Statcounter

torsdag, augusti 04, 2011

Att bada i ett stjärnhav...

Jag tar faktiskt en paus från allt röjande bakom kulisserna ibland och följer med på båten. I går hittade vi en ny playa med grund sandstrand - perfekt för en badälskande bottenfobiker som mig. Nog för att jag såg från båten att vattnet glittrade, men inte trodde jag att jag skulle bada i ett stjärnhav! Syns ju inte ett enda dugg att jag saknar baddräkt.

Här trivs maken både på däck och bakom ratten - han måste inte ha hängslen och bälte när han kör, men det är så roligt att testa datorsjökortet ihop med GPS:en och jämföra. För säkerhets skull ligger det ett gammalt pappersjökort nånstans också, får väl räknas som hjälm då...

Långt därborta ligger Capella Ecumenica, syntes bättre i verkligheten än på bild. Motorn som syns kallas "gräddvispen". Den införskaffades efter ett par trista motorstopp med bogsering i början av sommaren, men efter ett hett tips på vad som kunde pillas sönder och sen smörjas och sättas ihop igen har den stora gått perfekt.

Bara för att vi var i närheten just när det var dags, fick jag med mig chauffören på dragspelskonsert, vilket jag inte hade fått annars. Och hade det inte varit ett par kompis till mig som är vokalissor i bandet hade jag nog inte heller gått. Som synes finns det många andra som älskar dragspel - och det var faktiskt kul. Fart och fläkt i bälgarna och roligt med allsång av gamla läsarsånger.Nästa torsdag börjar skolan igen! För personalen alltså, inte eleverna.P.s. Konstigt, plötsligt blev det klickbara bilder utan att jag har gjort nåt särskilt - jag förstår mig inte på det här blogger...

13 kommentarer:

Cicki sa...

Å vad det ser skönt ut. Den böljan skulle jag gärna dela med dig. Själv sitter jag här och känner mig väldigt svettig och ofräsch efter ett nappatag med borrmaskiner och symaskin som ska packas ihop och tas med på lördag.

mossfolk sa...

Det ser superhärligt ut där i det glittrande vattnet! Jag hoppas på lika vackert väder nästa vecka när jag är ledig!

Anonym sa...

Det ser riktig bra ut - blå vatten och sol!

Amber sa...

Vacker badbild! Roligt med din man som hittar sitt (nördiga) sätt att intressera sig för sitt. Sånt gillar jag.

Ja, snart börjar skolan och då kommer jag nog att ha en tjänst som liknar din, när jag väl är på skolan. Ska observera skolor extra mycket denna termin så jag ska vara resurslärare i sexorna övrig tid. Spännande!

Ruta Ett sa...

Läckert stjärnbad!
Om du lägger in stora bilder, så minskar Blogger ner dem och om man sedan klickar på dem, återtar de sin ursprungliga storlek.
Lätt som en plätt!

Bloggblad sa...

Cicki: Ja, det finns inte mycket som slår ett havsbad!

mossfolk: Vi håller tummarna!

ela: Skärgården blev som ny för mig när vi skaffade båt, jag har varit runt på många öar med bil och suttit på klippor, men det är inte samma Gefühl!

Amber: Det är nog första gången jag avslöjade att han är en apparatnörd... säg en apparat och vi har den. Oftast sönderplockad och sen ihopsatt igen, bara för att se hur den är gjord... Det största han har plockat sönder var en kanot i ungdomen. Den fick han inte ihop. Inte heller en antik klocka han "kollade lite i" när han var tonåring.

Du fattar varför jag sällan ber honom om nån grej hakar upp sig i symaskinen, va? Datorerna får han göra vad han vill med, så de ligger ofta i smådelar över golvet.

Ska du ha SvA eller bara flänga omkring?

Ruta Ett: Hehhe... en stjärna bland stjärnor, va? Jag har faktiskt gjort likadant med alla bilder, ibland går de att klicka och ibland inte.

Vet du också varför blogger lägger in en massa blankrader som jag inte har "beställt"?

Anonym sa...

Sköna dagar och kvällar. Njut! Snart är dom slut :o)

Kulsprutan

Ruta Ett sa...

Nej, det vet jag inte. Blogger blir allt mer mystiskt. Jag har inte varit med om det du beskriver...

Bloggblad sa...

K-sprutan: Jag är medveten om tidens hastighet och njuter i fulla drag. Har just varit en sväng ute i skärgården och badat och ätit gott. Sonen och hans kusin skulle låna båten och då hakade jag på när maken skulle med och visa alla reglage. Det var inte svårt att övertala honom om att ta långlunch sen... så lång att det inte var nån idé att gå tillbaka till jobbet.

Ruta Ett: Förut var det lättare att byta plats på bilderna, det är så krångligt numera att jag alltid kollar från början hur jag lägger in dem = tar mer tid!

Vonkis sa...

Är det inte vädligt kallt där i havet? (Frågar badkrukan som vill ha närmare 30 grader för att bada)

Annaa M sa...

Ser trevligt ut med badet. Jag borde nog testa något liknande innan sommaren är slut. Kyrka skulle jag testat just idag, Regnbågsmässan i Storkyrkan som jag brukar gå på, men det har kommit annat i vägen, ett dokument som måste skrivas NU inför ett styrelsemöte. Ska inte säga att det är hösten som gör sig påmind...

ullrika sa...

Nakenbad är finaste fisken det! Och jag är övertygad om att det är dig det glittrar om, inte havet! :)

Bloggblad sa...

Vonkis: det var ljummet! Verkligen. Även om jag inte fegar för kallvatten - även maken tyckte att det var ovanligt skönt. Han är lite fegare än jag.

Annaa: Många sorts mässor har jag varit på (även en egenhändigt skriven) men inte någon regnbågsvariant. Klart att du måste se till att få bada, jag är ju så naiv att jag tror att alla blir lyckliga av att flyta tyngdlösa bara för att jag blir det....

Ullrika: Åh, det var rart sagt. Det blir en guldstjärna!