lördag, september 22, 2012

En helt vanlig lördag

Det är klart att jag också tycker att det har regnat på tok för mycket hela sommaren, men nu - när höstlugnet  rullar in - tycker jag att det är vilsamt med ett stilla regn. Kravlöst på nåt sätt. Men det hindrar mig inte från att gå ut och gå, det är extra njutbart och tyst såna här dar. Visserligen upptäckte jag att mina gamla Gortexskor som hållit emot väta i mer än 10 år har gett upp, men jag gick fort, så fotsvetten höll tårna varma ändå. Kanske dags att investera i ett par nya efter några hundra mil? 


Om en vecka är det Eskilstuna som gäller - och så här dags på kvällen är lördagens föreställning av Smedens dotter spelad och klar. I dag har jag plockat fram svärfars morfars silverpenna och putsat den. Den ska nämligen vara med och spela teater, alldeles anonymt. Berätterskan ska ha några attiraljer i sitt hörn på scenen och bland annat skriva dagbok. Pennan rullade visst lite på sniskan, ser jag, för spetsen kom inte riktigt med, men det är en helt vanlig (och nyköpt) pennspets - förmodligen såg de likadana ut 1920 när EP (Edvin Persson) graverades in i skaftet. Jag har provskrivit, men måste doppa i ett kör, så särskilt praktiskt är den inte. 
Jaha ja... då fortsätter jag att slappa och slöa... Så skönt!

19 kommentarer:

Musikanta sa...

Påminner mig om våra bläckpennor som vi hade när jag gick i skolan och som det blev stora, hemska plumpar av ibland!

Håller med dig om att det är skönt och kravlöst när det regnar. Idag har jag inte varit utom dörren men jag har storstädat så jag har fått lite motion i alla fall.

mossfolk sa...

Jag håller med dig om regnet och har inget alls emot sådant väder... bortsett från att det blir så mycket bökigare att fotografera, med allt det våta som faller från himlen.

Fast det har du uppenbarligen inga problem med. Jag kan nästan känna både höstlukt och höstfukt i din bild. På ett positivt sätt :)

Anonym sa...

Jag som trodde att det var igår det var föreställning i Eskilstuna??!!
Då kanske du har tid både att slappa-slöa och att svara på dina mail :o)

Och när arvodet kommer in har du nog råd att kosta på dig nya vattentäta promenadskor.

Kulsprutan

Anonym sa...

Skönt att slippa sjösjukebokstäverna!

Kulsprutan igen

Bloggblad sa...

K-sprutan: Och du får hålla tummarna en helg till! På fredag kväll... och lördag em.

Hahaha... jag får nog gå till REA-hyllan om jag ska få nåt för arvodet!

Bloggblad sa...

Musikanta: I dag var det mulet när jag gick iväg, men efter en halvtimme lättade det och solen tittade fram. Visst är det fint!

Jag hade också sån bläckpenna under mina första år. Och läskpapper!

Bloggblad sa...

Mossfolk: Doften går ju tyvärr inte att få med på bild, men visst är den ljuvlig!

Just när sommaren är på väg att ta slut tycker jag att det är jobbigt, då sörjer jag i några veckor, men sen njuter jag igen!

Annika sa...

Nej, inte heller jag har ngt emot regn. Tycker om sådana dagar, och jag skulle önska att vi hade lite fler av dem där jag bor. Ja, det är faktiskt sant.
Jag mår bra till kropp och själ av sådant väder. Precis som du så tycker jag om att promenera i regn (OM det inte regnar för mkt, förstås).
Så roligt detta med "Smedens Dotter". Heja!!

Bloggblad sa...

Annika: Ja, lite gråväder då och då är skönt, bara det inte går till överdrift som det gjorde i somras.

Det ska bli så kul att åka och titta på den, himla skönt att bara njuta, jag har ju redan gjort mitt jobb!

Vonkis sa...

En av fördelarna med hösten, när det regnar är det helt ok att kura ihop under en filt i soffan och läsa en bok eller virka eller blogga lite.

Den där filten känns inte alls lika inbjudande vid sommarregn.

Anonym sa...

På bilden ser det mera ut som en pensel (uschäkta fotografen!) Men jag antar att det helt enkelt är en bläckpenna som även jag använde i skolan på 40-talet. Hemskans. Doppa = plump, doppa = plump. Tackolov när kulspetsarna kom.
Vad gäller musik ska jag fortsätta att lyssna mig igenom högen för att hitta nåt riktigt soft åt dig att somna till.

Bloggblad sa...

Så bra att du lyckades ta dig in hit, för jag vet nog vem det är som ska lyssna sig fram till bra sovmusik!

Det var himla svårt att få med den snyggt på bild, skuggorna sabbade och den rullade.

Anonym sa...

Jasså du. Idag lyssnade jag igenom Haydns Jesu sju ord på korset. Orkesterversion. Så vackert. Men jag somnade inte. Sökningen fortsätter.
Inget kul att vara anonym.
Mildred

Bloggblad sa...

Mildred: Så skönt att du har kommit ut ur garderoben! Vackert namn!

Jag kunde inte somna alls på eftermiddagen, ett jätteroligt mail störde mig. MEN - jag bara älskar den sortens störningar.

Mildred sa...

Just nu kollas Purcell "King Artur". Som sångerska kanske du känner till det. Typiskt engelskt 1600-tal. För min del för mycket sång, smaksak.
Om det är nåt att somna till är jag osäker på. Kanske.
Purcell blev bara 36 år. Otroligt vad han hann med.

Bloggblad sa...

Mildred: Sätt mig inte på pottkanten nu... jag är kass på att hålla reda på vem som skrivit vad. Bara de gubbar som jag spelade pianostycken av har jag koll på. Haydn, Mozart, Grieg och Chopin.

Jag tar gärna nåt fint att hålla mig vaken till medan jag kör bil! Jag har alltid musik på då.

Anonym sa...

Alltså, det verkar inte som om musik är ett ämne för Bloggblads bloggare. Funderar på att öppna en egen blogg: Mildreds Musiksökning. Måste bara först lära mig språket lite bättre. Idag: Klezmer, med inslag av Spelman på taket. Ingen sovmusik, tvärtom. Hur vore det med Vivaldi? Han verkar aldrig sömnig. Apropå: När kommer det ett nytt kommentarsformulär? En som aldrig frågat förr.
Lycka till med Smeden och hans dotter.

Mildred sa...

Lite knepigt det här. Jag är ju inte längre anonym utan står för mitt anglosachsiska namn Mildred. Men jag måste ha gjort når fel när jag skickade kommentaren.

Anonym sa...

Mildred: klicka på bloggens rubrik. Du har sparat just det här inlägget.
Jag svarar mer när jag sitter vid en riktig dator.
Marianne