Statcounter

söndag, juni 26, 2011

Efter festen

Nu är kransen vissnad, disken diskad och resterna i kylskåpet uppätna och ytterligare en midsommarfest har lagts i minnets förråd. Ovanligt roligt med ovanligt många gäster, och faktiskt värt att bli seg och trött efteråt. Det är fler som ätit gott i helgen... vi har inte haft några mördarsniglar förrän den här sommaren. Till höger i bild är raden med den dill som aldrig kommer att få pryda en tallrik. Ett par små frön hade grott - och blev väl förstås till efterrätt efter salladskalaset. Men ruccolan har snigeln ratat, så lite hemkört grönt får jag på tallriken.

Jag hör hur de skriker: "Kom med kannan ge en dusch - jag såg en snigel, usch! Kom med kannan släck min törst, men ta undan snigeln först!"Ska jag skylla det som skulle blivit kokt färskpotatis på trötthet eller glömska? Nej, jag skyller på att jag med liv och lust korrekturläste en dokumentation som dottern ville att jag skulle kasta ett öga på. Inte tusan tittar jag på klockan då... Men spisen stängde av sig själv när det blev för varmt, så skadan blev inte så stor. Jag kan ju inte avsluta med bara eländes elände - så jag plockar in lilla stjärnöga när jag snabbt som ögat fick ta några kort som blev grimasfria.För att jag inte ska följa den starka impulsen att ta en tupplur efter maten, har jag dragit igång dagens sommarpratare på nätet och tänker röja lite bland alla papper... Ska inte sova, ska inte sova, ska inte ska inte ska....

12 kommentarer:

Cicki sa...

Den tösen är då bra mycket trevligare att vila ögonen på än på en vidbränd kastrull.....:-)

Jag har inte kommit mig för att lyssna på någon sommarpratare än. Det får bli via webben så småningom.

Miss Gillette sa...

Ja tvi, vi har rådjur som jag svär över så det osar vidbränd färskpotatis ;-) men jämfört med m-sniglarna är de nog att föredra ändå. Om man nu måste välja mellan pest och kolera, menar jag. Kan man inte få slippa båda?

Bloggblad sa...

Cicki: Det kan bli annat än stjärnor i den blicken - om inte 8-åringen får som hon vill... men oftast är hon snabb till ett leende.

Jag hörde halva dagens medan jag började röja. Lär hinna flera stycken innan alla papper är sorterade.

Miss G: Det finns ju så många tips om att få bort både det ena och det andra, men de äro bortblåsta ur minnet när de behövs. Jag håller mig väl till ruccolan...

Katterna i grannskapet är inte heller så roliga. I alla fall inte deras lämningar i alla grusade områden...

Ingela sa...

Om man flyttar hit till min trakt slipper man sniglarna. Rådjuren är så fåtaliga att man blir glad när man ser ett.

Fast strörenar kan ta sig en fest i grönsakslandet om man har otur. Och en del smådjur som inte är så trevliga har vi också. De heter mygg, knott och svidar'n.

Anonym sa...

Vilken duktig spis du har :o)
Vilken söt 8-åring!
Och så mysigt med fina minnen efter en trevlig fest.
När jag plockar undan efter festen är det som att köra allt i repris fast i egen takt och bakvänt. Ganska mysigt faktiskt.

Bra "dikt" om ramaskriet från rabatten och kransen var jättefin innan den vissnade och blev ett minne blott, precis som midsommar tvåtusenelva.

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Ingela: Det tog faktiskt rätt många år innan jag hörde första larmet om mördarsniglar, tills de nådde min trädgård! Myggor brukar inte bry sig om mig, men knotten gör inte skillnad på folk och folk. Svidar'n har jag inte träffat - om det inte är bromsar du menar. Blinningar kallar vi dem för här.

K-sprutan: Det var ett bra sätt att benämna bortplockning av fest! För visst är det ett bra sätt att landa efteråt att diska och plocka bort.

Ramaskriet från rabatten ingår i "Solrosblues" som förstås har Linda och mig som upphovsmakare.

I dag är det en strålande sommardag - jätteskönt att plocka och greja och gå ut och in... jag tål inte att lapa sol, och vet att det snart är båtdags, så jag kan tåla mig.

Klimakteriehäxan sa...

Ljuvlig bild på flickebarnet! Gillar också bilden på den vissnade kransen! Men usch för mördarsniglar!

Ingela sa...

Nä, inte bromsar (som vi kallar "bräms"). Det är de minsta knotten, de heter nog egentligen svidknott. Jag tror att det är den sortens knott som är vanligast hos er.

Tankevågor sa...

Fy sjutton för mördarsniglar! Men vad BRA att de sparar ruccolan till er i alla fall!

Kan inte fatta att hon är så stor redan! Åtta år minsann, tänk vad tiden går!
Sötare än någonsin och alltid så glittrande glad. :-)

Hur går det med båtturerna? Har ni börjat åka ut nu?

Ha en skön dag!

// Lisbeth

Evatina-beth sa...

Men det är skönt med en tupplur efter maten, och även tillåtet tror jag.
Kram från Eva

ullrika sa...

Jag tror bestämt jag missat att gratulera?! Fy på mig, jag har ju förstått att det varit födelsedag.. skickar kramar och sjunger JAA MÅÅ HON LEEEVAA i efterskott!

Krams!

Dakota sa...

Vad söt hon är, lilla stjärnöga! :)