Statcounter

onsdag, juni 22, 2011

Nu vänder det!

När sommarnattshimlen ser ut så här nästa gång, ska jag inte fånstirra lycksaligt på den, för efter den här kvällen förra veckan har det varit flängväder med blåst, regn, åska, kyla - omväxlande med åskvärme som snart bytts till blåst, regn... etc. Den här utsikten har jag från mitt skrivbord, blir lätt distraherad när färgerna ändras under kvällen, men ska se på det med viss skepsis i fortsättningen.

Så var det då sommarlov för somliga av oss, vi som valde jobb för skollovens skull... alltså, jag valde det inte därför från början, men det är tack vare dem jag är kvar i skolan. Sommarlovet krymper för varje år, är nu nere i 6½ vecka från de 10 som det var när jag började jobba. Ja, jag vet att det inte heter sommarlov för lärare, men jag ids inte följa med i alla ord som ändras. Har fullt sjå att hålla ordning på de nya förkortningarna som äro mina rättesnören numera: LPP, IUP, LPO (eller har de bytt till LGR igen?). Uppdatering: Jag glömde APT... den är visst också viktig.

Nu återstår bara lite renskrivning av utvärderingspapper som min chef vill ha - trots att jag inte längre faller för fjäsket: du skriver ju så bra och gör det så lätt, så blir det oftast jag som åker på det ändå.

Sen ska jag ägna mig åt midsommarmat och lite fuskstädning innan jag börjar stora röjningen bakom kulisserna. Jag tar mig säkert en och annan paus vid datorn och håller koll på bloggarkompisarna!

21 kommentarer:

Evatina-beth sa...

Jag skulle verkligen unna lärarna lika lång "semester" idag, som tidigare. Det skapade visserligen en del avund. En granne till oss frågade min man om han verkligen hade lön under under hela sommaren. Han tyckte nog att det var lyxigt.
Glad midsommar !!
Kram från Eva

Ingela sa...

Du har rätt i dina misstankar, 11:an heter Lgr. Det mesta i skolan har just nu lite retrostuk, inte helt lyckat om du frågar mej...

Bloggblad sa...

Evatina: Visst är det mycket som grundar sig i avundsjuka över ledighet - men när jag hör det (för det florerar fortfarande) brukar jag säga att yrket är öppet för alla: sök lärarutbildning! Då ändrar sig de flesta.

Hoppas att du får en bra och stark midsommar!

Ingela: Vi diskuterade det igår, hade bara ett kommentarmaterial med och där stod inte förkortningen. Ingen av oss kom ihåg... Jag som jobbar halvtid hinner inte ha så månge lektioner som jag skulle kunna, därför att det går åt en massa tid att skriva ner vad jag ska göra och vad jag har gjort ... Att jag ska kunna bevisa att jag skött mitt jobb om någon behagar kolla, är viktigare än att eleverna får så mycket svenskundervisning som möjligt. Fel tycker jag.

mossfolk sa...

Fast det var allt en väldigt vacker himmel! Och nu har jag hört att midsommarhelgen ska bli fin... om de inte ändrat sig igen...

Lgr11 är den nya. Och haha, jag har också fullt sjå med alla förkortningar :)

Bloggblad sa...

Mossfolk: Din himmelsbild är också tjusig! Jag var helt tagen den där kvällen, det brann i rosarött lite senare, men det gick inte att fånga.

Du minns väl El Gierotti? Nej, du är nog för ung för att minnas kåseriet i Lärartidningen när LGR 80 var på tapeten. En lärare hade kommit för sent till studiedagen, och trodde att de pratade om en ny italiensk pedagog.

Tankevågor sa...

Vilken vacker utsikt du har där! Förstår om den distraherar ibland.

Ja alla de där förkortningarna är jag väl bekant med och det är sååå skönt att ta ledigt från dem eller hur? ;-)

Ha det så skönt nu på sommarlovet! Jag kallar det också för sommarlov.

( skrattar gott åt ditt svar här ovan till Mossfolk...El Gierotti)

Tankevågor sa...

Förresten du glömde ju en förkortning:
PIM

Eller ni kanske är helt klara med det på er skola?

Klimakteriehäxan sa...

Hoppas du njuter av "sommarlovet" från start!

Klimakteriehäxan sa...

Instämmer om El Gierotti - kanske en riktig snygging ... :-D

mossfolk sa...

Hahaha El Gierotti :D
Låter ju precis som en italiensk pedagog ;)

Bloggblad sa...

Tankevågor: PIM? Jösses... jag kanske var sjuk den dan? Har aldrig hört.

K-häxan: Tack - fast jag törs inte frossa i ledighetskänslan, det ska stå mat på bordet om ett par dar...
El Gierotti fick snart ge vika för den tristare El Peo...

mossfolk: Jag kan precis känna igen mig i hon som satt där och undrade... speciellt numera när jag hör lite sämre.

snawitz sa...

Fin utsikt

Ruta Ett sa...

El Gierotti!! Haha, den var bra!!

Vonkis sa...

El Gierotti, ha ha ha ha ha ha ha ha
Have a happy sommarlov. Eller sommarlov och sommarlov, måste ju läsa in mig på lgr11 i sommar då den kom så sent. Men igår hade jag i alla fall ledigt :-)

Amber sa...

Ja, dokumentationen i skolan har tagit hysteriska proportioner och nu har ju dom kommit på att kommunerna får lägga på oss fler undervisningstimmar. Tur man inte har så många år kvar. Synd på återväxten dock!

Känner igen avundjukan på våra "lov" - vi har ju arbetat in tiden under terminerna, ofta med råge. Jag brukar också svara att avisarna kan få byta med mig under terminerna - då blir det plötsligt ointressant.

Jag ångrar inte mitt yrkesval, även om man är som ett stampat plommon just nu. :)

Amber sa...

...nu har ju DOM... Suck. Konstig konstruktion och DOM - skriver jag aldrig. Det är nog stampningen.

Anonym sa...

Halleluja - Bokblad är tillbaks på bloggen!
Så trevligt för oss som väntat på tecken :o)

Kusprutan

P.S. Vackert foto! D.S.

Annika sa...

Underbart med sommarlov!!
OCH med sådan vacker himmel, därtill!!
NJUT!!
Här har barnen 11 veckors lov, men för många blir det kortare eftersom skolaktiviter som sport, orkester, cheer-leadning och dans drar igång redan i början av aug.

malou sa...

Ha det riktigt mysigt i sommar, ladda batterierna - vi "ses" efter sommaren!
Jag skall jobba fram till förste juli, men det brukar vara skönt att jobba alldeles ensam (fast rektor och inspektör är ju där, förstås..)

Bloggblad sa...

Snawitz: Jag försökte kommentera hos dig, men jag blev inte insläppt... min vanliga inloggning dög inte.

Bloggblad sa...

Vonkis: Jag har inte läst den. Kör nog snabbläsning.

Amber: Jag har trivts bra med skoljobbet, speciellt sen jag började med SvA som är jättekul och jag slipper allt kringjobb som är med en klass.

K-sprutan: Bra, du har lärt dig terminologin! Jag återkommer!

Annika: Himlen har varit mer än lovligt grå sista veckan, men just nu är det fint. 11 veckor kan bli långt för den som inte har en familj som hittar på nåt.

malou: Ska du inte blogga i sommar? Det är ju nu jag tänker ha lite tid för sånt... stackare som måste hålla på så länge!