Statcounter

lördag, december 01, 2012

Advent

Under de år som jag var redaktör för församlingsbladet, hade jag fria händer att välja framsida. Men jag höll mig i styr, så mitt favoritmotiv var bara med en gång! Och det var första gången hon tände en tändsticka - och första bilden i serien jag knäppte - snacka om koncentration! Det är förstås inte taget till första advent det året, utan på julaftonen året före, med så lång pressläggning kan jag inte rigga upp adventskänsla redan i oktober.  
Äntligen får min lille elev från andra sidan jorden se den efterlängtade snön! Han har i flera veckor försäkrat mig om att "snart är det vinter, och då kommer det snö!" Att det kanske inte alls kommer någon snö, har inte funnits som alternativ i hans sjuåriga värld. 


Frisk och skön promenad över ängarna idag, samma trad som alltid... och jag tröttnar aldrig.

10 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Fin bild!

Annika sa...

Jättefin bild!
Ja, nog är hon koncentrerad alltid, den lilla.

Anonym sa...

Så mycket det lilla sångfågeln har växt sen den bilden togs! Fast hon är lika söt fortfarande. Precis som mormor :o)

Kulsprutan

Ökenråttan sa...

Gulle!

Bloggblad sa...

K-häxan, Annika, Ökenråttan: Jag blir alldeles varm av den bilden... Hon är lika go' än, men ingen liten plutta längre...

K-sprutan: Du är snäll du, men jag tror att du har ett svårt synfel, dags för starkare glas?! Hon har växt så pass att hon snart är lika lång som jag.

Musikanta sa...

Jag kommer ihåg bilden - tyckte redan då att den var underbar. Bilden på Kyrkklockan nu är ju inte religiös så att även ateister och dom som jobbar på Skolverket ska kunna läsa den och inte avskräckas redan av omslagsbilden.
Din elev har nog fått sitt lystmäte vid det här laget. Hoppas han har varma kläder...
I

Anonym sa...

Religion är lika farligt som politik och har säkert orsakat lika många krig under århundranden. Men det är konstigt att man inte kan få tro på det alternativ som passar en och hjälper till i ens liv utan risk.....
om man nu inte blir våldsam och försöker påtvinga andra ens åsikt så klart.

När det gäller politik kallar man det demokratiskt när vi får rösta.
När det gäller religion och tro tar man bort tecken på den religion som existerar. ???
(typ julkrubba för att inte störa muslimer eller terminsavslutningar i protestantiska kyrkor).

Jag är inget vidare på att uttrycka mig i ord men om vi måste rösta även om regioner hoppas jag att den som är mest tolerant vinner.

Adventskram


Bloggblad sa...

Musikanta: Under den tidigare chefen hade vi diskussioner om både framsida och namnet - jag tyckte att det gamla namnet var bättre eftersom det lockade fler läsare än det nu så tydliga kyrknamnet. Han var också noga med att bilderna skulle visa att det var en kyrklig tidning.

Anonym adventskram: Jag håller med dig i det du säger - enda förbehållet är att det är människor med makt som startar krig, det är inte religioner i sig som gör det. Alla religioner har fred och frid eller nirvana som mål. Politik däremot, har inte alltid fred som mål. Där handlar mycket om makt.

ullrika sa...

Det var det finaste omslaget!! En - även om jag tillåter mig vara helt objektiv - perfekt bild, fångad i exakt rätt ögonblick!

Bloggblad sa...

Tack Ullrika! Jag var så nöjd med hennes koncentration - de övriga när vi tog om, blev inte alls lika bra trots att jag då hade sett att det blev rörigt i bakgrunden av själva lågan. Men tryckaren fixade det lite snyggt genom att göra lite ljusare och suddigare bakom lågan.

Hon var lättare att fota innan hon blev så medveten... nu är det grimaser och poser som gäller.