Statcounter

fredag, juli 06, 2012

spam

Nu blir det bokstavsverifiering ett tag framöver, jag dränks av spam ... de fångas tydligen upp av blogger och syns inte, men min postlåda blir nästan full av dem.

Jag vet att det är krångligt, tycker själv att alla såna sjösjukebokstäver är jobbiga att tyda, men ett tag har jag dem i alla fall.

I dagens tidning, på vädersidan, visas en stor sol. Verkligheten visar grå duggregnsmoln... undrar vilket jag ska tro på.

11 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, jag får miljoner med spamkommentarer, ofta skrivna på inlägg som är flera månader gamla!
Ett elände är det!

Anonym sa...

Okejrå!
Får väl stå ut. Fast kunde inte bokstäverna vara t-y-d-l-ig-a-r-e?

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Elisabet: De allra flesta kommer till ett som jag skrev för över ett år sen... men nu börjar det droppa in till fler.

K-sprutan: Håller med - på en del kommer det enklare räkneuppgifter, typ vad blir 1+2... såna klarar man ju... men de andra är svåra.

Cicki sa...

Du får väl sjunga som Tomas Di Leva: Vem ska man tro på?

Spam är ett gissel.

Cecilia N sa...

Jag har, förutom krumelurbokstäver gjort så att alla kommentarer som kommer in på äldre inlägg måste godkännas av mig.

Jag har inte kopplat så att alla kommentarerna syns som mejl.

Musikanta sa...

Än så länge är jag förskonad från Spam. Bokstäverna är hopplösa - ibland får jag göra om flera gånger innan kommentaren går fram. Det tar tid att kommentera ändå - utan bokstäver.

Men jag förstår ju att det är jobbigt med alla skräpmejl.

mossfolk sa...

Oj, du är riktigt i röjartagen! Linneskåp och garderob och skrivbord... vi har också ett och annat som borde rensas...

Men så himla tråkigt med spam. Jag får också en del, ofta på riktigt gamla inlägg. Synd bara att de där bokstäverna är så svåra att tyda.

Bloggblad sa...

Cicki: Det tycks som om de alltid lovar rundhänt en vecka framåt i tiden...

Cecilia N: Dit har jag inte hittat - jag har sett att spammen inte kommer in i alla fall, men de kommer till min mailbox. Speciellt till rubriken "resfeber" som jag skrev för nåt år sen, där väller det in...

Musikanta: Jag tycker också att det är svårläst hos andra, blogger har lite bättre än en del där jag inte ser alls.

mossfolk: Vi har bott här i 23 år i sommar, och i en del inte så använda skåp har det lagrats... en del har följt med i flera flyttar av ren tanklöshet och gammal vana. Men det känns som ett sisyfosarbete... blir nog inte klar inom synhåll.

Vonkis sa...

funderade ett tag på att använda de där sjösjukebokstäverna men avstod, just för att jag ändå inte får spamkommentarerna på mail utan de fastnar i bloggers filter. Däremot måste jag godkänna kommentarer till inlägg som är äldre än två dagar men det är bara för att kunna plocka bort otrevligheter som kommer från väldigt väldigt högervridna krafter.

Bloggblad sa...

Vonkis: Jag vet att du har haft besvär med en del anonyma elakingar, är det för att de googlar sig till dina inlägg? Jag vill absolut inte ha såna besök och är därför ganska mesig med vad jag skriver om.

Vonkis sa...

En del googlar sig men några mindre trevliga forum verkar hålla koll på bloggen för då jag skriver om politik och/eller invandring kommer många besökare från dessa forum på direktlänkar.