tv hade lagt ut. Det blir inte heller reklam för märkeskläder eller barnmat som bantningsmedel...

Ärligt talat blev jag ganska skrämd om det är den sortens besprutade plasttjejer som är förebild för dagens unga tjejer. "Stiff upper lip" har fått en ny innebörd, och jag som redan hör lite dåligt har inte en chans att höra vad ankläpparna säger. (Jag är grymt nyfiken på hur många som tycker att det är snyggt med svullna jätteläppar!)

Med mina bilder räknar jag inte heller med att bli förebild för dagens unga tanter. Tog mest före-bilden (!) för att bevisa för min man att det inte bara blev skillnad i plånboken utan också på huvudet. Han påstår nämligen att jag klipper mig så ofta och så lite att det aldrig märks nån skillnad. Antagligen är det han som tittar för lite...

Man ska ju se lite sorgsen ut på före-bilden... (jag är inte så insmetad med brunt som det ser ut!) och lite gladare på efter-bilden, så då gjorde jag det. Det är inte bara solljuset som gör håret ljusare här nedanför... nej, nej, det kostade mer än gratis solljus!
Ja. Så var dagens inhopp i utseendebloggandet slut för den här gången, och jag blev rätt nöjd med den knappt synbara förändringen i klippningen.

27 kommentarer:

Tankevågor sa...

Så snyggt det blev! Du är verkligen pedagogisk som påvisar för maken att det blir skillnad genom att ta bilder! Klokt av dig! Han tycker nog inte att det bara gör skillnad i plånboken när han ser dig nu. :-)

(...fast jag tycker förstås att du var snygg redan innan också)

Nina Lindh sa...

Oftast har äkta män inte ögonen med sig. Därför ser de inte när vi gör oss än vackrare. Och tur att du inte gjort ankläppar, för då skulle jag inte ha känt igen dig. Nä, naturell skönhet är bäst.

Fin var du och fin blev du!

Anonym sa...

Han kanske ska se över när han var sist hos optikern? Det blev mycket fint!

Cicki sa...

Det kanske är en manlig grej för nog ser då jag att du klippt dig....:-)

Mycket snyggt och fräscht.

Jag såg också Debatt igår och blev skrämd av tjejens inställning. Dessutom såg hon enbart konstig ut med allt smink och silikon. Som en upplåsbar Barbara. Inte var det snyggt, i alla fall.

Bloggblad sa...

Londogirl: Du är snäll du, Per får ju aldrig titta i min plånbok, men han har ryktas vad slingor kostar... tycker att jag kan gå till hans frisör och köra ekonomiklippning.

Nina: Jag börjar känna som om jag gått med håven för alla snälla kommentarer... Hade en tanke på att leka lite i bildprogrammet och pröva med ankläppar...

ela: Hm... det stämmer... länge sen han bytte glasögon!

Cicki: Tack. Visst känns det konstigt att det är populärt att se så oäkta ut som möjligt? Tror de kanske att de når Det Perfekta Utseendet?

malou sa...

Snyggt!

Bloggblad sa...

Londongirl: FEM POÄNGS avdrag för konstig svenska om vad maken har hört ryktas... men du förstod, va?

Malou: Tack snälla - fast tanken var inte alls att gå med håven...

Evas blogg sa...

Som sagt, han borde ha starkare glasögon. Det är ju en helt annan frisyr! Jättesnygg är du och MYCKET snyggare än silikonläppsbrudarna.

mossfolk sa...

Nä, silikonläppar förstår jag mig inte på. Tycker dessutom att det borde kännas konstigt...

Och du har ju precis förstått det där med hur man ska se ut på före- och efterbilder ;)

Humlan sa...

Jag förstår inte hur någon vill ha ankläpp, vem fick för sig att det skulle vara snyggt?
Men snygg är du däremot. Jag gillar även före bilden, men jag kan tänka mig att den längden är mer svårskött och på gränsen till att vara för lång.

Bloggblad sa...

Eva: Tack. Han har fått frisyren påpekad för sig, så han har sett den nu!
Om jag hade varit ung nu, hade jag säkert haft jättekomplex för att jag har en väldigt tunn överläpp, den syns knappt.

Mossfolk: Skönt att höra att du inte fattar det, du är ung och klok! Apropå före- och efter... var du med när jag vann smink? Då gjorde jag ett par riktigt spexiga bilder och fyllde i skuggor i alla rynkor, sminkade dit ringar under ögonen, rufsade till håret och såg väldigt ledsen ut - sen kammade jag mig, sminkade om och smajlade... Och en karl (okänd) kommenterade att om jag hade smilat på båda bilderna hade det nog inte varit så stor skillnad... Snacka om att mitt skämt föll platt mot marken...

Humlan: Jag är ju van att ha riktigt kortklippt, så det känns otroligt långt efter 10-12 veckor... Nejdu, det övergår mitt förstånd det där med läpparna. Att nån plattbröstad vill ha byst kan jag förstå (även om jag inte förstår överdrifterna där heller) och jag kan förstå om man vill lyfta trötta ögon, men läpparna.. näe.

Ingela sa...

Jag fick också besöka frissan i veckan. Bort med den praktiska men trista vinterpagen (mössfrillan) och byta till den korta sommarvarianten.

Bloggblad sa...

Ingela: Jag brukar ju har håret väldigt kort, men... är lite fåfäng och vet att jag förmodligen kommer att få hörapparat snart och även om jag inte skäms över det, behöver jag ju inte precis visa upp den... så det ska få växa liiiiite till, men långhårig tänker jag inte bli. Det förstärker bara "hänget".

Klimakteriehäxan sa...

Snygg är du!!!
Såg också Debatt och förfärades. Hur kan det finnas läkare som gör sådana ingrepp på tjejer som är så unga? HUR ska hon se ut om bara tio-femton år? Med en amorbåge som den som målas på Mimmi Pigg! HU!

Klimakteriehäxan sa...

Apropå klippning förresten... jag var hos frissan i går, hon konstaterade lätt förvånat att hon kapade jättemycket. Såg maken nån skillnad? Icke!

Lilla B sa...

Jättesnyggt!!

Ingela sa...

Det finns så snygga hörapparater, med olika färger och strass. Med mina gener kommer jag säkert dithän jag också förr eller senare.

Bloggblad sa...

K-häxan: Jag trodde faktiskt att läkare (för det måste väl till en sån?) kunde säga ifrån... fast då tjänar de ju inga pengar.
Det är tydligen ganska vanligt att karlar inte ser detaljer i utseendet, ändå tror många kvinnor att det är för karlar de gör sig fina...

Lilla B: Tack, men idag stod allt rakt upp i ett enda rufs, så inte bara underbart är kort, utan även snygga frisyrer...

Amber sa...

Man kan inte räkna med att män ska se så mycket. Varför begriper jag inte, men kanske ska man vara tacksam ibland över att de inte ser. :) Men det är ju stor skillnad i frisyrens stuns efter du klippt dig - snyggt!

Jag hade redan hört den opererade, i ett Youtubeklipp, skrika fula ord åt en journalist. Hon verkar inte ha alla hästar hemma. Och varför frågade de henne vad hon tyckte om de f d barnhemsbarnen? Hon tyckte inte de behövde några pengar...

Den "gamla" Big Brother-Linda såg inte vacker ut med den onormalt putande överläppen. Ankläpp var ett bra ord. Hu.

Bloggblad sa...

Ingela: Med strass? Wow! Det låter det- hoppas att det hörs också. Och att min nedsättning kan avhjälpas med apparat öht.

Amber: Hon kanske hellre skulle vilja ha pengarna till en fond för modebloggare? Jag har förstått att tv-soffor av olika slag gärna vill ha udda personer för att få "bra teve", men kanske börjar unga påverkbara tro att det onormala är normalt, att "alla" har ankläppar?

Det är inte jag som hittat på ankläpp, kanske är det Anna Anka?

Annaa M sa...

Jag tycker det är tråkigt att både media och andra, t ex i kommentarerna här, envisas med att kalla Kissie för modebloggare? Det finns flera helt seriösa modebloggare, dvs personer som skriver om mode, trender och kläder. Kissie kan inget om det, utger sig inte för det heller. Hon slänger in lite bilder på enstaka plagg ibland och på skönhetsmedel som hon förmodligen har betalt för att visa, men det gör henne inte till modebloggare.

Kissie har skapat sig ett varumärke genom en speciell vulgostil där hon skriver om och marknadsför sig själv och sitt liv, eller låtsasliv. Gå in och kolla så får ni ännu större anledning att förfasas! Modeblogg är det inte, i annan mening än att det är ett "mode" bland vissa unga tjejer att läsa.

För övrigt kan jag bara hänvisa till Schulmans strålande krönika i Aftonbladet om det bedrövliga debattprogrammet!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/alexschulman/article8664260.ab

Anonym sa...

WOW - både före och efter :o)
Schalfärgen passar dig suveränt bra.
Ha en skön helg!

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Annaa: Jag har också skrivit det, såg inte hela och hörde henne prata om sina kläder... alltså trodde jag det var hennes grej. Nu har jag tittat på hennes blogg och tycker bara att det är tragiskt med det ihåliga tugget om fylla och utseende och kändisskap. Hon har tydligen hittat sin lycka. Eller? Tänker inte följa den...

Alex krönika var bra!

K-sprutan: Tack, den är köpt på ett sidenspinneri i England, men jag tror inte att den är tillverkad där... den var nog för billig för det.

Christina sa...

Vilket bra hår du verkar ha, snyggt på bägge bilderna tycker jag :-)

Nä, hur ngn kan tycka att läppar som ser getingstuckna ut är snyggt övergår mitt förstånd.

Margit sa...

Marianne, JAG tyckte att det blev en MYCKET stor förändring..och som jag skrev i facebook..så kände jag knappt igen att det var DU!!!!
Kram!

Vonkis sa...

Den där gubben som missade fakesminket kommer jag ihåg, inte klok på en fläck.

Miss Gillette sa...

Att karlar uttalar sig förringande om tanters (studsa inte för mitt ordval nu, tant är positivt i min värld, kallar både mig själv och mina små döttrar det) utseendebestyr verkar liksom ingå i deras jobb som karlar. Det är som om de känner sig försumliga om de inte fäller sånadär kommentarer. Jag tror inte att de betyder nånting egentligen; det är nog mest samtalsmarkörer. :-)