Statcounter

söndag, augusti 21, 2011

Äsch, så litet...

Det syns nog inte vad det är, syns knappt ens ATT det är nåt... men i verkligheten var rådjuret inte alls så långt borta som det ser ut. Jag har aldrig sett ett rådjur simma tidigare, den lille kraken verkade inte bry sig om oss, var på väg över till "vår" ö, men sen kom det en båt och skrämde den så den vände tillbaka. Fin dag på havet med mycket bad, så mycket att jag blev riktigt frusen sen.

Vi kom lite för långt ut - men vad gjorde det? Maken hoppade i med ett rep och simmade in mot det grunda och drog in mig och båten medan jag släppte efter på ankaret. Grund och fin sandstrand vid Pukön. Posted by Picasa


Posted by PicasaVäl inpackad, men nöjd och glad och tacksam för en ljuvlig dag med möjlighet att ladda batterierna inför hösten. För visst kändes det att det var en annan luft nu mot tidigare i sommar.


Posted by Picasa

16 kommentarer:

Musikanta sa...

Härliga bilder - behövs att ladda upp nu inför morgondagen förstår jag :-)!

Har aldrig sett ett simmande rådjur heller.

Bloggblad sa...

Musikanta: Simmande älgar har jag inte sett, men hört många som sett. Rådjur har jag däremot inte hört att de kan simma. Undrar just hur den lille kraken tänkte, det var nog 200 meter mellan öarna. "Gräset verkar grönare på den andra ön?"

Jag fick förklaringen av Eva K på fb om varför jag blev så trött av denna ljuvligt sköna och avslappnande dag.

Annaa M sa...

Aldrig heller sett simmande rådjur, däremot en snok. Världens största snok som kom ringlande i full karriär nedför en skogsstig, ut på badbryggan och plums i vattnet. "Såg ni ormen?" ropade vi från bryggan till folk som badade. Då skrek de och höll på att dränka varandra i ivern att komma upp ur vattnet. Fånigt, ormen var redan långt ute på sjön.

Utomhuset gör en väl trött? Särskilt när man väl börjat hålla sig inne fler timmar om dagen.

Bloggblad sa...

Annaa M: jag har ett svagt minne av att jag lekte i vattnet som barn när en stor (jag var väl 4, så den var enorm) snok simmade förbi. Sen trodde jag att jag kanske hade drömt... men tidigare i somras såg jag vid två tillfällen en snok och en huggis som simmade ganska nära när vi satt på bryggan ute på Häradskär. 55 år mellan gångerna...

Det är enl. expertisen så att man blir full av oxytocin, måbrahormon, som gör en totalt avslappnad och därmed sömnig. Fick jag veta igår...

Eva sa...

Trodde maken skulle åka vattenskidor.

Annika sa...

Vad fint ni har det i båten. Hoppas ni kommer ut på flera turer till innan det är dags att dra upp den.
En gång vid sommarstugan såg vi en älg simma, det dåg mkt märkligt ut. Den klev upp precis i vår strand. Har bara sett det en enda ggn.

Bloggblad sa...

Eva: Jag ser på bilden att man kan få den associationen, men eftersom han simmade före med båten efter sig, så var det liksom tvärtom...

Annika: Jag har inte själv sett nån älg som simmar, bara ormar och det känns ju också lite udda. Men när svärmor en gång klev ut från dasset på Häradskär (1 mil ute i havsbandet, med många öar och sund in mot land) stod en älg och glodde på henne. Lång simtur!

4U2 sa...

Det ser härligt ut där du sitter!

Bloggblad sa...

4U2!: Jag har nog inte njutit så makalöst på väldigt länge.

Elisabet. sa...

Och jag får inte upp en enda bild, vara ett utropstecken ...-(

Tankevågor sa...

Fattar inte heller varför det blir varningsskylt istället för bild! Ser inte en enda bild. :-(

gunnar i vaplan sa...

Ser inte heller några bilder - bara utropstecken!!!

Bloggblad sa...

Elisabet & Lisbeth & Gunnar: Jag har skrivit till blogger och frågat - men inte fått svar. Det känns ju lite snopet, för det är ju som ett slags dagbok för framtiden.

Bloggblad sa...

Nu kom i alla fall nya bilden med som jag la in.

ullrika sa...

Nya bilden syns ju fint men alla andra är borta?! De måste komma tillbaka snart väl?

Bloggblad sa...

Ullrika: Jag fattar ingenting. Jag tog bort picasa igen, men det hjälpte inte. Jag har ingen aning om vad som har hänt.

Blogglusten försvann ganska snabbt ihop med bilderna....